Μενού Κλείσιμο

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ την εντολή σας

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ την εντολή σας

 

Δήμαρχε ποιό ήταν το μήνυμα των εκλογών για εσάς και τον δημοτικός σας συνδυασμό της 1ης Κυριακής;

Την περασμένη Κυριακή ψηφίσαμε και εκλέξαμε δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και παρότι ορθώς ψηφίζουμε με κριτήρια επιλογής την φιλία, την συγγένεια, την φιλία, καταφέραμε και κερδίσαμε.

Βέβαια κερδίσαμε, ανανεώσαμε τη δημοτική μας ομάδα, επιβράβευσαν το έργο και τη συμπεριφορά μου, όμως εκτός από τα μπράβο των συνδημοτών μας και τα παράπονα από παραλείψεις ή λάθη μας, μου είπαν “Σάββα πέτυχες πολλά, μπορείς περισσότερα αλλά θέλουμε να είναι ακόμα καλύτερα”. Και εγώ μαθαίνω από τα λάθη μου και κάνω την αυτοκριτική μου.

Την Κυριακή μεθαύριο ποιό είναι το δίλημμα;

Ποιος είναι καταλληλότερος από τους δύο για Δήμαρχος Κατερίνης. Οι συμπολίτες μας θα συγκρίνουν την προσωπικότητα, τη γνώση, την ικανότητα και το ήθος των  δύο υποψηφίων Δημάρχων. Και θα ψηφίσουν ελπίζω ανεπηρέαστα από κομματικές συγγένειες ποιος έχει την θέληση και τη δύναμη να κρατήσει με σιγουριά και ασφάλεια το τιμόνι του Δήμου. Ποιος μπορεί να συνθέσει και να ενώσει χωρίς κόμματα, φανατισμούς και μισαλλοδοξία στη νέα θητεία που είναι γεμάτη ευκαιρίες για όλους.

Προσκαλέσατε τον κ. Κουκοδήμο να έχετε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο, σας το αρνήθηκε και σας έδωσε “ραντεβού στην κάλπη” όπως διαβάσαμε, πως το σχολιάζετε;

Πράγματι αρνήθηκε όπως και την 1η Κυριακή στο TV100 δεν προσήλθε. Αλλά σας να μην έφτανε αυτό όπως διαβάσατε με μια Αθηναϊκή λογική που απεύθυνε απειλές με εμφυλιοπολεμική ρητορική. Ειλικρινά δεν το περίμενα αυτό το ύφος. Το κακό είναι ότι αδιαφορεί για τη γνώμη των πολλών. Αντί να επιδιώκει μια ανοικτή συζήτηση για να μου ασκήσει κριτική και να παρουσιάσει τις γνώσεις του αυτός κρύβετε και επιτίθεται. Εγώ πάντως πρότεινα αυτό που θεωρώ σωστό και επίσης προσπάθησα με την απάντησή μου να μην δυναμιτίσω το κλίμα.

 Πάντως ο κ Κουκοδήμος δέχεται κριτική όπως και ο κ Νταντάμης από πολλούς για την προγραμματική συμφωνία που έκαναν, εσείς πως την σχολιάζετε καθώς επίσης και τη θέση Λιακόπουλου;

Που την είδατε την προγραμματική συμφωνία, είδατε προγραμματικές αρχές ή ιδέες στα κείμενα τους. Μια παραταξιακή συμφωνία συνδιοίκησης έκαναν. Και αναρωτιέμαι οι ψηφοφόροι του Κουκοδήμου της 1ης Κυριακής θέλουν να συνδιοικούν με τον κ. Νταντάμη και τούμπαλιν οι ψηφοφόροι του κ. Νταντάμη επιθυμούν συνδιοίκηση με τον Κουκοδήμο;

Άλλωστε είδατε και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που στήριζε επίσημα μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ τον Γιώργο τώρα δεν ακολουθούν την συμφωνία με τον Βουλευτή της ΝΔ που υπέγραψε ο Νταντάμης.

Το κακό είναι ότι αυτή η λογική δεν είναι αυτοδιοικητική. Ο νέος νόμος επιτρέπει στο Δήμαρχο να κυβερνά το δήμο και να υποχρεώνεται κατά περίπτωση οι προτάσεις του να γίνονται δεκτοί από μια πλειοψηφία όχι εκ προοιμίου να φτιάχνονται με συναλλαγή παραταξιακές πλειοψηφίες. 

Από την άλλη πλευρά ο Θανάσης πήρε μία θέση που μπορεί να μην με εξυπηρετεί εκλογικά αλλά είναι τίμια και καθαρή. Άλλωστε και εγώ αυτό θέλω, να εκλεγώ εάν θεωρεί η πλειοψηφία ότι είμαι καταλληλότερος για Δήμαρχος από τον Κώστα.

 Πάντως όπως έχω ξαναπεί όλοι μαζί θα δουλέψουμε την επόμενη μέρα, όσοι τουλάχιστον υπηρετούν το γενικό καλό.

Δήμαρχε τι ζητάτε από τους συμπολίτες σας μεθαύριο την Κυριακή;

Να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, να επιλέξουν όποιον εμπιστεύονται για Δήμαρχο. Τους ζητώ να αναλογιστούν τι πετύχαμε, τι μπορούμε και ότι έχω αποδείξει ότι κάθε μέρα βελτιώνομαι και βελτιώνω και το Δήμο. Εγώ μαθαίνω από τα λάθη μου. Και αυτή είναι μια σίγουρη αλλαγή και όχι μια αλλαγή με ρίσκο και με κίνδυνο να ανακόψει την πορεία μας, να χαλάσει την καθημερινότητά μας στο Δήμο Κατερίνης.

Γι αυτό όσοι με εμπιστεύονται περισσότερο από τον Κώστα Κουκοδήμο για την ευθύνη του Δημάρχου Κατερίνης να μου δώσουν την εντολή, να μου δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

 

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ