Μενού Κλείσιμο

Το Στρατηγικό Σχέδιο για τη δημιουργία θεματικού πάρκου στην Πιερία – Το «Λίκνο» που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Το στρατηγικό σχέδιο δημιουργίας Θεματικού Πάρκου στις Καρυές, ένα πραγματικά φιλόδοξο «πρότζεκτ», έδωσε πριν από λίγες μέρες το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας-Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών».

 

Εδώ και αρκετό καιρό, οι άνθρωποι του Ινστιτούτου (Πιεριείς κατά το πλείστον) έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ενημέρωσης όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και το φορέων της Πιερίας, για ένα σχέδιο ιδιαίτερα φιλόδοξο. Ένα σχέδιο που έχει ως στόχο την ανάδειξη της περιοχής μας, «πατώντας» πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Τον μύθο (όπως έχει καταγραφεί στην Παγκόσμια Ιστορία) με επίκεντρο τον Όλυμπο των Θεών και τα Πιέρια των Μουσών.

Όπως αναφέρουν είναι αποδεκτό από την παγκόσμια κοινότητα ότι η πατρίδα μας έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο στη διαμόρφωση του ανθρώπινου πολιτισμού. Πολλά από αυτά τα σημαντικά γεγονότα  συνέβησαν στην Πιερία, στη γη του Ολύμπου, των Πιερίων και του Θερμαϊκού. 

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας –Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών» («ΛτΜ») ιδρύθηκε με σκοπό να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο πολιτισμού αξιοποιώντας τον υπάρχοντα άυλο πλούτο του μύθου, της ιστορίας του πολιτισμού άλλα  και το καταπληκτικό φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας θα δημιουργηθεί  ένας χώρος εκδηλώσεων, καλλιτεχνικής έκφρασης, ενημέρωσης, διασκέδασης, εμπειρίας, ψυχαγωγίας, δράσεων και αναψυχής.

Το Ινστιτούτο, όπως αναφέρει σχεδίασε έναν «οδικό χάρτη» με τον οποίο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επένδυσης, μέσα στην Ελλάδα των παθογενειών και της κρίσης.

Αρχικά οργανώθηκαν σε ομάδες δουλειάς με κατάλληλες αρμοδιότητες. Εντόπισαν μια περιοχή κατάλληλη για το μέγεθος και την ποιότητα του έργου, εξασφάλισαν την πρόθεση διάθεσης γης από τους ιδιοκτήτες και στη συνέχεια ενημέρωσε την κοινωνία για τις προθέσεις του κερδίζοντας τη συναίνεση και τη συνέργειά της

Στην συνέχεια, εφάρμοσε τη διαδικασία Brainstorming και εντόπισε τους θεματικούς άξονες του πάρκου.

Πρόθεση του Ινστιτούτου είναι να εφαρμόσει τη διαδικασία Crowd funding με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την εκπόνηση των μελετών του έργου.

Κατόπιν αυτών, θα συσταθεί επενδυτικό σχήμα για αναζήτηση κεφαλαίων και παράλληλα θα γίνει η καταγραφή και η οργάνωση του αφηγήματος (μύθος, ιστορία, παράδοση κλπ).

Το «ΛτΜ»  θα παρακολουθεί την εξέλιξη και συνέχεια τη λειτουργία του έργου και θα εγγυάται για την εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας και κοινωνικής ευθύνης της επένδυσης απέναντι στην κοινωνία.

«Οραματιζόμαστε ένα έργο μοναδικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ένα έργο που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες του κόσμου να βιώσουν τη γέννηση και την εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού και συγχρόνως να ψυχαγωγηθούν και να απολαύσουν την Πιερική φύση.

Να γνωρίσουν το λαό μας και τον τρόπο ζωής του, για να πετύχουμε τη  δημιουργική  ώσμωση  μεταξύ των πολιτισμών, αλλά ταυτόχρονα να αναδειχθεί και η διακριτότητα μεταξύ αυτών.

Η προσπάθειά τους, όπως τονίζεται από το Ίδρυμα, είναι ένα κοινωνικό – οικονομικό πείραμα, «και επιδιώκουμε να ωριμάσουμε την επενδυτική πρόταση σε επίπεδο Master Plan ή ακόμα και Business Plan.»

Σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε νέα ιδέα αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο στόχος.

Αναφορά γίνεται για ένα θεματικό πάρκο πολιτισμού, τεχνών, επιστημών και παράδοσης με εστίαση  στις μούσες, στους 12 θεούς του Ολύμπου, τους μυθικούς και ιστορικούς ήρωες και τα μεγάλα ιστορικά, κοινωνικά και θρησκευτικά γεγονότα, τον τρόπο ζωής και της αξίες της Ελληνικής κοινωνίας.

 Το πάρκο θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή των Καρυών των Πιερίων σε μια έκταση 12.000 στρεμμάτων. «Το αποκαλέσαμε μοναδικό, και αυτό θεωρούμε ότι είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, διότι δεν υπάρχει άλλο έργο με αυτό το μέγεθος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά», υποστηρίζει το Λίκνο των Μουσών.

Το θεματικό πάρκο ουσιαστικά θα είναι ένα σύμπλεγμα πολυχώρων μάθησης, διασκέδασης, αναψυχής και πολλών άλλων δραστηριοτήτων όπου μικροί-μεγάλοι θα μπορούν να επισκέπτονται όλο το χρόνο και να περνούν ευχάριστες ώρες σύμφωνα και με τα προγράμματα που θα παρέχονται.

Θα απευθύνεται σε οικογένειες που επιθυμούν να συνδυάσουν, στις διακοπές κάθε εποχής,  διασκέδαση αλλά και επιμέρους μόρφωση. Αυτό γιατί, οι επισκέπτες που φιλοδοξεί να προσελκύσει απ όλο τον πλανήτη, θα γνωρίσουν μέσα από το θεματικό πάρκο την εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση, θεωρείται ότι είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο  ιδιαίτερα λόγω της δεινής οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα μας.

Ιδιαίτερα το οικονομικό μοντέλο που προτείνεται, υποστηρίζουν πως θα δημιουργήσει ένα βιώσιμο σχήμα με διάχυση πλούτου στην κοινωνία. 

Ο άφθονος πλούτος του αφηγήματος του θεματικού πάρκου και η άρτια οργάνωση της υποδοχής των επισκεπτών, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού  με αποτέλεσμα την συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Κάνοντας αναφορά στο «όραμα», αναφέρει το Ινστιτούτο πως πριν ο άνθρωπος ανακαλύψει τη φωτιά, πριν αρθρωθεί η πρώτη ανθρώπινη λέξη, πριν γραφτεί η ιστορία, οι τρομερές θεϊκές οντότητες που κυβερνούσαν τον κόσμο επέλεξαν το πιο λαμπρό και μεγαλειώδες μέρος για να εγκατασταθούν. Την Ελλάδα, τον Όλυμπο, την Πιερική Γη.

-Πατρίδα του λόγου, της επιστήμης, της τέχνης, της φιλοσοφίας.

-Πατρίδα του μύθου και της ιστορίας.

-Πατρίδα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι ποιητές, οι συγγραφείς, οι ιστορικοί και οι παραμυθάδες συνηθίζουν να αναφέρονται ή να επικαλούνται την Πιερία ή τις οντότητες που σχετίζονται με τον ιερό αυτό τόπο.

Ο Όλυμπος μαζί με τα Πιέρια όρη και τον Τίταρο δημιουργούν ένα επιβλητικό ενιαίο ορεινό σύμπλεγμα που αγκαλιάζει το εύφορο Πιερικό κάμπο,  που με τη θάλασσα του Θερμαϊκού δημιουργούν μια  απέραντη ακτογραμμή.  Σύνθεση   ενός τοπίου που φέρει το  θεϊκό άγγιγμα.

Είναι ο τόπος που ο μύθος, η ιστορία και το φυσικό περιβάλλον συνθέτουν μοναδικές άυλες και υλικές προϋποθέσεις, έτσι ώστε να θεωρείται ιδανικός τόπος για να φιλοξενήσει ένα  θεματικό πάρκο πολιτισμού.

Ο χώρος θα ονομαστεί  «MUSEIO» διότι στον ίδιο τόπο υπήρχε η αρχαία Πιερίς με το Μούσειο, το πρώτο σχολείο της ανθρωπότητας. Εκεί δίδασκε ο Ορφέας στους απλούς πολίτες  όλες τις τέχνες που εφηύραν και καλλιέργησαν οι Πιερίδες Μούσες.

Ο  «Λόγος» σε όλες τις σύγχρονες μορφές του, υποστηριζόμενος από τη σύγχρονη τεχνολογία και τις τεχνικές θεάματος,  θα είναι το κύριο μέσο για την επικοινωνία με τους επισκέπτες  για να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες.

Ο χώρος που  εντόπισε το «ΛτΜ»  μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να υποστηρίξει πολλές και ποικίλες δράσεις που αφορούν τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων, την παροχή ενημέρωσης και επιμόρφωσης, την προσφορά ευκαιριών ψυχαγωγίας, παιχνιδιού και αναψυχής.

Η χλωρίδα, η πανίδα και το ανάγλυφο της περιοχής, τα μονοπάτια των Μουσών και τα τοπία των Θεών, θα προσφέρουν ευκαιρίες και προτάσεις, εντός και εκτός του θεματικού πάρκου,  για δράσεις βουνού και θάλασσας.

Η εγγύτητα της περιοχής με σπουδαίους χώρους Αρχαιολογικού, Θρησκευτικού και άλλου ενδιαφέροντος, δημιουργεί και προσφέρει ακόμα ένα «μπουκέτο» επιλογών στον επισκέπτη.

Το τέλειο φυσικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τον οργανωμένο λόγο και τις σύγχρονες  υποδομές, θα καταστήσει το θεματικό πάρκο μοναδικό τουριστικό προορισμό.

 

Το θεματικό πάρκο ως μοχλός ανάπτυξης

Το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει ως κινητήριο γρανάζι που θα συμπαρασύρει δορυφορικά, όλους τους παραγωγικούς κλάδους, δημιουργώντας τοπική και περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη.

Η γεωγραφική θέση του πάρκου και η μορφολογία εδάφους του νομού Πιερίας προσφέρει άριστη προσβασιμότητα, δεδομένου ότι κάθε σημείο του νομού απέχει το πολύ 30 λεπτά με αυτοκίνητο. Η πρόταση είναι να  εφαρμοστεί ένα ανοικτό μοντέλο λειτουργίας για να διανεμηθεί ο πλούτος σε όλο το νομό, να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές  και να παραταθεί η τουριστική περίοδος για όλο το χρόνο.

Στο χώρο του θεματικού πάρκου θα υπάρχουν υποδομές που θα υποστηρίζουν το θεματολόγιο και τις εκδηλώσεις. Θα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των επισκεπτών, μόνο για το χρόνο της επίσκεψης.

Η φιλοξενία, η εστίαση, η διασκέδαση, οι αγορές και όλες οι άλλες δραστηριότητες  των επισκεπτών θα πραγματοποιούνται  εκτός θεματικού πάρκου σε όλα τα σημεία του νομού.

Επειδή όλη η οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής θα εξαρτάται από την ελκυστικότητα και την επισκεψιμότητα του θεματικού πάρκου, είναι λογικό να ηγηθεί και της πολιτικής marketing. 

Η ιστοσελίδα www.museio.gr θα είναι η βασική πύλη επικοινωνίας των επισκεπτών με το θεματικό πάρκο για ενημέρωση, πληροφόρηση, παροχής υπηρεσιών και αγορών. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών που αφορούν διαμονή, εστίαση, διασκέδαση, μεταφορά, αγορές, πληροφόρηση κλπ. Το site με την πλατφόρμα θα προβάλλει σε ένα τεράστιο target group πελατών τις επιχειρήσεις,  χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν σε άλλη διαδικασία προώθησης.

Συνδυαστικά  πακέτα προσφορών είτε προς τους επισκέπτες είτε προς τα πρακτορεία ταξιδιών θα καθιστά ελκυστική την ιδέα για επίσκεψη στο θεματικό πάρκο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η λογική του «ανοικτού» θεματικού πάρκου και η ύπαρξη της  πλατφόρμας, δίνει τη δυνατότητα με ευθύνη του θεματικού πάρκου, να εφαρμοστεί στην ευρύτερη περιοχή  ένα σύμφωνο ποιότητας παροχής υπηρεσιών και πώλησης αγαθών, υψηλών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα να προσελκύονται επισκέπτες με ανώτερο βιοτικό επίπεδο που θα επιφέρει περισσότερα κέρδη για την τοπική οικονομία.

Στην πλατφόρμα θα συμμετέχουν οι επιχειρήσεις που θα υπογράψουν το σύμφωνο ποιότητας και συνεργασίας με το θεματικό πάρκο. Σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων παύει η συνεργασία. 

Το θεματικό πάρκο θα δικαιούται προμήθεια για τις υπηρεσίες που θα παρέχει, από τον κύκλο εργασιών στην παροχή  υπηρεσιών και τις πωλήσεις των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Βασική προϋπόθεση αυτού του σχεδιασμού είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του θεματικού πάρκου διότι μόνο έτσι θα είναι σταθερό αυτό το μοντέλο.

Η τεχνολογία μάς επιτρέπει να εφαρμοστεί και ενιαίο σύστημα πληρωμών αγαθών και υπηρεσιών σε όλη την περιοχή ενδιαφέροντος, πλήρως ελεγχόμενο και ασφαλές, με prepaid πληρωμές με τη χρήση  μαγνητικών καρτών,  QR code ή Barcode.

Το θεματικό πάρκο θα έχει ημερήσια επισκεψιμότητα πολλών χιλιάδων επισκεπτών και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο νομό Πιερίας, στα καταλύματα, στην αγορά, στην εστίαση, στη διασκέδαση.

Το έργο αυτό θα δημιουργήσει νέα συγκοινωνιακά δεδομένα  και θα απαιτηθούν νέες; υποδομές δρόμων, λιμανιών και υπηρεσιών συγκοινωνίας και μεταφορών και ίσως δημιουργηθεί η ανάγκη να υλοποιηθούν και μεγαλύτερα έργα αυτής της κατηγορίας.

Η ιδέα να λειτουργεί σαν κέντρο πληροφόρησης και συντονισμού των τουριστών για όλες τις δράσεις και τις μορφές τουρισμού που προσφέρει η Πιερία και οι γύρω περιοχές είναι ριζοσπαστική. Η σημερινή πανσπερμία δράσεων πολιτιστικού, αθλητικού, θρησκευτικού, ιστορικού, γεωλογικού, περιβαλλοντικού ή άλλου περιεχομένου δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη marketing και επιχειρηματική αποτελεσματικότητα. Όλες σχεδόν οι δράσεις ελέγχονται  από ερασιτεχνικά σωματεία όπως ομάδες ορειβατικές, τις φύσης, πεζοπορίας, αναρρίχησης, σπηλαίων, παραπέντε, θρησκευτικές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ. με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούν το σύγχρονο marketing για καλύτερη προώθηση των προτάσεων αυτών.  Το θεματικό πάρκο μπορεί να στεγάσει και να συντονίσει όλους τους φορείς έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Το «ΛτΜ» θα κάνει συλλογή και εκλαΐκευση του μύθου, της ιστορίας, της παράδοσης, του τρόπου ζωής, των αξιών κλπ και θα εκπαιδεύσει όλους τους εργαζόμενους και όλες τις επαγγελματικές ομάδες που θα έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες, σε συγκεκριμένα πρότυπα επικοινωνίας, λόγου και συμπεριφοράς. Ειδικότερα το προσωπικό του θα γνωρίζει την Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα και  θα έχει ειδική εκπαίδευση στα θέματα Ελληνικού πολιτισμού, ιστορίας, μύθου και παράδοσης. Αυτήν την εκπαίδευση θα την αναλάβει το ΛτΜ. Η δράση αυτή θα ορίσει τη στάθμη ποιότητας σε όλες τις μορφές  υπηρεσιών που θα παρέχονται.

Εντός και εκτός του θεματικού πάρκου αναμένεται να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα κτισθεί μια νέα οικονομική πραγματικότητα για την Πιερία.

Το «MUSEIO» θα δημιουργήσει νέες αναπτυξιακές συνθήκες σε όλη την περιοχή και θα φέρει ευημερία  σε όλη την τοπική κοινωνία.

Οι θεματικοί άξονες που θα φιλοξενεί  ταυτόχρονα ή εκ περιτροπής το «MUSEIO» θα είναι: η Τέχνη, ο Λόγος, η Επιστήμη, η Τεχνολογία, η Κοινωνία το Περιβάλλον και η Ποιότητα ζωής σε όλες τις εκφάνσεις.

Παράλληλα υπάρχουν και άξονες με «ειδικά θέματα» όπως πχ την Ελιά, το Αμπέλι, την χειροτεχνία κλπ

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του Λίκνου των Μουσών, για να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες του τόπου, θα γίνεται και μια σύντομη αναδρομή στο μύθο και την ιστορία.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Η μυθολογία επέλεξε αυτόν τόπο για κατοικία των δώδεκα θεών και των άλλων θεοτήτων που οι αποφάσεις και οι ενέργειές τους δρούσαν καταλυτικά σε όλες τις περιόδους, με αποτέλεσμα η Πιερία να είναι ένα μόνιμο σκηνικό μυθολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.»

 

 

Ο ρόλος του «Λίκνο των Μουσών»

Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης και των παθογενειών δημιουργήσαμε έναν πολιτιστικό σύλλογο με σκοπό να τολμήσει  ένα καινοτόμο κοινωνικό – οικονομικό πείραμα.  Να αναζητήσει τρόπο αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που αναφέρθηκαν προηγούμενα και αποτελούν ένα ανεξάντλητο, απύθμενο και μοναδικό άυλου πλούτου που πρέπει να πιστωθεί στην  πατρίδα μας και ειδικότερα στην Πιερία.

Το όνομά του είναι το «Λίκνο των Μουσών». Συντομογραφικά «ΛτΜ» και έχει σαν μέλη  πολίτες της Πιερίας, και εθελοντές.

Το «ΛτΜ» έχει σαν στόχο τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με αντικείμενο τον πολιτισμό, την ιστορία, το μύθο, την παράδοση  και το περιβάλλον. Προτείνει τον τρόπο πραγματοποίησης του έργου αυτού. Εντοπίζει την απαιτούμενη γη,  που είναι κατάλληλη και προετοιμάζει την κοινωνία για ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πρότασης που θα είναι ελκυστική σε επενδυτικές οντότητες.

Τα μέλη του ΛτΜ εργαζόμενα σε εθελοντική βάση, προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς, δημιούργησαν ομάδες δουλειάς και σήμερα έχουν να επιδείξουν ένα σημαντικό, όπως το χαρακτηρίζουν, έργο.

Επέλεξε να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο πολιτισμού, μύθου, ιστορίας, παράδοσης και περιβάλλοντος. Με την αξιοποίηση σύγχρονης τεχνολογίας και μεθόδους που υπηρετούν το λόγο, θα παρέχει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Εντόπισε ένα κομμάτι Πιερικής γης, 12.000 στρ. κατάλληλο για ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Πήρε ενυπόγραφα για την οικοδομήσιμη γη 1016 στρμ, την πρόθεση συνεργασίας από τους 109 ιδιοκτήτες γης, σε σύνολο 120. Υπέγραψε με το δασικό συνεταιρισμό της περιοχής πρωτόκολλο συνεργασίας για ενοικίαση του δάσους 11.000 στρμ για 99 χρόνια. 

Αποδεικνύει ότι υπάρχει η συναίνεση της κοινωνίας για το έργο με τη συλλογή υπογραφών από τους πολίτες.

Για τον ίδιο λόγο υπογράφει πρωτόκολλα συνεργασίας με επιχειρήσεις τοπικές ή εκτός νομού και χώρας προκειμένου να αποδείξει την κοινωνική συναίνεση.

Υπογράφει πρωτόκολλα συνεργασίας με ιδρύματα επιστημονικά και φορείς για συνεργασία και αναζήτηση τεχνογνωσίας.

Εφήρμοσε τη μέθοδο Brainstorming και εντόπισε τα θέματα που θα παρουσιάζει το πάρκο. Η διαδικασία αυτή θα συνεχίζεται «ες αεί» για τις ανάγκες ανανέωσης του θεματολογίου.

Γίνεται συστηματική καταγραφή της εθελοντικής προσφοράς και των χορηγιών.

Ξεκίνησε η συλλογή και η τυποποίηση της ιστορίας, του μύθου, της παράδοσης για τη δημιουργία του αφηγήματος του πάρκο, η οποία θα αξιοποιηθεί από ομάδα φιλολόγων και ιστορικών κ.ά.

Ξεκίνησε η αναζήτηση κεφαλαίων μέσω site με τη μέθοδο Crowd funding και χορηγιών  για την παραγωγή μελετών.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να  συσταθεί ένα επενδυτικό σχήμα για να δώσει απάντηση στα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να υλοποιηθεί η επένδυση.

Στη συνέχεια το «ΛτΜ» θα ασχοληθεί με θέματα επιμόρφωσης των εν δυνάμει εργαζομένων στο θπ , της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών με γνώμονα το αφήγημα που τώρα δημιουργείται. Σκοπός ο τόπος να αποκτήσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα λόγου και συμπεριφοράς, παγκοσμίως αναγνωρίσιμη.

Το «ΛτΜ» σε συνεργασία με το «MUSEIO» , λόγω της δύναμης που απορρέει από την αποδοχή του ρόλου του από την κοινωνία,  θα συμβάλει να υλοποιηθεί σύμφωνο ποιότητας με υψηλές προδιαγραφές στην παροχή υπηρεσιών και στις αγορές  σε όλες τις συμβεβλημένες με το πάρκο επιχειρήσεις και  θα επιβλέπει  την τήρηση των συμφωνηθέντων. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην προσέλκυση τουρισμού υψηλού οικονομικού επιπέδου

Το «ΛτΜ»  θα παρακολουθεί την εξέλιξη  και συνέχεια τη λειτουργία του έργου και θα εγγυάται για την εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας και κοινωνικής ευθύνης της επένδυσης απέναντι στην κοινωνία.

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας-Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών», ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 με έδρα την Κατερίνη. Έχει 75 μέλη και πρόεδρός του είναι ο Τάσος Γκρέμος. Στις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. είναι οι αν. Πρόεδρος Απόστολος Χήρας, Γραμματέας Γιώργος-Τάσος Αδαμίδης, αν. Γραμματέας Άννα Μπίσμπα, Ταμίας Δάφνη Αγνή, αν Ταμίας Ιωάννης Τζήκας και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μανώλης Κοσμαδάκης

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ