Μενού Κλείσιμο

Aπόπειρα προληπτικής λογοκρισίας – Άρθρο του Ηλία Χρυσικού

Ηλία Χρυσικού

Του Ηλία Χρυσικού

Διευθυντή του Ρ/Σ Ενημέρωση 92,2

 

Από το 1995 μέχρι και σήμερα, έχοντας καλύψει πολλές διαδηλώσεις στη Θεσ/νίκη, -ως ανταποκριτής τηλεόρασης-,  θυμάμαι στις διαδηλώσεις, πάντοτε χρησιμοποιούσα την αντιασφυξιογόνα μάσκα,- σε δύσκολες στιγμές-, που με «προστάτευε» από τα χημικά που έπεφταν από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και να είμαι ένα «βήμα» μπροστά από την σκέψη κάποιων άλλων.

 

Αναρωτιέμαι λοιπόν σήμερα, αν η απαγόρευση της παρουσίας δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις, -όπως την οραματίζεται ο κ. Χρυσοχοΐδης, είναι «φασιστικής» έμπνευσης.

 

Προσωπικά, οι εντάσεις μ΄ εξιτάρουν, καθώς με την ιδιότητά μου, το θάρρος και η τόλμη, έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφουμε τις καλύτερες εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν στα δελτία ειδήσεων.

 

Οι άνθρωποι του τύπου και της τηλεόρασης και σ΄ ένα επάγγελμα πολύ συναρπαστικό, -που εμπεριέχει κινδύνους-, μας δίνει την δυνατότητα να προσέχουμε πολύ περισσότερο και κατά την άποψή μου, είναι ίσως απαράδεκτη και ολέθρια η απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της Ελευθεροτυπίας, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας στην ενημέρωση.

 

Εάν η Πολιτεία με τα όργανά της, ενδιαφέρονται για την προστασία της υγείας, της αρτιμέλειας της ζωής μας, δεν θα πρέπει να μας παρεμποδίζει, να μας στερεί την ελευθερία.

 

Επί της ουσίας, με δύο λόγια, πρόκειται για «πνιγηρά» ατμόσφαιρα ανελευθερίας, -στον χώρο της δημοσιογραφίας-, που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

 

Κλείνοντας πιστεύω, ότι όλοι εμείς που υπηρετούμε την ελευθερία του Τύπου, αναλαμβάνουμε κάθε φορά το ρίσκο που υπάρχει, -για κάθε περίπτωση- και θεωρώ ότι ο στόχος του νομοθέτη δεν είναι η προστασία των λειτουργών του Τύπου, αλλά η απόκρυψη περιστατικών βάναυσης καταστολής και τρομοκρατίας κι΄ ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ