Μενού Κλείσιμο

4 συν 1 θέματα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, από την Άννα Μάνη

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας και των ενεργειών της για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, είχε συνάντηση με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Σπήλιο Λιβανό.

Κατά τη συνάντηση, αφού συνεχάρη και δια ζώσης τον Υπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, η κ. Μάνη έθεσε τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της Πιερίας, όπως προέκυψαν και από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

Τα κυριότερα από αυτά:

Το ζήτημα των εργατών γης. Η Βουλευτής ζήτησε να παραταθεί η ισχύς του άρθρου 42 της από 01.05.2020 ΠΝΠ για τη μετάκληση των εργατών γης και τη φετινή χρονιά, καθώς επίσης να παραταθεί και η καταληκτική ημερομηνία έκδοσης εργοσήμων των εργατών γης που μετακλήθηκαν βάσει της ως άνω διαδικασίας.

Τα ζητήματα που αφορούν τη νέα ΚΑΠ

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Η περαιτέρω στήριξη των καπνοπαραγωγών, οι οποίοι μειώνονται κατά 10% ανά έτος, όπως άλλωστε και η ετήσια παραγωγή, με δυσμενείς συνέπειες για την τοπική οικονομία.

Το ζήτημα των νέων αγροτών, και ειδικότερα η ανάγκη να υπάρξει νέο πρόγραμμα για τη στήριξή τους.

Η βουλευτής Πιερίας έθεσε επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ανά μήνα και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο καταβολής τους δύο ή τρεις φορές το χρόνο, ζήτημα βέβαια που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός κατέγραψε τις προτάσεις της Βουλευτού και τη  διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία και στενή συνεργασία για τη διευθέτηση τόσο των επίκαιρων ζητημάτων που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας, όσο και των πάγιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου της Πιερίας. Προσεχώς άλλωστε αναμένεται να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση του  πρωτογενούς τομέα της Πιερίας και όλης της χώρας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ