Μενού Κλείσιμο

Σοφία Μαυρίδου

Κυρία Μαυρίδου, πως θα σκιαγραφούσατε τον απολογισμό πεπραγμένων σας στον τομέα των τεχνικών έργων και παρεμβάσεων κατά την τρέχουσα θητεία;

Έχουμε εφαρμόσει ένα δυναμικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων σε κάθε τοπική και δημοτική κοινότητα της Πιερίας, που διαμορφώνουν τις συνθήκες ενός λειτουργικού, κοινωνικού, ανθρώπινου, πράσινου και φιλικού τόπου που μπορεί κάποιος να ζει. Και βέβαια πάντα σε αγαστή συνεργασία και με τους τρεις Δήμους της Πιερίας.

Αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας και όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχωράμε μπροστά με ευθύνη υλοποιώντας με συνέπεια το πρόγραμμά μας, αφήνοντας πίσω μας τις μηδενιστικές κορώνες και τις μεμψιμοιρίες μερικών.

Τα συνεργεία μας είναι απλωμένα σε όλη την έκταση της Πιερίας, εκτελώντας έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων, ηλεκτροφωτισμού και αναπλάσεων χώρων, ακολουθώντας μάλιστα ταχείς ρυθμούς στην ολοκλήρωση των έργων.Παράλληλα με σκληρή δουλειά από την Τεχνική μας Υπηρεσία συντάξαμε πληθώρα τεχνικών μελετών, υποβάλαμε τους συνταχθέντες φακέλους σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Περιφέρεια και Υπουργεία, αξιολογηθήκαμε θετικά, φέρνοντας έργα και χρηματοδοτήσεις στον τόπο μας.

 Ένα μεγάλο μέρος των έργων αυτών αφορούν σε συγκοινωνιακά έργα, έργα αγροτικής οδοποιίας, εγγειοβελτιωτικά, υποδομές εκπαίδευσης και αθλητισμού, έργα αντιπλημμυρικά, προστασίας του περιβάλλοντος, ανάπτυξης του τουρισμού, ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας υγείας, κοινωνικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου κ.ά.

Ενδεικτικά, αναφέρω την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στο κρατικό κτήμα Κατερίνης, που  περιλαμβάνει  δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο μπάσκετ, κτίριο αποδυτηρίων και κτίριο αναψυκτηρίου έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί, το έργο μετατροπής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Καρίτσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, που στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί προς χρήση, τις εγκαταστάσεις πρόσβασης ΑΜΕΑ «Seatrac» στις παραλίες της Πιερίας, ένα έργο που υλοποιήσαμε και το οποίο διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες σε θάλασσες και παραλίες, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη τουρισμού για ΑμΕΑ και άλλα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Επιπλέον, τα έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων και στους τρεις δήμους του νομού μας, μέσω σύναψης προγραμματικών συμβάσεων και συγκεκριμένα στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού στα σχολικά συγκροτήματα 1ο, 2ο δημοτικό σχολείο και  νηπιαγωγείο Αιγινίου, στο δημοτικό Μακρυγιάλου και ΓΕΛ Αιγινίου, στον Δήμο Δίου – Ολύμπου στο γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς  τα οποία και έχουν ολοκληρωθεί  και στο Δήμο Κατερίνης στο σχολικό συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου  που είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, να αναφέρω τα έργα που αφορούν την βελτίωση της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, καθώς και τη συντήρηση του παράπλευρου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ καθώς και την κατασκευή τεχνητών υφάλων  στη θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου, και στη θαλάσσια περιοχή του Κίτρους, έργα που αφορούν την κατασκευή και τοποθέτηση στατικών εγκαταστάσεων επί του θαλάσσιου πυθμένα για την προστασία και ανάπτυξη της υδρόβιας πανίδας και χλωρίδας.     Τέλος, να επισημάνω την ολοκλήρωση της Περιφερειακής  Οδού Κατερίνης σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, την αποκατάσταση της Ε.Ο. Βρύας-Ρητίνης  και την αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος των κατολισθήσεων στο σημείο, την κατασκευή ανοικτού θεάτρου, που κατασκευάζουμε αυτήν την περίοδο, στο χώρο των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς μας Μητροπόλεως στον  Σβορώνο καθώς και δράσεις όπως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που πρόσφατα ολοκληρώσαμε  για την  ανακαίνιση και την επαναχρησιμοποίηση του Χατζόγλειου Μεγάρου και την ανάδειξή του σε σύγχρονο εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό πολυχώρο στην Κατερίνη καθώς και την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου της τοπικής μας Εκκλησίας «Ο Άγιος Φώτιος», έργο που σύντομα θα δημοπρατηθεί.

Αξίζει βέβαια να τονίσουμε και τα ιδιαίτερα σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που υλοποιήσαμε με σωστικές ενέργειες και εργασίες καθαρισμού εντός των υδατορεμάτων και των αντιπλημμυρικών τάφρων στο Δήμο Δίου – Ολύμπου και στο Δήμο Κατερίνης, για την άρση της επικινδυνότητας λόγω πλημμυρών και την αποκατάσταση στην πρότερη κατάσταση της λειτουργικότητας και παροχετευτικότητάς τους.

 Με την αμέριστη υποστήριξη του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, όλων των περιφερειακών συμβούλων, των υπηρεσιών μας και των υπαλλήλων αλλά και σε αγαστή συνεργασία και με τους τρεις Δήμους μας μπορούμε με σιγουριά να ισχυριστούμε ότι ο απολογισμός μας στον τομέα της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πιερίας  είναι απόλυτα θετικός.

 Συνεχίζουµε όμως µε ακόµα πιο εντατικούς ρυθµούς. Στηρίζουµε διαρκώς τις τοπικές κοινωνίες υλοποιώντας µια ευρεία γκάµα έργων και δράσεων που αφορούν την ποιότητα στην καθηµερινή τους ζωή. Ταυτόχρονα, σχεδιάζουµε και υλοποιούµε σταδιακά µεγαλόπνοα έργα υποδοµών και άυλων δράσεων που θα ενισχύσουν την µελλοντική προοπτική του τόπου µας.

Tα μηνύματα για τη νέα τουριστική χρονιά είναι ιδιαίτερα θετικά και φέρεται ότι συνεχίζεται το successtory του τουρισμού στην Πιερία. Ποια θέση έχει ο τουρισμός στην ατζέντα της Αντιπεριφέρειας;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει άλματα στον τομέα του τουρισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε πετύχει όλους τους στόχους που έχουμε θέσει. ‘Εχουμε καταφέρει να καταστήσουμε την Πιερία, έναν ιδανικό προορισμό για κάθε είδους τουρισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα μας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Πιερία άλλωστε είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Έχουμε την τύχη να διαβιούμε υπό τη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, του Ολύμπου, σε συνδυασμό με τις ακτές μας που είναι μοναδικές, τόσο για τη μεγάλη έκτασή τους, όσο και για την ποικιλομορφία των διακοπών που προσφέρουν. Η Πιερία έχει τη δυναμική να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας για να αναρριχηθούν στο παγκοσμίου φήμης μυθικό βουνό των θεών, αλλά και να απολαύσουν τις διακοπές τους στις κοσμοπολίτικες παραλίες μας αξιοποιώντας τις υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες μας.

 Τα τελευταία χρόνια με τη συνέργεια τοπικών αυτοδιοικητικών, τουριστικών, κοινωνικών φορέων, μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής που ιδρύσαμε,  πραγματοποιήσαμε μια σειρά στοχευμένων δράσεων, με απώτερο σκοπό τον επανακαθορισμό της θέσης της Πιερίας στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας παράλληλα ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής.

Η  βιώσιμη ανάπτυξη και η στοχευμένη προώθηση ενός τουριστικού προϊόντος, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο ως προορισμός ποιοτικών εναλλακτικών «εμπειριών», προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές ενίσχυσης της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών, υιοθέτηση αρχών αειφορίας και λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας,  αποτέλεσαν το τουριστικό μας »story».

Δράσεις που υπακούν στις προτεραιότητες που εισάγει ο ευρύτερος σχεδιασμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την τουριστική ανάπτυξη και στοχεύουν στην αξιοποίηση των σημαντικών δυνατοτήτων της Πιερίας για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως πολιτιστικός τουρισμός, θρησκευτικός, αθλητικός, οικολογικός, αγροτουρισμός, κ.ά

 Ενδεικτικά και εντελώς επιγραμματικά μπορώ να αναφέρω κάποιες από τις δράσεις που υλοποιήσαμε:

 • Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και της χώρας μας.
 • Οργανωμένες επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων του εσωτερικού και του εξωτερικού καθώς και blogger που είχαν ως στόχο τη γνωριμία τους με την Πιερία και τη μεταφορά των εντυπώσεών τους στους αναγνώστες τους, στις χώρες τους και στους πελάτες τους.
 • Προσκλήσεις τηλεοπτικών εκπομπών με εθνική εμβέλεια τηλεθέασης, με σκοπό την αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για την Πιερία στην Ελληνική αγορά.
 • Ενέργειες ανάδειξης και προώθησης του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού.
 • Προβολή της Πιερίας μέσα από τα Κοινωνικά Δίκτυα.
 • Ενεργή συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Ολύμπου και  στη Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «τα Ολύμπια εν Δίω», κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνή προβολή, αλλά και σε διάφορα διεθνή συνέδρια με σκοπό την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Πιερίας, καθώς και των εκδηλώσεων και των στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού και παράλληλα την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας.
 • Ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού: Με συνδιοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Olympus Marathon, ο διεθνής αγώνας Τριάθλου Αlmira-MAN, το πρωτάθλημα πάλης στην άμμο, το Sfendami mountain festival, κ.ά.
 • Ενημερωτικές συναντήσεις-σεμινάρια σε συνεργασία με τη Google, την Marketing Greece, κ.ά. με στόχους την ενίσχυση των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων και των διαδικτυακών εργαλείων των τουριστικών επιχειρήσεων της Πιερίας και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος μας.
 • Διάφορες δράσεις ανάδειξης και προώθησης των προσκυνηματικών περιηγήσεων στην Πιερία, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά μας Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο,όπως το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με συμμετοχές από όλες τις ομόδοξες χώρες, την έκδοση χάρτη με τα προσκυνήματα της Πιερίας, κ.ά.
 • Διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και τη γαστρονομία της Πιερίας. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τους εμπλεκόμενους φορείς για να αναδείξουμε το κατ’ εξοχήν είδος τουρισμού που συνδυάζει και τους δύο τομείς και πραγματικά παρατηρούμε με μεγάλη μας χαρά, ότι οι επισκέπτες μας στρέφονται πλέον σ’ αυτήν την εναλλακτική μορφή θεματικού τουρισμού. Καταφέραμε να δίνουμε στους επισκέπτες μας μία γεύση από τις ομορφιές του τόπου μας, τα ποιοτικά μας προϊόντα, το τσάι Ολύμπου, τα ακτινίδια, τις φράουλες, τους πολυβραβευμένους οίνους μας, τις ιδιαίτερες γεύσεις μας που μένουν αξέχαστες και χαραγμένες στη μνήμη των τουριστών. Ο στόχος μας δεν είναι απλά να προσελκύσουμε κόσμο. Επιθυμούμε να γίνει η Πιερία μας ένας ιδανικός προορισμός για αποδράσεις, με τους επισκέπτες μας να επιστρέφουν συνεχώς και να ανακαλύπτουν καινούριες εμπειρίες κάθε φορά.
 • Προώθηση του αγροτουρισμού με μοχλό ανάπτυξης τα προγράμματα ανάπτυξης του αγροτικού χώρου, LEADER και ΟΠΑΑΧ, και την καταλυτική συμβολή της Πιερικής Αναπτυξιακής. Αναπτύχθηκαν πολλές νέες επιχειρηματικές και οικονομικές δομές, μικρές αγροτουριστικές μονάδες φιλοξενίας, εστίασης, μεταποίησης, οι οποίες ενίσχυσαν τον τοπικό κοινωνικο-οικονομικό ιστό με θετικά αποτελέσματα.

 Βασική μας επιδίωξη ήταν και είναι η Πιερία να γίνει ένας 12μηνος προορισμός. Η επιμήκυνση αυτή μπορεί να έρθει μόνο ως αποτέλεσμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων και προσεγγίσεων διαφορετικών δεξαμενών πελατών. Για αυτό και συνεργαζόμαστε  με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια σειρά στοχευμένων δράσεων  που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα. Μπορεί ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης;

 Ο πρωτογενής τοµέας αποτελούσε πάντα έναν από τους σηµαντικότερους τοµείς παραγωγής στον νομό μας µε ευρύτερο και ιδιαίτερο ειδικό βάρος. Η σπουδαιότητα του είναι πολλαπλή τόσο για την οικονοµία όσο και για την τοπική κοινωνία.

Η γεωργία, η αλιεία, η κτηνοτροφία εξακολουθούν να συµβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Οι συμπολίτες μας που ασχολούνται με τον τομέα αυτό εκπληρώνουν πολλές και διαφορετικές λειτουργίες, από την παραγωγή γεωργικών προϊόντων για διατροφή ή µη, µέχρι τη διαχείριση της υπαίθρου, τη διατήρηση της φύσης και τον τουρισµό, αναδεικνύοντας έτσι την πολυλειτουργικότητα της υπαίθρου.

Σταθερός και αµετακίνητος στόχος  μας αποτελεί η ανασυγκρότηση του  αγροτικού χώρου, µε κύριο µοχλό ένα δυναµικό, πολυλειτουργικού χαρακτήρα πρωτογενήτοµέα, οργανωµένο σε επιχειρηµατική βάση, που θα εφαρµόζει σύγχρονη, καινοτόµο τεχνολογία, τόσο στο επίπεδο της παραγωγής, όσο και στο επίπεδο της τυποποίησης, µεταποίησης και εµπορίας των προϊόντων. Έναν τοµέα ελκυστικό σε επενδυτικές πρωτοβουλίες, ικανό να είναι ανταγωνιστικός στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

 Λαµβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, κεντρική μας στρατηγική είναι η δηµιουργία σύγχρονων, µε βάση τα νέα εσωτερικά και διεθνή δεδοµένα, ανταγωνιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην κατεύθυνση της παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

 Επιδίωξη μας είναι τα προϊόντα να διατίθενται στην αγορά και να εξάγονται τυποποιηµένα, πιστοποιηµένα, µε υψηλή προστιθέµενη αξία και, όπου είναι δυνατόν, µε ονοµασία προέλευσης.

 Οι εξειδικευμένες παρεμβάσεις που έχουμε υλοποιήσει αφορούν:

 – Την επιστημονική στήριξη του γεωργικού τομέα της Πιερίας για να καταστεί πιο ανταγωνιστικός, προσοδοφόρος, και βιώσιμος.

 – Την ενίσχυση και διατήρηση της φυσικής παραγωγικής βάσης και του φυσικού περιβάλλοντος πάνω στο οποίο στηρίζεται αυτός ο παραγωγικός τομέας.

 – Την εφαρμογή προγραμμάτων και  την προσφορά υπηρεσιών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στηνΠιερία.

 – Την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού και του πληθυσμού της περιοχής γενικότερα.

 – Την ουσιαστική τεχνική στήριξη των αναπτυξιακών προσπαθειών των αγροτώνκαι γενικότερα όλων των κατοίκων της Πιερίας.

 – Την εφαρμογή αναπτυξιακών και επενδυτικών προγραμμάτων που αφορούν τον παραγωγό και  τον μεταποιητή.

 – Τον φυτοϋγιειονοµικό και ποιοτικό  έλεγχο µε σκοπό την εξασφάλιση της υγιεινής και ποιοτικής κατάστασης των τροφίμων που παράγονται και διακινούνται στην Περιφέρεια.

 – Την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα          με τίτλο «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

 – Την κατασκευή τεχνικών έργων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, όπως οι δύο τεχνητοί ύφαλοι στη θαλάσσια περιοχή του Λιτοχώρου και στη θαλάσσια περιοχή του Κίτρους. Δύο έργα πνοής σε ό,τι αφορά την προστασία του παράκτιου θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της παράκτιας αλιείας αλλά και τη διατήρηση των αλιευτικών πόρων της Πιερίας. Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στην αύξηση της βιοποικιλότητας και της ιχθυοπαραγωγής, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την ανάπτυξη και ειδικών μορφών τουρισμού στην Πιερία, που αναμφισβήτητα θα αποφέρουν όφελος στην τοπική οικονομία της περιοχής.Ο Θερμαϊκός κόλπος είναι ευαίσθητο οικοσύστημα και από τα πιο πλούσια αλιευτικά πεδία της χώρας μας που χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας και προστασίας και στο πνεύμα αυτό κινηθήκαμε για την κατασκευή των δύο υφάλων στη θαλάσσια περιοχή της Πιερίας. Τα αναμενόμενα οφέλη της υλοποίησης και λειτουργίας των υφάλων θα είναι η αύξηση του πληθυσμού των υδρόβιων ειδών, η βελτίωση της αλιευτικής απόδοσης της παράκτιας αλιείας, η προστασία από την παράνομη χρήση συρόμενων εργαλείων, η αναβάθμιση του παράκτιου οικοσυστήματος μέσω της αύξησης της βιοποικιλότητας και η ενίσχυση του εισοδήματος της τοπικής κοινωνίας και των ντόπιων αλιέων με χρήση των υφάλων ως καταδυτικού – αλιευτικού – τουριστικού προορισμού.

 Όπως εύκολα μπορείτε να συμπεράνετε από όλα τα παραπάνω, στο επίκεντρο της πολιτικής μας μπήκε από την πρώτη ημέρα ο παραμελημένος πρωτογενής τομέας της Πιερίας και η μεταποίηση προϊόντων, τομείς που οφείλουμε να ενισχύσουμε, προκειμένου να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Πιερίας.

 Όραμά μας είναι η επαναδιεκδίκηση της υπερηφάνειας και η καταξίωση των τοπικών προϊόντων, του γαστρονομικού πολιτισμού και των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά.

Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί σας ενόψει τον αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου; Με ποιο διακύβευμα θα ζητήσετε την ψήφο των δημοτών;

 Μέχρι σήμερα με σκληρή και επίπονη δουλειά και μεθοδευμένα βάλαμε τις βάσεις λειτουργίας μιας μεγάλης Περιφερειακής Ενότητας, ξεπεράσαμε αντικειμενικά προβλήματα διαφοροποίησης συστημάτων των πρώην Νομαρχιών, πρακτικών και συμπεριφορών, αντιμετωπίσαμε ισότιμα όλους τους δημότες μας, ιεραρχήσαμε ανάγκες και θέσαμε προτεραιότητες.

 Με προγραμματισμό και συνετή διαχειριστική πρακτική, αλλά και με μεγιστοποίηση της εκτέλεσης έργων και εργασιών με ίδια μέσα και προσωπικό ανταποκριθήκαμε πλήρως στον προγραμματισμό μας και στην εύλογη απαίτηση της κοινωνίας και των πολιτών της Πιερίας για προσφορά έργου σε κάθε τομέα και επίπεδο, είτε σε έργα υποδομών, είτε σε έργα περιβαλλοντικά, είτε σε έργα αθλητισμού και πολιτισμού, είτε σε έργα κοινωνικά, κ.ά.

 Όμως μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Γι’ αυτό λοιπόν θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

 Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για μια ακόμη θητεία για να ολοκληρώσουμε, όλοι μαζί σαν επιτυχημένη ομάδα, το έργο μας και να κάνουμε την Πιερία έναν ευλογημένο τόπο που αξίζει να ζει κανείς.

 Το διακύβευμα με το οποίο θα ζητήσω την ψήφο των Πιεριέων δεν είναι άλλο από το έργο μας, την εργατικότητά μας, την εντιμότητά μας και την προοπτική που διασφαλίζει η μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική παρουσία μας.

 Στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας, θα ήθελα να δω την Πιερία  πρωταγωνίστρια, γύρω από την οποία θα δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα ενισχύσει την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα, με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού χάρη στις απίθανες φυσικές ομορφιές αλλά και τα μοναδικά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία όλης της περιοχής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ