Μενού Κλείσιμο

Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας: Να φύγουν οι φονιάδες των λαών από το Λιτόχωρο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την παρουσία του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου πλοίου, όπου με τη συνοδεία και κάποιων μικρότερων πλοίων, του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Ελλάδας, κατέπλευσε ανοιχτά του λιμανιού της Γρίτσας τη Δευτέρα 8 Γενάρη.

Πρόκειται για πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων, με περίπου 2.000 πεζοναύτες που θα παραμείνει στην περιοχή του Λιτοχώρου μέχρι τις 16 Γενάρη, στο πλαίσιο κοινής στρατιωτικής άσκησης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με αυτές των ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στην περιοχή του Λιτοχώρου χρησιμοποιούνται απο αμερικανονατοϊκές δυνάμεις. Η περιοχή είναι ενταγμένη στην κατάπτυστη ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για κοινές νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η άσκηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίκεν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, συνάντηση που σφράγισε την παραπέρα εμπλοκή στα αμερικανονατοϊκά σχέδια.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, η μετατροπή της περιοχής σε πεδίο βολής των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Η άσκηση αυτή αποτελεί πρόβα πολέμου σε βάρος άλλων λαών, είναι ενταγμένη σε επιθετικά σχέδια που εμπλέκουν το λαό μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς και καθιστούν την περιοχή μας, όπως και τις άλλες περιοχές όπου βρίσκονται τέτοιου είδους βάσεις και υποδομές, σε στόχους αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, που επέτρεψαν την απόβαση των φονιάδων των λαών στην περιοχή μας. Καλούμε το λαό του Λιτοχώρου κι όλης της Πιερίας να εναντιωθεί στην μετατροπή του Λιτοχώρου σε πεδίο βολή, να εναντιωθεί συνολικά στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, που επιτρέπει την αξιοποίηση στρατιωτικών υποδομών απο αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις.

Απαιτούμε: 

– Να τερματιστεί άμεσα η στρατιωτική άσκηση. Να αποχωρήσουν από την περιοχή του Λιτοχώρου οι αμερικανονατοϊκοί δολοφόνοι, είναι ανεπιθύμητες.

– Να σταματήσει η αξιοποίηση του Ολύμπου ως πεδίο βολής.

– Να επιστρέψουν πίσω τα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σε νατοϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

– Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

– Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, λευτεριά στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Καλούμε το λαό της Πιερίας, τα σωματεία, τους συλλόγους κι όλους τους μαζικούς φορείς, να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Πιερίας, στο Λιτόχωρο, την Κυριακή 13 Γενάρη, στις 11πμ στην Πλατεία Λιτοχώρου.

 

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ