Μενού Κλείσιμο

Σεβασμός στους πεζούς και στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Η μεγάλη καμπάνια και το… στοίχημα για την πόλη!

 

Στην καμπάνια ευαισθητοποίησης και αντιμετώπισης της αντικοινωνικής στάθμευσης που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αστυνομία, συμμετείχε και ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

 

 

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης των οχημάτων συνεχίζεται. Χθες, σ’ αυτήν την καμπάνια συμμετείχαν ενεργά ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιαλός, ενημερώνοντας τους δημότες για την πρωτοβουλία αποτροπής της αντικοινωνικής στάθμευσης.

 

Στόχος της καμπάνιας είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου επιβάρυνσης και παρενόχλησης ης κίνησης των πεζών, των ατόμων με αναπηρίες και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας όπως ηλικιωμένοι, παιδιά και γονείς με παιδικά καρότσια

Παράλληλα, πέριξ του κεντρικού πεζόδρομου, της πλατείας Δημαρχείου κ.α. ο δήμαρχος συνομίλησε για την πρωτοβουλία με δημότες, ιδιοκτήτες καταστημάτων και περίοικους, ενώ έγινε διανομή και «βεβαίωση» κλήσεων σε πρώτη φάση – ενημέρωσης και αποτροπής, με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος: «Καλούμαστε σύμφωνα και με το μήνυμα της καμπάνιας “Για να ζήσουμε όλοι καλύτερα” να σεβαστούμε τους πεζούς και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου αφενός να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο Δήμο Κατερίνης και αφετέρου να αναβαθμίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης».

Επιπλέον, ο κος Κουκοδήμος τόνισε πως: «Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η Δημοτική Αστυνομία συνιστά βοηθό του πολίτη, που έχει αναλάβει το έργο να θυμίζει από τη μια στους παραβάτες ότι κάνουν παράβαση και από την άλλη να προσπαθεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπηρεσίας αλλά και της εικόνας της πόλης. Είμαι αισιόδοξος ότι με την κατανόηση και συνεργασία των συνδημοτών μας θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει στην ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της πόλης».

 

Εφαρμογή του Κ.Ο.Κ.

Όπως είναι γνωστό, επιδιώκεται σε πρώτη φάση να ενημερωθούν οι δημότες και να τους δοθεί η αίσθηση ότι υφίσταται έλεγχος. Στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι πολίτες εξακολουθούν την κακή νοοτροπία της αντικοινωνικής στάθμευσης, αδιαφορούν και δεν σέβονται τους πεζούς, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. θα ακολουθήσει η βεβαίωση παραβάσεων, ενώ θα  επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 22:00.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ