Μενού Κλείσιμο

Βόρεια Πιερία – Παναγιώτης Καζάς: «Άλλαξε ο Μανωλιός…»

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Ιουλίου, απεδείχθη περίτρανα πώς η σημερινή Διοίκηση είναι ακριβές αντίγραφο της απερχόμενης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Παράταξης «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας». Ο κ. Παναγιώτης Καζάς, θυμίζει ότι αυτό το γεγονός το είχε επισημάνει η παράταξή του από την πρώτη στιγμή.

Ο κ. Καζάς αναφέρεται στην αντιμετώπιση από την σημερινή (αλλά και την προηγούμενη διοίκηση), υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν διαφορές.

Συγκεκριμένα, αναφέρει

Κατανομή ποσού 250.000 ευρώ: Ήρθαν από το υπουργείο 250.000 ευρώ για έκτακτες ανάγκες. Κατέθεσε ο Δήμαρχος μια πρόταση, η οποία είναι πλέον γνωστή, δηλαδή 150.000€ για χαλικόστρωση και ασφαλτικά και οι υπόλοιπες 100.000€ για ενίσχυση κυρίως του δικτύου άρδευσης.

Ήταν μία πρόταση με την οποία εμείς δεν συμφωνούσαμε στο μεγαλύτερο μέρος της. Μάλιστα καταθέσαμε αντιπρόταση, στην λογική πως τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για έργα υποδομής, για τα οποία δεν υπάρχουν κωδικοί στον Προϋπολογισμό και δεν θα υπήρχε πιθανότητα να κατασκευαστούν αλλιώς.

Στην προσπάθεια να υποστηρίξει την πρότασή του, ο Δήμαρχος διάβασε μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε αντίστοιχα χρήματα πριν ένα χρόνο περίπου ο κ. Λαγδάρης.

Είπε, λοιπόν,πως όλα τα χρήματα δόθηκαν με απ’ ευθείας ανάθεση, στο ποσό των 24.800€ και το επανέλαβε αρκετές φορές υπονοώντας φυσικά ότι στην ανάθεση του έργου υπάρχει διαπλοκή και είπε ότι σε αυτή την πρόταση συμφώνησε και η τότε μείζονα αντιπολίτευση.

H όποια παρανομία υπάρχει, η όποια διαπλοκή, αρχίζει στην εκτέλεση του έργου.

Οι εκτελεστικοί βραχίονες του κ. Λαγδάρη, κατά σύμπτωση ήταν και υποψήφιοι σύμβουλοι μαζί του.

Σήμερα έχουν αλλάξει στρατόπεδο και είναι εκτελεστικοί βραχίονες του κυρίου Δημάρχου,εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό λοιπόν ο Δήμαρχος εντέχνως αναφέρθηκε μόνο στην διαδικασία ανάθεσης – που όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος έγινε νόμιμα – και δεν μίλησε καθόλου για την εκτέλεση του έργου. Διότι τότε θα ερχόταν σε σύγκρουση με αυτούς πού άλλαξαν στρατόπεδο και τον στηρίζουν ανοιχτά.

Και ρωτώ με τα ίδια υλικά μπορείς να βγάλεις διαφορετικό ψωμί;

Σε ότι αφορά εμάς, πράγματι ψηφίσαμε να γίνει το έργο έστω και με ανάθεση, παρόλο που είμαστε γενικά αντίθετοι στις αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό, γιατί πέντε χρόνια δεν είχε πέσει ούτε ένα κυβικό χαλίκι ούτε ένα κυβικό πίσσα και πηγαίναμε προς το καλοκαίρι. Βέβαια, εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε σε ποιον εργολάβο θα έκανε την ανάθεση.

Όπως δεν αντιδρούμε και σε όλες τις απευθείας αναθέσεις που κάνει η σημερινή διοίκηση όταν είναι απαραίτητο να γίνουν.

Βέβαια, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά και στη συνεργασία που είχε η απερχόμενη Διοίκηση με τον εργολάβο κ. Πολυζώη, αφήνοντας υπονοούμενα για ένα σημαντικό ποσό που πήρε από τον Δήμο, χωρίς να μιλήσει για κάτι συγκεκριμένο.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στις 410.000€, που η υπόθεση βέβαια βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Καλημέρα! Καλωσόρισες στην πραγματικότητα Δήμαρχε!

Τελικά καλώς φωνάζουμε – και όχι μόνο – τόσα χρόνια για αυτή την υπόθεση.

Διαδίδατε κ. Δήμαρχε, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά και μας κατηγορούσατε πως «δεν κάναμε αντιπολίτευση», «τα βρήκαμε», «πέσανε οι μάσκες(!!!)».

Ρωτώ: θα διεκδικήσει ο Δήμος αυτά τα χρήματα πίσω;

Θα κάνει την… «πάπια»;

Γιατί όλα τα άλλα, που ειπώθηκαν για τον συγκεκριμένο εργολάβο, είναι μόνο για εντυπώσεις.

Αντιμετώπιση κουνουπιών: Σε ότι αφορά το μεγάλο πρόβλημα των κουνουπιών πιστεύω ότι δεν θέλει ο Δήμαρχος να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση, γιατί δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τοπικά συμφέροντα, αφού αν ακολουθήσει τις οδηγίες-μελέτες των υπευθύνων, θα έρθει σε δύσκολη θέση.

Και η ζωή προχωράει… Άλλωστε «πάντα είχαμε κουνούπια». Ελπίζω να ακουστούν οι προτάσεις μας.

Εμποροπανήγυρη: Για το θέμα της Εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος, ήθελε δύο μήνες πριν, να πάρουμε απόφαση για τη ματαίωση της διοργάνωσης, χωρίς να εξαντλήσουμε όλα τα χρονικά περιθώρια.

Φυσικά και αντιδράσαμε, φύγαμε από την αίθουσα και αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα και να το ξανασυζητήσουμε 5 Αυγούστου.

Αντί να λειτουργήσουμε ως Δήμος «πρότυπο» για όλη την Ελλάδα, τηρώντας τα μέτρα, να πραγματοποιήσουμε την Εμποροπανήγυρη, δείχνοντας πως μπορούμε – αν μας το επιτρέψουν οι νόμοι βεβαία – ήθελε να πάρουμε γρήγορα μια απόφαση για ματαίωση, ώστε να κάνει ήσυχο Ιούλη.

Και αν δεν είχαμε δίκιο που αντιδράσαμε και αποχωρήσαμε, γιατί δεν πήρε απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο παρά την απουσία μας, την ώρα μάλιστα που είχε και την πλειοψηφία και άσε εμάς να φωνάζουμε πως μπορούμε αν θέλουμε;

Επαγγελματίες: Ζητήσαμε, όπως άλλωστε προβλεπόταν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να απαλλαγούν οι επαγγελματίες και από τα τέλη καθαριότητας και από τα τέλη ηλεκτροφωτισμού. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος για ακόμη μια φορά έδειξε αδιαφορία και αναβλητικότητα μη δεχόμενος την πρότασή μας. Τουλάχιστον πήραμε δέσμευση ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας του(!), θα το φέρει προς ψήφιση.

Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμη να βγάλουμε ασφαλή συμπέρασμα ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο.

Το μόνο σίγουρο ότι χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους.

Και ένα ακόμη ερώτημα: υπάρχει Αντιδήμαρχος, ο οποίος δηλώνει συνεχώς ότι βάζει χρήματα από την τσέπη του όταν υπάρχει στενότητα οικονομική από πλευράς Δήμου, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με ποιόν τρόπο παίρνει τα χρήματα πίσω; Αν δεν τα παίρνει να πούμε δημόσια μπράβο του…

Πέρασε ένας χρόνος σχεδόν με την καινούρια Δημοτική Διοίκηση, ένας χρόνος πίστωσης από μέρους μας (όχι αδυναμίας), για να δούμε πατήματα και συμπεριφορές, χωρίς επικοινωνιακές τακτικές, αλλά με προτάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για όλα τα θέματα.

Δεσμευόμαστε στους Δημότες πως από εδώ και πέρα θα υπάρχει μετά από τα Συμβούλια πλήρης ενημέρωση για τα πεπραγμένα, ώστε η γνώση τους να είναι σφαιρική και όχι μονομερής. 

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ