Μενού Κλείσιμο

Μετά το ποτάμι, μπαίνει και το ποδήλατο στην πόλη

 

Τη νέα μεγάλη παρέμβαση στην πόλη εξήγγειλε ο δήμαρχος Κατερίνης


Τι απάντησε για τα 72 ακίνητα του δημοσίου στο Δήμο Κατερίνης, που πέρασαν στο Υπερταμείο, αλλά και για τον Περιφερειακό δρόμο που θα δοθεί με… δόσεις στην κυκλοφορία

 

Τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων μήκους πολλών χιλιομέτρων, εξήγγειλε ο δήμαρχος Κατερίνης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τύπου. Ο κ. Χιονίδης, παρουσίασε το (έτοιμο προς χρηματοδότηση) σχέδιο, το οποίο εφόσον υλοποιηθεί θα παραδώσει ζωτικό χώρο σε ποδήλατο και ποδηλάτες.

 

Αρχικά, ο δήμαρχος Κατερίνης, επικέντρωσε στις υποδομές εκπαίδευσης, σημειώνοντας πως «ό,τι ζητήθηκε από τους διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων, έγινε εγκαίρως για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων». Στάθηκε ιδιαίτερα και στο γεγονός της ετοιμότητας του δήμου στο να απορροφηθούν 650 και πλέον προνήπια με την εφαρμογή της δίχρονης εκπαίδευσης. Ο κ. Χιονίδης συμπλήρωσε ότι η βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης είναι διαρκής και ήδη ο Δήμος εξασφάλισε ποσό 492.000 ευρώ (από το Πρόγραμμα «Φιλοδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών) το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για τα σχολεία.

 

Ο ποδηλατόδρομος που θα «τέμνει» την Κατερίνη

Ένας ποδηλατόδρομος που θα ξεκινά από το δυτικό κομμάτι της πόλης και θα καταλήγει στο Ανατολικό, είναι το νέο έργο που εξήγγειλε ο κ. Χιονίδης. Το έργο χρηματοδοτείται από τα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, η κατάθεση των τελικών σχεδίων εφαρμογής θα γίνει μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους το έργο θα έχει δημοπρατηθεί, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες..

Όπως είπε ο κ. Χιονίδης το σχέδιο για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην Κατερίνη, έρχεται να «κουμπώσει» σε παλαιότερη μελέτη-έρευνα του Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Ο σχεδιασμός προβλέπει, έναν ποδηλατόδρομο που θα ξεκινά από το παλιό νοσοκομείο και το Πάρκο της Κατερίνης, θα διέρχεται από την πλατεία δημαρχείου και την πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήγει στην υπογειοποίηση, εκεί που έχουν δημιουργηθεί χώροι άθλησης.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν και οι εργασίες ανάπλασης σε 14 κοινόχρηστους χώρους της πόλης, (ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον χώροι συνάντησης για τους δημότες, όπως είπε). Για τους 11 κοινόχρηστους χώρους ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση του σχέδιου και αναμένεται η ένταξη των υπόλοιπων τεσσάρων σε άλλο πρόγραμμα.

 

Περιφερειακός με… δόσεις

Αναμφίβολα η κατασκευή του Περιφερειακού Δρόμου της Κατερίνης, αποτελεί ένα (αν όχι το κορυφαίο) από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος, πριν το τέλος Οκτωβρίου, θα παραδοθούν 4,9 χιλιόμετρα του δρόμου (από το Νότιο Κόμβο έως την 13η Εθνική Οδό), ενώ τα υπόλοιπα (περίπου) 5 χιλιόμετρα σε δεύτερη φάση αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με μελέτες που έκανε ο Δήμος και αποδέχθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε έξι σημεία του περιφερειακού δρόμου, αντί φωτεινών σηματοδοτών θα κατασκευαστούν κυκλικοί κόμβοι. Ήδη ολοκληρώνεται ο κόμβος επί της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης-Νέας Εφέσσου, ενώ στο μοναδικό σημείο (κατά μήκος του Περιφερειακού) όπου θα υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, θα είναι σε εκείνο που τέμνεται με την 13η Εθνική Οδό (προς Σβορώνο)

 

Για τα ακίνητα που πέρασαν στο Υπερταμείο

Για το θέμα των 72 ακινήτων εντός των ορίων Κατερίνης, που πέρασαν στο Υπερταμείο, ο δήμαρχος, απάντησε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να περιλαμβάνονται και παραλιακές εκτάσεις οι οποίες είναι δημόσιες. Ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω σημειώνοντας ότι μόλις υπάρξει αναλυτική ενημέρωση θα δράσει αναλόγως

Τέλος, ξεκαθάρισε (για πολλοστή φορά) ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, διαψεύδοντας τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί μετάβασής του, στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Βαγγέλης Ν. Ζαμαντζάς

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ