Μενού Κλείσιμο

 Γυρίσανε και η γη τρέμει – Του Γιάννη Τεκίδη

Όλο το ανείπωτο μίσος κατά της ανθρωπότητας και το μένος μιας μελλοντικής εκδίκησης συνοψισμένο στη φρικαλέα και απάνθρωπη φράση του αρχηγού της ναζιστικής προπαγάνδας του Γ. Γκέμπελς «θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει».

Αυτή θυμήθηκε και σ αυτή αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μπούγας στη συζήτηση στη βουλή για την άρση η μη της ασυλίας βουλευτών, απαντώντας στον βουλευτή του Σύριζα-ΠΣ Π. Πολάκη και στα λεγόμενα του ότι σε μια δεύτερη διακυβέρνηση του τόπου από την αριστερά τα πράγματα θα γίνουν αλλιώς. Μάλλον αφορμή αποτέλεσε η παραπάνω φράση του Πολάκη για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της δεξιάς που ήθελε να τονίσει ότι η παράταξη του σφιχταγκαλιασμένη με την ακροδεξιά γύρισε μετά την ανάπαυλα τεσσάρων χρόνων και η γη τρέμει. Γιατί κανένας καλόπιστος και στοιχειωδώς αντικειμενικός κριτής δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως με αυτά που λέει και κάνει η σημερινή κυβέρνηση, όντως η γη τρέμει. Και τρέμει και αγανακτεί και αν είχε φωνή θα διαμαρτύρονταν κραυγάζοντας απεγνωσμένα για όσα καθημερινά βλέπουν το φώς της μέρας και αποτελούν έργα και ημέρες  μιας κυβέρνησης που στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα , έβαλε σκοπό να γυρίσει τη χώρα μερικές δεκαετίες πίσω. Στις δεκαετίες του πολιτικού και κοινωνικού ζόφους, στα χρόνια του δυνάστη χωροφύλακα, στα χρόνια της πιο σκληρής εκδοχής του «πατρίς – θρησκεία οικογένεια», στα χρόνια της βασιλείας του δόγματος «εχθρός λαός», στις εποχές που πας μη συμμορφούμενος με τις επιταγές της εθνικοφροσύνης και της ορθής πολιτικής, αυτής που δήθεν υπερασπίζεται τα θέσφατα της χώρας, πρέπει να εκλείψει ακόμη και βιολογικά.

Γι αυτό κ. Μπούγα και κύριοι της πιο μισαλλόδοξης μεταπολιτευτικά δεξιάς πήρατε σβάρνα τους πάντες και τα πάντα, οχυρωμένοι μάλιστα πίσω από την πανδημία την οποία είχατε δεν είχατε την κάνατε εργαλείο μιας χωρίς προηγούμενο άθλιας και κατάπτυστης προπαγάνδας. Διπλά βιβλία καταχώρησης κρουσμάτων της πανδημίας, θάνατοι που δεν καταγράφηκαν και θάφτηκαν στη γη μαζί με τους άτυχους νεκρούς συμπολίτες μας, ωραιοποίηση μέχρι πρόσφατα της κατάστασης και εξωραϊσμός της κυβερνητικής εικόνας με την αμέριστη βοήθεια των αχρείων στην πλειοψηφία τους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Κ αι όσοι επιμένουν η δεν αντέχουν τόση ευτέλεια, τέτοιο πρωτοφανή προσωπικό διασυρμό και σηκώνουν ανάστημα ενθυμούμενοι ότι πάνω από όλα είναι δημοσιογράφοι, τους τρώει το μαύρο σκοτάδι. Για ποια λογοκρισία, συζητάτε κύριοι, απεφάνθη ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ποια ποδηγέτηση των ΜΜΕ, η κυβέρνηση δεν ασχολείται και δεν παρεμβαίνει στη δουλειά των δημοσιογράφων, είπε και η λογοκρισία ακόμη τρέχει να κρυφτεί φοβισμένη από το θράσος και τον κυνισμό του παραπάνω κυρίου.

Αυτοί είναι αυτοί και ας μην παριστάνουμε τους κατάπληκτους για όσα έκαναν και θα κάνουν, εξυπηρετώντας τα πάγια και διαχρονικά αφεντικά τους, αυτά της παρασιτικής ολιγαρχίας, τους συνήθεις τροφίμους των κρατικών ταμείων. Οι άλλοι από την απέναντι πλευρά, η αριστερά σε όλο της το εύρος, έχει πολλά να κάνει για να πειστεί ο κόσμος ότι οι σφόδρα αντιλαϊκές πολιτικές, οι πολιτικές που προσυπογράφονται από τους Άδωνη, Βορίδη, Πλεύρη, του νεοφώτιστου στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό Κυριάκο και άλλων που ξεδιπλώνουν σε ημερήσια βάση το αντιλαϊκό τους ταλέντο, δεν είναι μονόδρομος. Η αντιμετώπιση εντός και εκτός βουλής με ήπιους τόνους των κυβερνητικών διαθέσεων και πράξεων που πολλές φορές παρερμηνεύονται ως διάθεση συναίνεσης πρέπει να σταματήσει. Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση από πλευράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη γίνονται. Άσχετα από την πραγματικά δύσκολη κατάσταση λόγο της πανδημίας και εν όψει του επικείμενου συνεδρίου, η κοινωνία τα μέλη και στελέχη του Σύριζα-ΠΣ να γίνουν σύντομα κοινωνοί της εναλλακτικής κοινωνικοοικονομικής πρότασης της αριστεράς για τον άλλο δρόμο ανάταξης σε όλα τα επίπεδα της χώρας μας. Αναβάθμιση και ανάθεση συγκεκριμένων ρόλων και αρμοδιοτήτων στις μέχρι πρόσφατα παραμελημένες οργανώσεις, με συγκεκριμένους στόχους και πλάνα δουλειάς στον μαζικό χώρο και συνεχή παρουσία στην κοινωνία. Η μαζικοποίηση και η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με άτομα και συλλογικότητες με παράλληλη του Σύριζα-ΠΣ πολιτική πορεία και δράση, είναι από τα άμεσα ζητούμενα.

Ο κόσμος, η κοινωνία περιμένει. Η αριστερά θα ανταποκριθεί;

ΥΓ. Οι τρεις σωματοφύλακες των ιερών θεσφάτων ενός ευνομούμενου δημοκρατικού κράτους, οι πολιτικοί… αδάμαντες που ανέδειξε η μεταπολίτευση, Σαμαράς ο στρατηλάτης, Βενιζέλος ο αγέρωχος και ο  ευέξαπτος, μη δεχόμενος μύγα στο σπαθί του Α. Λοβέρδος, ξαναέσμιξαν με αφορμή και όχι μόνο, την παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου, με τίτλο «Απόπειρα δολοφονίας». Όπου το παρ ολίγον θύμα θα ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας του και θύτες ο… αρχισκευωρός και αρχισυμμορίτης (έτσι τον αποκάλεσε παλαιότερα ο Λοβέρδος ) Αλ. Τσίπρας με εκτελεστικό όργανο την επίσης αδίστακτη … σκευωρό Ελ. Τουλουπάκη που τον παρέπεμψε για χρηματισμό κατά την έρευνα του… ανύπαρκτου σκανδάλου NOVARTIS. 

Έχε το νου σου Αλ. Τσίπρα μη σε τρακάρει ο αντρειωμένος Ανδρέας και σε δείρει μόνο και μόνο για να αποδείξει πόσο … άδικα τον παραπέμψατε.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ