Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη – Νόμος η παράταση για τους μετακλητούς εργάτες γης

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η παράταση προθεσμίας (έως 31 Δεκεμβρίου)  υποβολής αίτησης μετάκλησης εργατών γης –πολιτών τρίτων χωρών.

«Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη, για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των αγροτικών συλλόγων και παραγωγών», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνης. Όπως σημειώνει η κ. Μάνη, πρόκειται για ακόμα μία σημαντική νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης που στηρίζει στην πράξη τον κρίσιμο πρωτογενή τομέα στη δύσκολη σημερινή συγκυρία.

Η σχετική διάταξη έχει ως εξής: «Η προθεσμία που τάσσεται με την παρ. 1 του τεσσαρακοστoύ δεύτερου άρθρου της από 1.5.2020 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 90), έτσι ώστε εργοδότης ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας να δύναται να υποβάλλει αίτηση, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο αυτό, στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία, παρατείνεται μέχρι τις 31.12.2020».

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ