Μενού Κλείσιμο

Συνέντευξη Σ. Χιονίδη – Να σταματήσει ο διαγωνισμός μίσθωσης των παραθαλάσσιων εκτάσεων – Να πάρει θέση η δημοτική αρχή

Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία μίσθωσης των παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας και παράλληλα ο Δήμος να καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για την συνολική ανάπτυξη της περιοχής, είναι η θέση που αναμένεται να καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση». Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής του Συνδυασμού Σάββας Χιονίδης, σε (διαδικτυακή) συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Χιονίδης, ξεκίνησε κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο ζήτημα και στο τι έγινε το 2016 όταν η τότε πρόθεση της πολιτείας ήταν να εκποιήσει τη συγκεκριμένη έκταση. Τότε, όπως είπε, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, κατάφερε να σταματήσει τη διαδικασία, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις στον κ. Πιτσιόρλα.

«Είμαστε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αντίθετο με το συμφέρον του Δήμου», είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, αφού όπως σημείωσε δίπλα στις προς μίσθωση δημόσιες εκτάσεις, υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις, αλλά και πέριξ αυτών εκτάσεις ιδιωτών οι οποίες, αν προχωρήσει η διαδικασία μίσθωσης θα χάσουν από την αξία τους, ενώ η πρόσβαση των πολιτών στις ακτές δεν θα είναι ανεμπόδιστη.

Αναφερόμενος στα σημερινά δεδομένα, είπε ότι υπάρχει ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός σε εξέλιξη. Ο κ. Χιονίδης τόνισε στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό η συγκεκριμένη έκταση προβλέπεται για φιλοξενία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, ωστόσο αυτό δεν διασφαλίζει το χαρακτήρα της επένδυσης, αφού ακόμη και μετά την υπογραφή της μίσθωσης εφόσον το δημόσιο κρίνει πως είναι προς το συμφέρον του, μπορεί να αλλάξει η χρήση γης και να επιτραπεί η δόμηση. Ούτε το γεγονός ότι πρόκειται για μίσθωση 12 συν 8 ετών (αντί εκποίησης όπως το 2016) μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτίμησε ο κ. Χιονίδης, ζητώντας από την δημοτική αρχή να ενεργήσει άμεσα και να αποκαλύψει τις σκέψεις της για το θέμα.

Ο πρώην δήμαρχος, άφησε «αιχμές» για κωλυσιεργία του Δήμου Κατερίνης, αφού όπως υποστήριξε σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν ο ίδιος ως δήμαρχος, «έτρεξε» τις διαδικασίες ενημέρωσης του Συμβουλίου άμεσα. Να σημειωθεί, ότι οι Συνδυασμοί «Πολίτες σε Δράση», «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» και «Λαϊκή Συσπείρωση», έχουν υποβάλει αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και με μοναδικό θέμα τον διαγωνισμό μίσθωσης των παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας.

«Ελπίζω σύντομα να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο» τόνισε ο κ. Χιονίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως ο ίδιος ήδη είχε κάποιες επαφές στην Αθήνα «και φαίνεται να έχει γίνει κατανοητό γιατί πρέπει να σταματήσει ο διαγωνισμός» είπε. Ωστόσο, ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιους παράγοντες ενημέρωσε, σημειώνοντας πως θα αναφερθεί σε όλα αυτά στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εκφραστούν όλοι αιρετοί και ειδικά της αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας πως αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τότε που δημοσιοποιήθηκε το θέμα, δεν έχει υπάρξει επίσημη ή ανεπίσημη τοποθέτηση της δημοτικής αρχής. Η μόνη επίσημε τοποθέτηση που υπάρχει, είναι από το Τοπικό Συμβούλιο της Καλλιθέας το οποίο ομόφωνα τάχθηκε κατά της μίσθωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης.

Στην λογική μας υπάρχει μόνο το «συνεννοούμαστε»

Ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης, αναφέρθηκε και στα όσα «διακινούνται το τελευταίο διάστημα», που φέρουν τον ίδιο να τα «βρήκε» με τον κ. Κουκοδήμο. «Στη λογική μας δεν υπάρχει το να τα βρίσκουμε. Στη λογική μας είναι το να συνεννοούμαστε» είπε ο κ. Χιονίδης, ξεκαθαρίζοντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνδυασμός του, θα συνεχίσει να τιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών και τον θεσμικό του ρόλο. «Έχουμε ένα θεσμικό ρόλο. Παρατηρούμε, εντοπίζουμε λάθη και καταθέτουμε προτάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

«Βολές» για τη μελέτη του οικισμού των Ρομά

Αν και βασικό θέμα της συνέντευξη του Σάββα Χιονίδη ήταν το ζήτημα που προέκυψε με τον διαγωνισμό μίσθωσης της παραθαλάσσιας έκτασης στην Καλλιθέα, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε και στην έγκριση ποσού 540.000 ευρώ για μελέτες που αφορούν τον οικισμό των Ρομά Κατερίνης. Ο πρώην δήμαρχος, ουσιαστικά επανέλαβε τις θέσεις που είχε καταθέσει για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο για «αχρείαστες μελέτες». Όπως είπε, η μόνη μελέτη που ίσως θα μπορούσε να δικαιολογηθεί είναι η στατική, η οποία μπορεί να γίνει με ανάθεση και δεν θα κοστίσει πάνω από 20.000 ευρώ. Όλες οι άλλες μελέτες είναι έτοιμες και υπάρχουν στην υπηρεσία, υποστήριξε ο κ. Χιονίδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν αιτιολογήθηκε από τη διοίκηση το ύψος του ποσού που αποφάσισε για μελέτες.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ