Μενού Κλείσιμο

Ένας χρόνος κυβέρνηση ΝΔ, ένας χρόνος βουλευτής Πιερίας και συνεχίζουμε! – Του Φώντα Μπαραλιάκου

Την περασμένη Τετάρτη 8 Ιουλίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όταν η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση αναλάμβανε πέρυσι τη διακυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου γνώριζε πολύ καλά ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα: την επερχόμενη κατάρρευση της ΔΕΗ, την υπερφορολόγηση, την γραφειοκρατία που κρατούσε δέσμια την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, την γενικευμένη ανασφάλεια στους δρόμους και τις γειτονιές, το άσυλο ανομίας των Πανεπιστημίων, την εκκρεμότητα αλλαγής του Συντάγματος που θα μπορούσε να οδηγήσει εκ νέου τη χώρα σε εκλογές.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετώπισαν άμεσα τα θέματα με αποφασιστικότητα, γενναίες πρωτοβουλίες, οξυδέρκεια και εργατικότητα.

Μια Κυβέρνηση που πραγματικά ήταν έτοιμη να κυβερνήσει. Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επικράτησε πλημμυρίδα νέων αναγκαίων νομοσχεδίων, που θα έβγαζαν τη χώρα από το πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει μετά τη δίνη της προηγούμενης πενταετίας. Η κυβέρνηση γνώριζε ότι μόνο με τις κατάλληλες και έγκαιρες μεταρρυθμίσεις θα πραγματοποιούταν η επανίδρυση του κράτους, η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανασύσταση της ελληνικής κοινωνίας.

Όμως, όσο κρίσιμη κι αν είχαμε εκτιμήσει την κατάσταση που είχαμε παραλάβει, ποτέ δεν είχε διανοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ορκιζόταν πρωθυπουργός της Ελλάδος, ούτε ο ίδιος προσωπικά όταν ορκιζόμουν βουλευτής της Πιερίας, ότι σε λίγους μήνες θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με δύο πραγματικά «θηρία»: Την υβριδική επίθεση, την καθοδηγούμενη εισβολή των αμάχων στον Έβρο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και την υγειονομική κρίση με τον κορωνοϊό.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι τα προσκόμματα ήταν πολλά και δύσκολα, ήταν η πρώτη φορά που μετά από πολύ καιρό, χάρη στις πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τον χειρισμό των δύο κρίσεων από την κυβέρνηση, αισθανθήκαμε όλοι μας εμπιστοσύνη σε εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις, στηρίξαμε το έργο τους και ακολουθήσαμε τις οδηγίες τους. Αφεθήκαμε με ασφάλεια στο ελληνικό κοινωνικό κράτος δικαίου.

Την ανοδική πορεία της χώρας μας σε όλους τους τομείς ανέκοψε η κρίση του Covid-19. Τα προβλήματα που έχουμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά και σημαντικά: η επερχόμενη ύφεση στην οικονομία λόγω κορωνοϊού, η κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία, το κράτος-Λεβιάθαν, το μεταναστευτικό.

Όμως έχουμε πίστη στο ήθος, τις ικανότητες, τη βούληση της κυβέρνησης, του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, αλλά και καθενός βουλευτή που εκπροσωπεί τον τόπο και τους συμπολίτες του στην Ελληνική Βουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Με συνεχείς συναντήσεις τόσο μαζί σας, όσο και με κυβερνητικά στελέχη και θεσμικούς φορείς στην Αθήνα προκειμένου να δοθούν λύσεις, με κοινοβουλευτικές ομιλίες και ερωτήσεις, με συστηματική επικοινωνία τόσο δια ζώσης όσο και μέσω των νέων τεχνολογιών και τις δημόσιες παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ, δεσμεύομαι να παραμείνω πάντα εκείνος ο συμπολίτης που επιλέξατε να σας εκπροσωπεί και να αγωνίζεται στην αρένα των κέντρων λήψεων αποφάσεων. 

Με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο όραμα συνεχίζουμε!

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ