Μενού Κλείσιμο

Σε οριακή… λειτουργία

Το Νοσοκομείο Κατερίνης για τη λειτουργία του Μαιευτικού Τμήματος

 

Το «λουκέτο» θα είναι φυσιολογική εξέλιξη, εάν η 3η ΥΠΕ δεν αντικαταστήσει άμεσα τους «αιφνιδίως παραιτηθέντες» επικουρικούς ιατρούς του γυναικολογικού τμήματος

 

Η καταδίκη (σε πρώτο βαθμό) ενός ιατρού για φακελάκι (που τον οδήγησε εκτός Νοσοκομείου) και η παραίτηση ακόμη δύο Επικουρικών ιατρών του μαιευτικού-γυναικολογικού τμήματος, φαίνεται πως είναι η αιτία που δημιούργησε «πρόβλημα λειτουργίας» στο συγκεκριμένο τμήμα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Νοσοκομείου Κατερίνης.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής Ανέστης Μυστρίδης, «το Γ.Ν. Κατερίνης οφείλει να ενημερώσει του πολίτες ότι προέκυψε σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, πρόβλημα λειτουργίας του Μαιευτικού – Γυναικολογικού τμήματος, μετά την αιφνίδια παραίτηση και των άλλων δύο Επικουρικών ιατρών του τμήματος.»

Όπως σημειώνει ο διοικητής, στο τμήμα υπηρετούν δύο ειδικοί μόνιμοι ιατροί, δύο ειδικευόμενοι, και (μέχρι πρόσφατα) και τρεις Επικουρικοί ιατροί. Μετά από αυτόφωρη διαδικασία, ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον καταδίκη, που οδήγησε σε παραίτηση ενός Επικουρικού ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Ο κ. Μυστρίδης, σημειώνει, πως η Διοίκηση του Νοσοκομείου με προηγούμενα έγγραφα της – και δη στις αρχές του τρέχοντος έτους – είχε ζητήσει την κάλυψη των κενών θέσεων του εν λόγω τμήματος με μόνιμο προσωπικό.

Ήδη έχει ζητηθεί, από την 3η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για μετακίνηση ιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Γ.Ν. Κατερίνης από τους φορείς ευθύνης της και «θα ζητηθεί εντός της ημέρας να αναπληρωθούν τα κενά» από τις παραιτήσεις των Επικουρικών ιατρών από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο Επικουρικών Ιατρών που τηρεί.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ