Μενού Κλείσιμο

«Πράσινο φως» για 4 έργα του Δήμου Κατερίνης προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ

Την χρηματοδότηση τεσσάρων σημαντικών έργων, εξασφαλίζει ο Δήμος Κατερίνης, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Κατερίνης. Πρόκειται για έργα για τα οποία είχε υποβάλει σχετικό φάκελο τον Φεβρουάριο ζητώντας την ένταξη τους στο (τότε) Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά το 1,7 εκατομμύρια ευρώ

Στην κορυφή της λίστας των έργων που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα είναι η διαμόρφωση του κλειστού Γυμναστηρίου Κατερίνης (Τ9) στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, με προϋπολογισμό 1.020.000 ευρώ. Η διαμόρφωση αφορά τον αύλειο χώρο και εκκρεμεί για περισσότερα από 10 χρόνια, παρουσιάζοντας σχεδόν ατελές έναν σημαντικό κλειστό χώρο άθλησης, απαραίτητο για την «αποσυμφόρηση» του Κλειστού Γυμναστηρίου του Α’ΔΑΚ Κατερίνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Κουκοδήμος, το Υπουργείο Εσωτερικών αξιολόγησε θετικά τους σχετικούς φακέλους και ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες του Δήμου με προϋπολογισμό 253.000 ευρώ, καθώς και την αναμόρφωση των στάσεων λεωφορείων προϋπολογισμού 99.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια καλαίσθητων και κυρίως λειτουργικών στεγάστρων για 50 στάσεις λεωφορείων, εντός των ορίων του Δήμου Κατερίνης.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο κ. Κουκοδήμος και την χρηματοδότηση της πρότασης για τη συντήρηση του υφιστάμενου καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κυνοκομείου της Κατερίνης, προϋπολογισμού 372.000 ευρώ.

«Με επιμονή, υπομονή και κυρίως μελέτες, εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων για την πόλη, σε μια περίοδο που οι οικονομικές δυνατότητες των ΟΤΑ είναι περιορισμένες» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο κ. Κουκοδήμος, στάθηκε στην ιδιαίτερα καλή συνεργασία που έχει με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, μια συνεργασία που όπως είπε είναι ουσιαστική και επ’ ωφελεία του Δήμου Κατερίνης.

Τις επόμενες μέρες, αναμένεται και επισήμως από το υπουργείο Εσωτερικών η ανακοίνωση της χρηματοδότησης των συγκεκριμένων έργων.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ