Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη: Προς υπογραφή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο

Η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, το οποίο αφού ελέγχθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, βρίσκεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφή, βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης που είχε η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

«Ένα διαχρονικό αίτημα οδεύει επιτέλους προς τη λύση του», δήλωσε η κ. Μάνη η οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον αρμόδιο υφυπουργό για το σημαντικό ζήτημα της σύνταξης του φακέλου υποψηφιότητας της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τον σχετικό φάκελο, προετοιμάζει η αρμόδια επιτροπή των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού

Όσον αφορά τους δασικούς χάρτες, η κ. Μάνη ενημερώθηκε ότι συνεχίζονται οι διορθώσεις των σφαλμάτων και θα κατατεθεί προσεχώς σχετικό νομοσχέδιο, με στόχο να λυθούν χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα, πάντα σε συμφωνία με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και με γνώμονα να στηριχτούν οι άνθρωποι της υπαίθρου.

Τέλος, συζητήθηκε και η υπαγωγή των διευθύνσεων δασών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απόφαση που βρίσκει όλους σύμφωνους.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ