Μενού Κλείσιμο

Θανάσης Λιακόπουλος: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές, θα δουλέψουμε και θα φέρουμε πίσω τα παιδιά μας»

Αισιόδοξος για την τελική του επικράτηση στις δημοτικές εκλογές της Κατερίνης δηλώνει ο Θανάσης Λιακόπουλος. Ο νεότερος υποψήφιος Δήμαρχος μιλάει αποκλειστικά στην «Επτά», παρουσιάζει το πρόγραμμά του και αναλύει τις σκέψεις του για τον Δήμο Κατερίνης σήμερα και την επόμενη τετραετία. 

Μεγάλη συζήτηση έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόγραμμα του συνδυασμού σας…

… ίσως γιατί είμαστε οι μόνοι με πλήρες και μελετημένο πρόγραμμα, που το ανακοινώνουμε από πέρσι τον Ιούνιο και όχι μόνο 1 – 2 μήνες πριν τις εκλογές, για τα μάτια του κόσμου.

Επιστρέφω στο θέμα μας και θα ήθελα να αναλύσουμε από την αρχή τις βασικές σας προτάσεις για τον Δήμο της Κατερίνης. Πχ το Μουσικό Σχολείο. Η κυβέρνηση λέει ότι θα γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Γιατί συνεχίζετε να το επικαλείστε ως τη μεγάλη σας προτεραιότητα;

Το 2009 είχε εγκριθεί το ΣΔΙΤ για το μεγάλο Κέντρο Αποκατάστασης στο Αιγίνιο. Άλλαξε η κυβέρνηση και το έργο απλώς ακυρώθηκε. Εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο για το Μουσικό Σχολείο. Θα δουλέψουμε και θα είμαστε έτοιμοι, έτσι ώστε αν δεν προχωρήσει με ΣΔΙΤ, να το κατασκευάσουμε αμέσως με κεφάλαια του Δήμου, είτε βρούμε ευρωπαϊκά προγράμματα είτε όχι.

Σε πόσα χωριά του Δήμου Κατερίνης λείπει το νερό το καλοκαίρι;

Στο 80% αυτών!

Και πώς μπορείτε εσείς να δεσμεύεστε πως θα λύσετε το πρόβλημα;

Το πρόβλημα του νερού που λείπει από τα χωριά μας έχει τέσσερις παραμέτρους:

Α. Τα χρέη των κατά τόπους ΤΟΕΒ. Αυτό είναι εύκολο. Θα τα αναλάβει ο Δήμος και θα φροντίσουμε να μην κοπεί ποτέ ξανά το νερό για αυτόν τον λόγο. Τα ποσά είναι μικρά και τα σημερινά προβλήματα οφείλονται αποκλειστικά σε αδιαφορία των αρμοδίων.

Β. Η ολοκλήρωση των σταματημένων αρδευτικών έργων. Θα τα ολοκληρώσουμε και θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα.

Γ. Η επισκευή του φράγματος της Μόρνας. Είναι είναι πιο δύσκολο, μιας και το έργο έχει παραδοθεί ενώ φαίνεται να έχει σειρά προβλημάτων. Θα φροντίσουμε να ελέγξουμε οριστικά το αν και τι μπορεί να μας προσφέρει, θα επιδιορθώσουμε το πρόβλημα και θα το βάλουμε σε λειτουργία.

Δ. Τα αναγκαία έργα για τις περιπτώσεις που τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι αρκετό. Μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που θα ορίσουμε για να ασχολείται αποκλειστικά με τα χωριά του Δήμου μας, τις υπηρεσίες του Δήμου και τους ειδικούς που θα φέρουμε, θα καταγράψουμε εντός 6 μηνών την κατάσταση και θα ετοιμάσουμε λύσεις. Σε πρώτη φάση θα φροντίσουμε να μην υπάρξει χωριό του Δήμου μας που θα μείνει χωρίς νερό από το 2020 και μετά. Παράλληλα, θα χρηματοδοτήσουμε τα έργα που θα μας επιτρέψουν να λύσουμε σε λίγα χρόνια οριστικά το πρόβλημα. Όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνουμε τους λογαριασμούς των δημοτών μας.

Που θα βρείτε τα λεφτά; Αν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια;

Αν δεν βρούμε προγράμματα, θα κόψουμε από αλλού και θα χρηματοδοτήσουμε από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας τις σχετικές επενδύσεις.

Μιλάτε για 3.000 + 3.000 νέες θέσεις εργασίες από τουριστικές επενδύσεις. Πόσο σοβαρό και ρεαλιστικό είναι αυτό για τον τόπο μας;

Ο Δήμος μας έχει μία τεράστια περιουσία, αξίας άνω των 100 εκ. Ευρώ. Σήμερα αυτή λιμνάζει, δυστυχώς η δημοτική επιχείρηση αξιοποίησης ακινήτων έμεινε στα χαρτιά. Μεγάλο μέρος της περιουσίας μας είναι και τα 1.000+ στρέμματα στην Ολυμπιακή Ακτή. Η απερχόμενη διοίκηση καθώς και άλλοι δημοτικοί συνδυασμοί θέλουν να τα κόψουν και να πουλήσουν ως οικόπεδα για βίλες ή μικρές ξενοδοχειακές μονάδες λίγων δεκάδων δωματίων. Το όφελος για τον τόπο μας θα είναι ελάχιστο.

Αντίθετα εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα βήματα:

  1. Διεθνή διαγωνισμό μακρόχρονιας μίσθωσης και όχι πώλησης των εκτάσεων
  2. Προσέλκυση επενδυτών για την κατασκευή μεγάλων 5στερων ξενοδοχειακών μονάδων
  3. Χρησιμοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων του τόπου μας, αυτά που επί δεκαετίες λέμε πως τα έχουμε αλλά μένουν ανεκμετάλλευτα.
  4. Οι νικητές θα είναι υποχρεωμένοι να κτίσουν τη μεγάλη τους ξενοδοχειακή μονάδα, να επενδύουν κάθε χρόνο ένα ποσό για την τουριστική προβολή της περιοχής και να προσλάβουν το 80 – 85% των υπαλλήλων τους από τον Δήμο μας.

Εκτιμάμε πως κάθε τέτοια μονάδα θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας και θέλουμε να δημοπρατήσουμε 10 τέτοιες μονάδες, για να γίνει η περιοχή μας «προορισμός» σε αυτού του είδους τους τουρίστες. Όπως έλεγε ο κ. Χιονίδης όταν ο ίδιος ήταν γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, «για κάθε μία θέση στο ξενοδοχείο, δημιουργείται άλλη μία θέση στην κοινωνία». Έτσι φτάνουμε στις 3.000 + 3.000 = 6.000 νέες θέσεις. Εκεί θα στοχεύσουμε, έτσι ώστε να ανοίξουμε δουλειές, να φέρουμε έσοδα για τον Δήμο μας και να προβληθεί ο τόπος μας ως σοβαρός τουριστικός προορισμός. Θυμίζω πως οι 5στερες μονάδες δεν ανταγωνίζονται τις υπάρχουσες μικρότερες.

Είναι δυνατόν να μονοδρομηθεί σχεδόν όλη η πόλη για να κάνουμε ποδηλατόδρομο και πεζοδρόμια για τα καρότσια;

Η Κατερίνη είναι ήδη κτισμένη με στενούς δρόμους και ανύπαρκτα πεζοδρόμια σε πολλές περιπτώσεις. Εμείς προτείνουμε τη μονοδρόμηση των δρόμων ολόκληρων συνοικιών, εκτός όμως από τις κεντρικές αρτηρίες. Θα κάνουμε σχετική μελέτη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο. Πώς αλλιώς θα μπει το ποδήλατο στη ζωή μας αν δεν φτάσουμε σε κάθε συνοικία και δεν του δώσουμε χώρο; Μόνο με ευχολόγια και υποσχέσεις;

Με εμένα Δήμαρχο, τα πεζοδρόμια της Κατερίνης και όλων των χωριών μας θα αποκτήσουν πλάτος τουλάχιστον 2,05 μέτρα, όπως προβλέπει ο νόμος. Έτσι θα μπορέσουν να κινηθούν με ασφάλεια τα καρότσια μας παντού.

Εννοείται πως το παραπάνω μέτρο θα συνδεθεί με τη δημιουργία ασφαλών χώρων στάθμευσης για τα ποδήλατα και τα πατίνια, έτσι ώστε να μπορούν οι δημότες να φτάσουν στο κέντρο με το ποδήλατο ή το πατίνι και να το παρκάρουν με ασφάλεια, έχοντας και μπρίζες για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ξεκινήσατε 4ος στη συνείδηση του κόσμου, σταδιακά ανεβήκατε και πλέον θεωρείται πως έχετε ίσες πιθανότητες για να μπείτε στον δεύτερο γύρο. Θα αντέξετε μέχρι το τέλος;

Θα αντέξουμε, θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο, θα περάσουμε στον δεύτερο γύρο και στο τέλος θα κερδίσουμε τις εκλογές. Να είστε ΒΕΒΑΙΟΙ για αυτό!

Με μία φράση, γιατί θέλετε να κερδίσετε τις εκλογές; Γιατί είστε υποψήφιος;

Για να δουλέψουμε και να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας από το εξωτερικό. Όλοι οι γονείς καταλαβαίνουν τι εννοώ. Αν χάσουμε αυτή τη μάχη, οι άλλες είναι δευτερεύουσες.

Θα τα καταφέρετε;

Με την ψήφο των δημοτών μας, γρήγορα θα δείτε τον Δήμο μας να αλλάζει και να φέρνει πίσω τα παιδιά του!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ