Μενού Κλείσιμο

Αγώνας Δρόμου Αλληλεγγύης | 600 Δρομείς έτρεξαν τα 5.000 μ. στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης

Με εξαιρετική οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος Δρόμος Αλληλεγγύης Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης. 600 περίπου αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα που διεξάγεται στον Σιδ. Σταθμό κάθε χρόνο, για την ενίσχυση ιδρυμάτων ή φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο αγώνας, o οποίος  διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2023 διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη». Ο αγώνας τελούσε από την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Τα έσοδα από την αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση θα αποδοθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών ο οποίος από την αρχή του έτους έχει νέα έδρα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 16 στην Κατερίνη.

Ειδικότερα, άτομα όλων των ηλικιών, άτομα με ειδικές ικανότητες, αθλητές από διαφορετικά σημεία της Ελλάδος και του εξωτερικού έτρεξαν ή περπάτησαν 5 χιλιόμετρα στους συνοικιακούς δρόμους του Σιδ. Σταθμού.

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ. Γεώργιος:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ανέφερε: «Είναι μια γιορτή αθλητισμού, μαζικής συμμετοχής και συμπαράστασης σε κάθε συνάνθρωπό μας που δίνει την δική του μάχη με την ασθένεια. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Η εκκίνηση δόθηκε από τον π. Κυριάκο Κοκελίδη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος πριν την έναρξη του αγώνα απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό συγχαίροντας όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους εθελοντές.

Τον αγώνα τίμησε με την συμμετοχή του ο Βουλευτής Ν. Πιερίας κ. Ξενοφώντας Μπαραλιάκος ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την τοπική εκκλησία για τις δράσεις της αναφέροντας χαρακτηριστικά: «η σημερινή μαζική συμμετοχή μας δίνει ελπίδα και δύναμη για την συνέχεια, θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη» ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο για την διαχρονική στήριξή του στο Σύλλογο όπως και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» Ράνια Σαλαμάντη.

«Εκδήλωση – θεσμός για την περιοχή»

Κύρια συστατικά της επιτυχίας του αγώνα ήταν η συνδρομή των δεκάδων εθελοντών, η ένθερμη υποδοχή των κατοίκων που παρά τις υψηλές θερμοκρασίες ενθάρρυναν τους δρομείς να συνεχίσουν και να τερματίσουν. Από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού δεν έλειψαν οι μουσικοί σταθμοί, το θερμό χειροκρότημα  και οι επευφημίες σε όλη τη διαδρομή.

Αξίζει να σημειωθεί ο τερματισμός του κ. Νικηφόρου Τσανακτσίδη σε ηλικία 80 ετών.

Για την ιστορία οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες γενικής κατάταξης, αναδείχθηκαν:

Άνδρες

Συμεών Συμεωνίδης , από τον «ΖΕΥΣ» Πιερίας, με χρόνο 18:05

Μεσοχωρίτης Θάνος, Ανεξάρτητος, με χρόνο 18:06

Κασηλούρης Παναγιώτης, Ανεξάρτητος, με χρόνο 18.53.

Γυναίκες

Σουλιώτου Αλεξάνδρα από τον «ΖΕΥΣ» Πιερίας, με χρόνο 24:08

Δασιοπούλου Μαρία- Ζωή, Ανεξάρτητη με χρόνο 26:14

Περόνη Ελένη, Adidas Runners Athens, με χρόνο 27.13.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ