Μενού Κλείσιμο

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες «διχάζουν» τους υγειονομικούς «εν καιρώ πολέμου» – Στα «σκαριά» βοήθημα για λίγους;

Σε μια πρωτόγνωρη «καταγγελία» προέβη ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κατερίνης, για τις διοικήσεις των ΥΠΕ οι οποίες όπως δηλώνει επιχειρούν να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα σε εκείνους που «εμπλέκονται και εκείνους που δεν εμπλέκονται» στη διαχείριση του Covid-19

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το έγκυρο olymposvoice, οι ΥΠΕ έστειλαν έγγραφο στις διοικήσεις των νοσοκομείων (και της Κατερίνης) με την οποία ζητούν εντός λίγων ωρών να καταρτίσουν λίστα με το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείριση του Covid-19, ώστε να τους χορηγηθεί ένα επιπλέον βοήθημα.

Το έγγραφο, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης Μανώλη Φωτιάδη, ο οποίος σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει πως «αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί» διαβεβαιώνοντας πως οι εργαζόμενοι είναι σθεναρά αντίθετοι σε κάθε ενέργεια που διχάζει το υγειονομικό προσωπικό.

Αναλυτικά ο κ. Φωτιάδης αναφέρει: «Όλοι οι εργαζόμενοι εμπλέκονται στις υπηρεσίες κάθε νοσοκομείου. Από τον γιατρό, ως το θυρωρό, από τον Νοσηλευτή, ως τους υπαλλήλους του γραφείου κίνησης, από τις καθαρίστριες, ως τους οδηγούς, από τους τραπεζοκόμους, ως τους τραυματιοφορείς… Όσοι περνάνε την πύλη του νοσοκομείου, σε οποιοδήποτε χώρο του νοσοκομείου εργάζονται, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου κι έρχονται αντιμέτωποι με τον αόρατο εχθρό, τον κορονοιό… Αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων δίνουν τη μάχη ο καθένας από το μετερίζι του, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Κανείς δεν περισσεύει… Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί…Τόσο εγώ προσωπικό όσο και  τα μέλη του Δ.Σ. είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε κάθε  ενέργεια που διχάζει τους εργαζόμενους….»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ