Μενού Κλείσιμο

Νίκος Βούτσης: Διεύρυνση για ένα κόμμα «γειωμένο» με την κοινωνία

Να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, προσκάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες και από την Κατερίνη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο οποίος μαζί με τον δημοσιογράφο Πάνο Παναγιώτου βρέθηκαν χθες σε πολιτικές εκδηλώσεις του κόμματος σε Λιτόχωρο και Κατερίνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φάση αναδιοργάνωσης και διεύρυνσης και όπως είπε ο κ. Βούτσης, η παρουσία του στις δύο εκδηλώσεις, στοχεύουν περισσότερο στο να ακούσει τους πολίτες, παρά στο να μιλήσει ο ίδιος. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως η όλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα (και μέχρι το συνέδριο) είναι «με παραγωγική αντιπολίτευση, να οριοθετήσει την ανάγκη ύπαρξης προοδευτικού πολιτικού πόλου, έναντι του νεοφιλελευθερισμού, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε την ανάγκη ενός κόμματος «κοινωνικά γειωμένου» και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από διαδικασίες (σαν τις χθεσινές σε Λιτόχωρο και Κατερίνη) όπου τον λόγο κυρίως θα έχουν οι πολίτες. Ο μεγάλος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που άλλωστε έχει γίνει σαφές και από τις τοποθετήσεις του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα είναι η συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας η οποία θα σχηματοποιηθεί στο συνέδριο του κόμματος.

Με την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και ο Παναγιώτης Παναγιώτου, σημειώνοντας πως η προσπάθειά τους επικεντρώνεται στην αποτύπωση «πολιτικά και κομματικά» αυτού του μεγάλου ρεύματος το οποίο εκδηλώθηκε και στην κάλπη δίνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 32%. «Το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ εν δυνάμει κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτου.

Θέματα επικαιρότητας

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε ερωτήσεις και για ζητήματα της επικαιρότητας. Ο κ. Βούτσης δεν θέλησε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Χρήστου Γιαννούλη, λέγοντας πως δεν τις έχει ακούσει -και η εμπειρία του πλέον τον κάνει επιφυλακτικό στο να αναφέρεται σε δηλώσεις που δεν έχει ακούσει- ωστόσο κάνοντας ένα γενικότερο σχόλιο, είπε πως «η σπουδαιολόγηση κάποιων γεγονότων, είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να διχάσουν την κοινωνία».

Ο κ. Βούτσης, ρωτήθηκε και για την υπόθεση Novartis και για το «εάν τον φοβίζει κάτι», όπου ήταν σαφής: «Αν με φοβίζει κάτι είναι το να μην κλείσει η υπόθεση στην κοινή πεποίθηση. Η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύτηκε και ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία. Αν δεν κλείσει η υπόθεση όπως πρέπει από τη Δικαιοσύνη, θα υπάρχει ένα κενό στη διαχείριση. Ο καθένας θα γράφει τη δική του ιστορία για την υπόθεση και κάτι τέτοιο, για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, ίσως είναι μια βραδυφλεγή βόμβα»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ