Μενού Κλείσιμο

«Αναπτυξιακή ευκαιρία» για τον Φώντα Μπαραλιάκο, η προσέλκυση ξένων συνταξιούχων στην Πιερία

Στη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας» τοποθετήθηκε με ομιλία του ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος.

Αρχικά, ο βουλευτής Πιερίας σχολίασε την συνοδευτική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει τη θέσπιση ισόβιας μηνιαίας τιμητικής παροχής για τους πολεμιστές της Κύπρου σημειώνοντας πως «η Κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει μια παλαιότερη δέσμευση της παράταξης μας, η οποία αποτελεί την ελάχιστη έμπρακτη ηθική και συμβολική ανταμοιβή αυτών των ηρώων, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την Ελευθερία της Κύπρου και θυσιάστηκαν για τα εθνικά ιδανικά.»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις διατάξεις του Νομοσχεδίου εστίασε στις «σημειακές του προσθήκες και παρεμβάσεις» στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, που απλοποιούν την φορολογική νομοθεσία, ενισχύουν την αναπτυξιακή διαδικασία και προσελκύουν επενδυτική δραστηριότητα.

Με την ίδρυση Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης των εκκρεμών φορολογικών διαφορών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων επιχειρείται άμεση αποσυμφόρηση της διοικητικής δικαιοσύνης και τόνωση των φορολογιών εσόδων. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βαλτώνουν στις δικαστικές αίθουσες με μακρόσυρτα χρονοδιαγράμματα επενδύσεις και αναπτυξιακά πρότζεκτ» υπογράμμισε ο κ. Μπαραλιάκος, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση, κινείται προς την κατεύθυνση προσέλκυσης συνταξιούχων από άλλες χώρες της Ευρώπης με την μεταφορά της φορολογικής τους έδρας στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής Πιερίας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ρύθμιση «μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για την Πιερία», καθώς ο νομός πληροί όλες τις προδιαγραφές για να απορροφήσει σημαντική μάζα αυτών των ανθρώπων, αρκεί σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς να οργανωθεί η προβολή των πλεονεκτημάτων της περιοχής (άριστο κλίμα και αρμονική εναλλαγή φυσικών τοπίων θάλασσας και βουνού).

Στα πλεονεκτήματα του νομοσχεδίου, κατέγραψε και τη φορολογική ελάφρυνση χιλιάδων αγροτών και αλιέων κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2019 εφ’ όσον έχουν συμπληρώσει την προβλεπόμενη πενταετία από την ένταξή τους στο καθεστώς ΦΠΑ.

Εξάλλου, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του ο βουλευτής, στην αγορά ακινήτων θεσπίζεται ρύθμιση που καταργεί το φόρο χρηματικής παροχής από τους γονείς προς τα τέκνα προκειμένου αυτά να αγοράσουν πρώτη κατοικία.

 Η μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των νομικών προσώπων και οντοτήτων και των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και η δυνατότητα λήψης επιδότησης στους δανειολήπτες που επλήγησαν από τον κορονοϊό για την εξυπηρέτηση του δανείου τους, αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή της κοινωνικής προστασίας με διορθωτικές κινήσεις για άμεσα προβλήματα που προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν από την πανδημία.

«Συνεχίζουμε με συνέπεια την φιλελευθεροποίηση της αγοράς και την μείωση των φορολογικών βαρών με κοινωνικό πρόσημο» κατέληξε ο κ. Μπαραλιάκος.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ