Μενού Κλείσιμο

Συνέντευξη με τον Ν. Πουρσανίδη

του Δημήτρη Κ. Παπακώστα

Αρχικά, περιγράψτε μας τις πρώτες μέρες της NICE ICE;
Η εταιρεία «NICE», ιδρύθηκε το 1995 στην Κατερίνη Πιερίας. Η πρώτη ονομασία της επιχείρησης ήταν «Παγάκι Express» αλλά με την απόφαση της εταιρείας να επεκτείνει τις δραστηριότητες της πέρα από την τοπική αγορά της Κατερίνης και να επενδύσει περισσότερο στο brand name της, ήρθε και η υιοθέτηση του πιο αναγνωρίσιμου «NICE ICE». Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η επιχείρηση διέθετε ένα μικρό χώρο για την παραγωγή πάγου, ένα φορτηγό διανομής, λίγα άτομα προσωπικό και εξυπηρετούσε αποκλειστικά την περιοχή της Κατερίνης.

Ποιά είναι η σημερινή κατάσταση της επιχείρησης;
Σήμερα η παγοποιία «NICE» έχει καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πάγου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητη βιομηχανική μονάδα παραγωγής πάγου στο 6° χλμ. Κατερίνης- Νέας Εφέσσου, κεντρικό κατάστημα διανομής στο κέντρο της Κατερίνης, καθώς και υποκατάστημα διανομής εντός του Ο.Λ.Θ.
Το δίκτυο της εταιρείας εκτείνεται σε όλο το νομό Πιερίας, στη Θεσσαλονίκη και μέσω αντιπροσώπων στην Καβάλα, στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής, στη Λήμνο, στην Κέρκυρα και στους Παξούς. Για την άμεση κάλυψη των περιοχών, η εταιρεία έχει επενδύσει στο προσωπικό της δίκτυο διανομής πάγου με τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου στόλου φορτηγών ψυγείων.

Ποιά θα λέγατε ότι είναι η αποστολή και το όραμα της εταιρείας;
Αποστολή της «NICE» ήταν και παραμένει η προσφορά της καλύτερη δυνατής ποιότητας πάγου με στόχο τη μέγιστη ικανοποίηση των πελάτων. Οραματίζομαι η «NICE» να καταστεί η μεγαλύτερη και ποιοτικότερη εταιρεία πάγου σε ολόκληρη την Ευρώπη, γι’ αυτό και στοχεύει στην επέκταση του πελατολογίου και του δικτύου της σε ολόκληρη την βόρεια Ελλάδα.

Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά σημεία της επιχείρησης τα οποία την βοηθούν ώστε να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό;
Το στοιχείο που κατά κύριο λόγο διαφοροποιεί τη «NICE» από τον ανταγωνισμό, είναι η αμέριστη και απόλυτη προσήλωση που επιδεικνύει ως προς την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος.
Ο πάγος είναι ένα τρόφιμο υψηλής επικινδυνότητας, και γΓ αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στη διαχείρισή του, από την ώρα της παραγωγής μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια του πελάτη. Οι πελάτες μας, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνουμε και μας επιβραβεύουν με την προτίμησή τους. Παράλληλα, κινητήριος μοχλός και παράγοντας επιτυχίας της επιχείρησης είναι το άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.
Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης αποτελεί η μεγάλη παραγωγική δυνατότητα της επιχείρησης και το ιδιόκτητο δίκτυο διανομής καθώς η εταιρεία είναι σε θέση να ικανοποιήσει ταχύτατα και αποτελεσματικά ακόμα και πολύ μεγάλες παραγγελίες. Τέλος, στην υπεροχή της «NICE» συμβάλλουν τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που διαθέτει καθώς και η χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στον κλάδο της παγοποιίας.

Διακρίνετε θετικά στοιχεία για το μέλλον της επιχείρησης;
Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, οφείλουμε να παραμένουμε αισιόδοξοι και να προσπαθούμε να εκμεταλλετούμε τις ευκαιρίες που ανακύπτουν.
Θετικό στοιχείο που θα ενισχύσει τόσο τη «NICE» όσο και τις υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις είναι η πιθανή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας για το 2017. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, αυτό θα τονώσει τη ζήτηση και θα δώσει «ανάσα» στις εγχώριες επιχειρήσεις. Η ευνοϊκή θέση της επιχείρησης που είναι και πολύ κοντά στη Θεσσαλονική και κοντά σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές, πιστεύω ότι θα βοηθήσει την επιχείρηση να εκμεταλλευτεί τον αυξημένο αριθμό τουριστών που θα τις επισκεφθούν. Παράλληλα, η βελτίωση του οδικού δικτύου στα Τέμπη θεωρούμε ότι θα προκαλέσει πιθανή αύξηση του τουρισμού προς τις περιοχές της Πιερίας, η οποία είναι μία ευκαιρία για περεταίρω ανάπτυξη της εταιρείας μας.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια της NICE;
Η «NICE» διακατέχεται από κουλτούρα συνεχούς ανάπτυξης και επέκτασης. ΓΓ αυτό το λόγο, στα άμεσα πλάνα της επιχείρησης είναι η επέκταση της παρουσίας της σε νέες περιοχές της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας. Επίσης, κύριο μέλημα της επιχείρησης είναι η βελτίωση της ποιότητας και η προώθηση των ήδη υπαρχόντων προϊόντων καθώς και η δημιουργία νέων premium, για την ικανοποίηση εξειδικευμένων αναγκών ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς πελάτες.
Παράλληλα, γίνεται μία προσπάθεια για την μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης και ορισμένων δαπανών.
Όσον αφορά στο επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης, αυτό προβλέπει την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων για την κάλυψη της ζήτησης και την αυτοματοποίηση της παραγωγής.

Με ποιόν τρόπο σχεδιάζετε να πετύχετε τους στόχους αυτούς;
Όπως προαναφέρθηκε η αποστολή της «NICE» είναι η προσφορά της καλύτερης δυνατής ποιότητας πάγου. Δεν εφησυχαζόμαστε σε αυτά που έχουμε πετύχει έως τώρα και γι’ αυτό το λόγο δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεχή μελέτη για την βελτίωση της ποιότητας των υπαρχόντων προϊόντων.
Μάλιστα, για την διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας, η εταιρεία μας χρησιμοποιεί συστήματα ISO 22000:2005 και HACCP.
Αντικείμενο μελέτης αποτελεί και η ανάπτυξη και προώθηση νέων premium προϊοντικών σειρών για την ικανοποίηση εξειδικευμένων αναγκών των πελατών μας. Μία κίνηση προς την Βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της απόδοσης της επιχείρησης είναι η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού στα νέα μηχανήματα, στις διαδικασίες και στα συστήματα της επιχείρησης.
Επιπλέον, για την επέκταση της επιχείρησης σε νέες περιοχές έχει επιλεγεί η αύξηση των προωθητικών ενεργειών με αιχμή του δόρατος την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της επιχείρησης.
Τέλος, για την προώθηση της επιχείρησης έχει επιλεγεί η συμμετοχή της σε ενώσεις όπως η European Packaged Ice Association (E.P.I.A.), η International Packaged Ice Association (I.P.I.A.) καθώς και η συμμετοχή στη HO.RE.CA. και σε άλλες σημαντικές εκθέσεις του κλάδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ