Μενού Κλείσιμο

Στιγμιότυπα από τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του 2ου & 5ου ΓΕΛ Κατερίνης

Ο φακός της Επτά απαθανάτισε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του 2ου & 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Τα προβλήματα  στη στεγάνωση των κτιρίων δεν έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και χρόνια και έχουν δημιουργήσει μία επικίνδυνη κατάσταση που χρήζει άμεσης επίλυσης.

Η εισροή βρόχινου νερού στους χώρους του σχολείου έχει προκαλέσει την διάβρωση επιχρισμάτων και χρωματισμών, τη συσσώρευση μούχλας και φθορές στο ηλεκτρολογικό δίκτυο.

Το περιβάλλον σταδιακά και σταθέρα καθίσταται ακατάλληλο για χρήση καθώς η υγρασία και τα εισπνεόμενα σωματίδια μούχλας αποτελούν υπαρκτό κίνδυνο για την υγεία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το Δήμο Κατερίνης έχει υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έκτακτη χρηματοδότηση, βάσει και της εκπόνησης ειδικής μελέτης, για την επίλυση των παραπάνω χρόνιων προβλημάτων, την οποία ήδη εκπόνησε ο Δήμος.  Η εκτεταμένη επισκευή του 2ου – 5ου ΓΕΛ σύμφωνα με τη μελέτη, αφού προηγηθεί καθαίρεση της υπάρχουσας στέγης, περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής – ξύλινης κεραμοσκεπής και αποκαταστάσεως έντονων  φθορών στο κτίριο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 1.200.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εκτιμάται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο τεχνικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους έχει προβλεφθεί από τον Δήμο Κατερίνης και η ανάθεση εκπόνησης μελέτης ελέγχου της στατικής επάρκειας του συνόλου του σχολικού συγκροτήματος, ύψους 200.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση επειδή το αίτημα μπορεί να αργήσει να γίνει αποδεκτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει άμεσα να λάβουν

όλα τα δυνατά μέτρα αντιμετώπισης καθώς το πρόβλημα δε δέχεται άλλες αναβολές.

Οι εικόνες για την κατάσταση του 2ου και του 5ου ΓΕΛ μιλούν από μόνες τους:

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.