Μενού Κλείσιμο

Εκδήλωση από την Ιεραποστολική Στέγη «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» στην Μητρόπολη Κίτρους

Η έννοια της Ιεραποστολής…

 

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε, στο κάλεσμα της Ιεραποστολικής Στέγης «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» για απογευματινό τσάι σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων της Κατερίνης.

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, ο οποίος κάλεσε όλους «να συμπορευτούν στο έργο της αγάπης και της διακονίας προς στον άνθρωπο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος που ανέπτυξε το θέμα: «Ο Άγιος Παΐσιος ως ιεραπόστολος στον σύγχρονο κόσμο». Με το μεστό του λόγο, άγγιξε βαθιές χορδές της ψυχής όλων των παρευρισκόμενων.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ενημέρωση για το ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Αρούσας στην κεντρική Τανζανία» και μετέφερε με την αμεσότητα του λόγου του  τις πρόσφατες εμπειρίες του από την Ιεραποστολή και το έργο που υλοποιείται. Παράλληλα εξήγησε την έννοια της ιεραποστολής, τη θέση της στη ζωή της Εκκλησίας και τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται για την μετάδοση του Ευαγγελίου σε αυτή τη γωνιά της Αφρικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού συνεχάρη τα μέλη της Ιεραποστολικής Στέγης για την άψογη διοργάνωση, εξήρε το θεάρεστο έργο του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθόνικου. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο και όσους συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια η χορωδία του Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» υπό τη διεύθυνση του κ. Δημητρίου Μανούση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή 15λεπτου ντοκιμαντέρ, που παρήχθη ειδικά για την περίσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων,  η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιτοχώρου Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Ιωάννης Μπεΐνάς, ο Καθηγητής και Επίτιμος Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ιωάννης Μπόντης, η Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δήμητρα Κούκουρα, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων και περί τους 1.000 προσκεκλημένους.

Η εκδήλωση της Ιεραποστολικής Στέγης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας σε όλους, όσους παρευρέθηκαν μοναδικά αισθήματα.

Η κοσμοσυρροή αλλά και αγάπη του κόσμου ήταν απίστευτη σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση όπου όλα τα έσοδά της θα διατεθούν για το ιεραποστολικό έργο στην Κεντρική Τανζανία.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ