Μενού Κλείσιμο

Διεθνής συνομωσία κατά της χώρας μας – Του Γιάννη Τεκίδη

Αν όχι κατά της χώρας μας, σίγουρα κατά της πιο λαμπρής, βαθύτατη δημοκρατικής και υπεράνω κάθε υποψίας, κυβέρνησης του λαοφιλούς Κυρ. Μητσοτάκη. Κι αν όχι πάλι διεθνούς, πάντως ευρωπαϊκής. Με άλλα λόγια επαναλήφτηκε κάτι ανάλογο που συνέβη το 1969 από το τότε ευρωπαϊκό συμβούλιο που καταφέρονταν κατά της εθνοσωτήριου, μη λογαριάζοντας ότι εκείνη  η όντως εθνοσωτήριος, διέσωζε τη χώρα από το ερυθρό μίασμα. Ανύπαρκτο, λέει, το προχθεσινό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Βαριά τραυματισμένη και η ελευθερία του τύπου, της πλουραλιστικής ενημέρωσης . Τα πάντα υπό πλήρη και ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο . Μιντιάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες σε κυβερνητική υπηρεσία, φυσικά με το αζημίωτο. Δημοσιογραφία και έλεγχος από αυτήν των κυβερνητικών πεπραγμένων τελεί υπό διωγμό. Απειλές και εκβιασμοί όσων από το δημοσιογραφικό χώρο – κάτι λίγων – που σέβονται στοιχειωδώς τον κόσμο και πάνω από όλα τον εαυτό τους, καθώς δεν ξεχνούν ποίος είναι ο ρόλος και η δουλειά τους σε μια δημοκρατική χώρα. Ακόμη φόρτωσαν οι δήθεν δημοκράτες Φράγκοι και λοιποί του ευρωκοινοβουλίου, την δολοφονία εκείνου του μυστήριου δημοσιογράφου Καραιβάζ, στην κυβέρνηση μας και ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό μας τον Κυριάκο, γιατί λέει, οι διωκτικές μας αρχές κωλυσιεργούν στις έρευνες εξιχνίασης και δεν νοιάζονται για απονομή δικαιοσύνης. Επίσης εμφανίζουν στο ψήφισμα την  εγχώρια δικαιοσύνη ως πάσχουσα και αδρανούσα όταν πρόκειται για παραβάσεις κυβερνητικών προσώπων, όπως και για φίλα προσκείμενους μεγαλοεπιχειρηματίες, καλλιτέχνες, για κυβερνητικά  εν γένει σκάνδαλα, ακόμη και για έκδοση αποφάσεων λιαν επιεικών που αφορούν παιδόφιλους. Αρκεί αυτοί να είναι στυλοβάτες και δεδηλωμένοι οπαδοί της παρούσας κυβέρνησης.

Το ψήφισμα περιλαμβάνει και άλλα δυσφημιστικά στοιχεία, που αμαυρώνουν ανεξίτηλα τη χώρα μας, παρουσιάζοντας την, ως κατάλοιπο νοοτροπιών χωρών που διανύουν μια δικτατορία, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση , όπως η δική μας αυτή είναι μακιγιαρισμένη με κάποιες δημοκρατικές ανταύγειες. Επικαλέστηκαν επίσης πως η χώρα μας σε σχετικές έρευνες- τρέχα γύρευε τώρα – στα θέματα διαφάνειας, κράτους δικαίου και ελευθερίας του τύπου, κατέχει…περίοπτη από θέση κατάταξης, αρχίζοντας από το τέλος της λίστας. Κι όλα αυτά τα ντροπιαστικά, τα ανεκδιήγητα και περιφρονητικά, με την ηθική και φυσική αυτουργία όλων των ευρωβουλευτών, των πέρα από  το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ( ΕΛΚ), πρωτοστατούντων των εγχώριων μιασμάτων της Αριστεράς. Είναι εν τέλει οι γνωστοί αρνησιπάτριδες, οι προβοκάτορες διαχρονικά των εθνικών μας συμφερόντων. Οι πολιτικά μίζεροι , οι στερούμενοι εθνικού φρονήματος και αγάπης για την πατρίδα ντόπιοι αριστεροί, πράσινοι, κίτρινοι, μαζί με τους λοιπούς ομοϊδεάτες τους στην ευρωβουλή, συνωμοτικά και με ψευδή και ανύπαρκτα στοιχεία, ακόμη μια φορά αμαύρωσαν σε όλο τον κόσμο την εικόνα, το αναγνωρισμένο παγκοσμίως δημοκρατικό ήθος αυτής της κυβέρνησης και προσωπικά του εμβληματικού πρωθυπουργού μας. Εξαίρεση, και προς τιμήν τους αποτέλεσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, που διακρίνονται για την σοβαρότητα, το ήθος και τη πολιτική τους συνέπεια και που ψήφισαν παρών. Η κυβέρνηση και ο κ. πρωθυπουργός το αναγνωρίζουν και επιφυλάσσονται.

ΥΓ. Για την πέρα για πέρα άδικη εικόνα που δίνει το παραπάνω ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για τη χώρα μας, όσον αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου σε αυτήν, ο πρωθυπουργός μας συγκλονισμένος και ψυχολογικά καταρρακωμένος, κλείστηκε στο γραφείο του, αρνούμενος να φάει και να πιει. Οι σχετικές πληροφορίες που διέρρευσαν, ακόμη ελέγχονται.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ