Μενού Κλείσιμο

Για λύση στο πρόβλημα των τευτλοπαραγωγών, κάνει λόγο ο βουλευτής Σάββας Χιονίδης

Διασώζεται η παραγωγή τεύτλων

 

Για «λύση σε ένα τεράστιο θέμα που απασχολούσε εκατοντάδες παραγωγούς ζαχαρότευτλων στην Πιερία και πολλές χιλιάδες σε όλη την Βόρεια Ελλάδα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πιερίας Σάββας Χιονίδης, σχολιάζοντας την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας από τον Υπουργό Ανάπτυξης για την μίσθωση των δύο εργοστασίων, στο Πλατύ και τις Σέρρες, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

 

Με τη συμφωνία, η Royal Sugar αναλαμβάνει την λειτουργία των δύο εργοστασίων για τους επόμενους 28 μήνες, έχοντας εξασφαλίσει το δικαίωμα του προτιμητέου αγοραστή.

Νωρίτερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ, είχε αποφασίσει ομόφωνα την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης των δύο προαναφερθέντων εργοστασίων με την κοινοπραξία Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, που με τη σειρά της θα τα μισθώσει στη Royal Sugar.

Η συμφωνία αυτή διασώζει την παραγωγή τεύτλων και βάζει άμεσα σε λειτουργία το εργοστάσιο στο Πλατύ, έτσι δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις των παραγωγών και θα απορροφηθεί όλη η παραγόμενη ποσότητα ζαχαρότευτλων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας «η συμφωνία προέκυψε ύστερα και από την έντονη δραστηριότητα του Σάββα Χιονίδη, ο οποίος όλη την προηγούμενη περίοδο πραγματοποίησε σειρά επαφών τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης όσο και του Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες καρποφορήσαν αισίως για τους αγρότες της περιοχής μας.

Ο Σαββας Χιονίδης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη και όλη την ηγεσία του Υπουργείου για τις συντονισμένες, ταχύτατες και αποτελεσματικές ενέργειες, όπως σε όλα τα θέματα που μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί. Οι αγρότες της Πιερίας μπορούν να νοιώθουν σιγουριά ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι διατεθειμένη να πράξει ότι δυνατό καλύτερο για την επίλυση των προβλημάτων τους», καταλήγει η ενημέρωση

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ