Μενού Κλείσιμο

Λάζαρος Προβατίδης (αντιδήμαρχος Τουρισμού Πύδνας-Κολινδρού): Με συνεργασία η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας

  1. Γιατί να επισκεφθεί μια οικογένεια το Δήμο σας;

Ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού όπως είναι γνωστό είναι ιστορικός, θρησκευτικός, εκπαιδευτικός, αθλητικός και ιαματικός  πόλος έλξης καθώς διαθέτει εξαιρετικούς ιστορικούς χώρους (αρχαία Πύδνα, οχυρωμένο παλαιοχριστιανικό συγκρότημα στις Λουλουδιές, νεολιθικός οικισμός Παλιαμπέλων κ.α),  αξιολογότατα  μοναστήρια ( Παναγίας Μακρυράχης, Προφήτου Ηλία, Αγ.Αθανασίου κ.α.), ιαματικά λουτρά Αλυκών Κίτρους, Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού κλπ.

Εκμεταλλευόμενος  τη γεωγραφική του θέση μπορεί κανείς να συνδυάσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο δήμο μας το ταίριασμα του βουνού με τη θάλασσα, εξασφαλίζοντας για παράδειγμα τη διαμονή του σε οικισμούς του δήμου με υψόμετρο για δροσιά και πεζοπορία ή σε παραλιακούς οικισμούς για κολύμπι και ψάρεμα.

Ακόμη  οι παραλίες ενδείκνυνται  για  τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες – κολυμβητές εφόσον  κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι της ποιότητας των θαλάσσιων υδάτων στις περιοχές κολύμβησης και εξασφαλίζεται η καθαριότητα των ακτών και η εύκολη προσβασιμότητα σε αυτές.

Τέλος οι επαγγελματίες του τουρισμού παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες ώστε να μείνουν οι επισκέπτες ευχαριστημένοι και να επισκεφθούν εκ νέου την περιοχή.

 

  1. Κάποιοι πιστεύουν ότι επενδύονται από πλευράς φορέων περισσότερα σε διαφήμιση, παρά σε υποδομές που θα προσέλκυαν επισκέπτες και κυρίως θα τους «ανάγκαζαν» να επισκεφθούν ξανά την περιοχή μας.

Από τη πλευρά του δήμου, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αφορούν την υλοποίηση έργων υποδομής  με στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Σε ότι αφορά τις επενδύσεις για την προβολή της περιοχής εννοείται πως γίνονται, αλλά σίγουρα όχι εις βάρος των υποδομών.

  1. Για πρώτη φορά, οι τρεις δήμοι μέσω των αρμόδιων αντιδημαρχιών, συνεργάζονται για την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ τους. Είναι νωρίς να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση αυτής της συνεργασίας;

Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προβλέπεται η ανάδειξη των τουριστικών προορισμών και στους τρείς δήμους της Πιερίας. Για το σκοπό αυτό θεωρείται αναγκαίο να προγραμματίσουμε δράσεις για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Βέβαια οποιαδήποτε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων έχει προηγηθεί, βρίσκεται σε πολύ πρώιμη φάση.

 

  1. Σε ποια σημεία επικεντρώνονται οι δράσεις σας; Και κυρίως τι είναι αυτό που κάνει αυτήν τη συνεργασία μια ουσιαστική πολιτική απόφαση και όχι μια απόφαση «επικοινωνίας»

Πρόθεση μας είναι είναι με τη συνεργασία μας να αποδείξουμε συνολικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Πιερίας, ο οποίος συνδυάζει βουνό και θάλασσα και να τον κάνουμε ελκυστικό τόσο για ημεδαπούς όσο και για αλλοδαπούς επισκέπτες όλο το χρόνο.

 

  1. Σε τι επίπεδο είναι η συνεργασία σας με άλλους φορείς, όπως πχ Αντιπεριφέρεια, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Υπάρχει μια κοινή συνισταμένη ή οι δήμοι ακολουθούν ένα δικό τους μονοπάτι;

Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με όλους τους αναφερόμενους φορείς, καθ΄ότι ο σκοπός και οι επιδιώξεις είναι κοινές.

 

  1. Κάποιοι υποστηρίζουν πως για την προσέλκυση επισκεπτών, δεν απαιτούνται μόνο χρήματα, αλλά και στόχευση. Η στόχευση ποια είναι από πλευράς σας;

Πράγματι δεν αρκούν μόνο τα χρήματα για την προσέλκυση των επισκεπτών, στόχος μας είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι μεριμνούμε για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πασχίζουμε για την εξασφάλιση ενός γαλήνιου και ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κάθε επισκέπτης θα χαρεί τις διακοπές του.

 

  1. Κλείνοντας, θα ήθελα να μου κάνετε μια εκτίμηση για τη φετινή τουριστική περίοδο, με δεδομένο ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη, υπό ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες

Ελπίζουμε και ευχόμαστε για το καλύτερο δυνατό, διότι η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική. Για  να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε όλοι τόσο τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας όσο και χτίζοντας το τοίχος ανοσίας που μπορούμε να καταφέρουμε με τον εμβολιασμό.

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.