Μενού Κλείσιμο

Αφετηρία επιστροφής… στο μέλλον

Στις κάλπες την Κυριακή οι μηχανικοί

 

Συνολικά 383 υποψήφιοι, διεκδικούν την ψήφο των μηχανικών της Κεντρικής Μακεδονίας για τα όργανα του ΤΕΕ/ΤΚΜ

 

Όλοι οι μηχανικοί, τακτικά μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καλούνται την Κυριακή στις κάλπες για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του ΤΕΕ και των περιφερειακών Τμημάτων του, αναδεικνύοντας τη νέα σύνθεση της «Βουλής των Μηχανικών» που αντιπροσωπεύει τον πολυπληθέστερο επιστημονικό φορέα της χώρας.

 

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα με τους μηχανικούς να ψηφίζουν σε τέσσερις κάλπες συν την κάλπη της ειδικότητας ή των ειδικοτήτων τους, για να αναδείξουν:

-Τα 155 αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, που εδρεύει στην Αθήνα, με γεωγραφική κατανομή, στο πλαίσιο της οποίας, αντιστοιχούν στην Κεντρική Μακεδονία 24 μέλη.

-Τα τέσσερα αιρετά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου, με ισάριθμα αναπληρωματικά.

-Τα δεκαπέντε αιρετά μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εδρεύει στην Αθήνα, και τα πέντε μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ, με ισάριθμα αναπληρωματικά.

-Τα αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας κάθε Περιφερειακού Τμήματος, που για το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι 60 και κατανέμονται ως ακολούθως: 42 από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και από τρία μέλη από τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

-Τα 5 αιρετά μέλη των  13 Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικότητας: Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, Ναυπηγών Μηχανικών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Ανάπτυξης, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Μηχανικών Παραγωγής & Διόικησης. Οι Ε.Ε. είναι πενταμελείς και τα μέλη τους συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, που έχει συνολικά 220 μέλη.

Για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ κατέθεσαν υποψηφιότητες 15 συνδυασμοί και τέσσερις μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέθεσαν υποψηφιότητα οκτώ συνδυασμοί.

Για την Αντιπροσωπεία (Α) του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κατέθεσαν  υποψηφιότητες οκτώ συνδυασμοί. Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΠΣ) της Κ. Μακεδονίας κατέθεσαν υποψηφιότητες οι έξι συνδυασμοί από τους οχτώ.

Συνολικά 383 υποψήφιοι, διεκδικούν την ψήφο των μηχανικών της Κεντρικής Μακεδονίας για τα όργανα του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ μπορούν να ψηφίσουν σε όποια πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται την ημέρα των εκλογών, χωρίς καμία διαφορά. Εάν μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ βρεθεί σε άλλο Περιφερειακό Τμήμα ή στην Αθήνα, θα ψηφίσει μόνο για τα Κεντρικά όργανα (Αντιπροσωπεία ΤΕΕ – με τη σταυροδοσία όμως, που ισχύει σε αυτό το Τμήμα ή στην Αθήνα – Επιστημονική Επιτροπή Ειδικότητας και Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο).

Στη Θεσσαλονίκη, οι  μηχανικοί θα ψηφίσουν σε 20 Εκλογικά Τμήματα, εγκατεστημένα στο περίπτερο 4 της Έκθεσης.

Στη Βέροια, στην  Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ημαθίας, (Λεωφόρος Στρατού 72)

Στην Έδεσσα, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, (Φιλίππου 26)

Στην Κατερίνη, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, (Π. Τσαλδάρη 16 ημιώροφος)

Στο Κιλκίς, στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, (Βυζαντίου 1)

Στον Πολύγυρο, στα  Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, (22ας Απριλίου 1)

Στις Σέρρες, σε δύο Εκλογικά Τμήματα, στη  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σερρών, (Τέρμα Ομονοίας).

Και σε αυτές τις εκλογές, θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική σάρωση των ψηφοδελτίων, ενώ τα αποτελέσματα θα αναρτώνται άμεσα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

Με αφορμή την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ο απερχόμενος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, επισημαίνει πως «οι φετινές εκλογές των μηχανικών, πραγματοποιούνται σε ένα χρονικό μεταίχμιο που οριοθετεί την περίοδο της κρίσης και την περίοδο της ανάκαμψης στην οποία προσβλέπουμε όλοι μας, για τον κλάδο, μα και συνολικά για τη χώρα. Σημαντική παράμετρος αυτής της αφετηρίας… επιστροφής στο μέλλον του κλάδου, είναι η μαζική συμμετοχή των ιδίων μηχανικών, για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε έναν φορέα, που δεν αποτελεί μόνο τον φυσικό εκφραστή των διεκδικήσεων τους επί των συνθηκών και του θεσμικού πλαισίου άσκησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, αλλά και βασικό τεχνικό σύμβουλο της Πολιτείας, σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των πολιτικών που εφαρμόζονται για την ανάπτυξη και την επιδιωκόμενη επιστροφή στην κανονικότητα. Πολλά μέλη μας, την περίοδο της κρίσης αναγκάστηκαν να επιλέξουν την φυγή στο εξωτερικό. Αποτελεί χρέος και προς αυτούς, η μαζική προσέλευση των εν Ελλάδι μηχανικών στις κάλπες, για την ενίσχυση της φωνής του ΤΕΕ και των Περιφερειακών Τμημάτων του – όπως του ΤΕΕ/ΤΚΜ – που καλούνται να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες, για οριστική ανάσχεση του brain drain και μετάβασης σε μια νέο περίοδο brain gain, θεμελιώνοντας τις συνθήκες εκείνες που θα δικαιώνουν την προσδοκία επιστροφής των μεταναστών μηχανικών στην Ελλάδα. Γι` αυτό λοιπόν, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, όλοι στις κάλπες.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ