Μενού Κλείσιμο

«Να αλλάξουμε την πόλη μας κι όχι απλά να τη διοικήσουμε»

 

Ανακοίνωσε το «άλμα» από τη Βουλή στο Δήμο Κατερίνης, ο Κώστας Κουκοδήμος


 

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και να διεκδικήσει το Δήμο Κατερίνης, εξέφρασε με κάθε επισημότητα (και με τον πιο απόλυτο τρόπο) ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος σε μεγάλη συγκέντρωση φίλων και στελεχών που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής.

 

Στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, το βράδυ της Παρασκευής, εκτός από εκατοντάδες Πιεριείς παρόντες ήταν και πολλοί φίλοι και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Κασαπίδης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Γιόγιακας, Γιάννης Αντωνιάδης και Στέργιος Γιαννάκης. Επίσης οι πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ζέτα Μακρή, Γιώργος Καλαντζής, Διονύσης Σταμενίτης, Αντώνης Καρπούζας και Δημήτρης Χριστογιάννης. Παρόντες επίσης, ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Γιάννης Κουρινιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Επιστολή στήριξης στον Κώστα Κουκοδήμο, έστειλαν και οι πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αντώνης Σαμαράς.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κουκοδήμος, έδωσε ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών του για το Δήμο Κατερίνης, «ένα δήμο ισχυρό, ορατό, που θα αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα. Ένα δήμο “πιλότο”, οδηγό και πρωτοπόρο, έναν δήμο που θα αφήνει στίγμα και θα δημιουργεί, θα συνθέτει και θα παράγει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δίνοντας το «στίγμα» της προεκλογικής του τακτικής τόνισε ότι δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι της ανέξοδης κριτικής ή της στείρας αντιπαράθεσης. Όπως διαβεβαίωσε, ούτε αυτός, ούτε οι συνεργάτες του, θα ακολουθήσουν σε παιχνίδια πόλωσης και σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, όσες προκλήσεις κι αν δεχθούν, αφού όπως σημείωσε, για τον ίδιο και για όσους στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο «η πρόκληση είναι η Κατερίνη και όχι τα πρόσωπα», τονίζοντας ότι προέχουν οι προτάσεις (και όχι ο μονόλογος), η συνεργασία (και όχι η αντιπαράθεση)

Ξεκάθαρος όμως ήταν και για το τι «δεν θέλουμε» για την πόλη, «στηλιτεύοντας» συμπεριφορές και πρακτικές που πλήγωσαν τους δημότες. «Δεν θέλουμε  δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης του ενός ανθρώπου. Δεν θέλουμε να περιμένει ο δημότης στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου για να διεκπεραιώσει τα αυτονόητα. Δεν θέλουμε να κάνει υπόκλιση σε κανένα γραμματέα για να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Δεν θέλουμε ένα δημοτικό συμβούλιο άβουλο, άτολμο και κυρίως άφωνο», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Δεν θέλουμε  προνομιούχους και αποκλεισμένους δημότες. Αυτούς που συνομιλούν μαζί μας και τους “απέναντι”, γιατί δεν υπάρχουν “απέναντι” στις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Φιλοδοξία μας είναι, να αλλάξουμε την πόλη μας κι όχι απλά να τη διοικήσουμε», είπε σε άλλο σημείο, συμπληρώνοντας πως δεν νοείται δήμος που να μην έχει συνεχή επικοινωνία, επαφή και ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και που δεν διαθέτει γραφείο στις Βρυξέλλες.

Το διάστημα μέχρι τις εκλογές θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνδυασμού του κ. Κουκοδήμου (καθώς και το όνομα), το οποίο ως βασικούς τομείς θα έχει την Κοινωνική Πολιτική με πρώτη την υγεία και την πρόνοια, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό, ενώ δεν απουσιάζουν οι προτάσεις και οι ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα του δημότη, τον περιβάλλον, την πολιτική προστασία και τη διαφάνεια.

Ειδικά για τους τομείς τουρισμού, εθελοντισμού, αλλά και την αγροτική παραγωγή, δεσμεύτηκε για δημιουργία αντιδημαρχίας Τουρισμού, αντιδημαρχίας εθελοντισμού και Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Κώστας Κουκοδήμος, έκανε «εκτενή αναφορά» στο «ιδεολογικό στίγμα» της δημοτικής του παράταξης, χωρίς «να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του», φράση που ο ίδιος χρησιμοποίησε. «Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια για τη δημοτική παράταξη της οποίας θα ηγηθώ επειδή πολύς λόγος έγινε για στηρίξεις, κόμματα, ανεξάρτητους και εξαρτημένους υποψήφιους.

Υπηρέτησα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ως βουλευτής από το 2007 έως σήμερα αδιάλειπτα. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν θα βαφτιστώ ανεξάρτητος. Θα ήταν υποκρισία.  Έχω κομματική ταυτότητα και είμαι περήφανος γι’ αυτήν. Έντιμα όμως και καθαρά δηλώνω πως είμαι έτοιμος να στυλώσω πόδια σε όποιον δεν στηρίξει τον τόπο μου.

Στο ψηφοδέλτιο μας, συμμετέχουν πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, συμπολίτες μας  που έχουν μια διακριτή κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή, με ήθος και αξιοπρέπεια. Σ’ αυτό το προσκλητήριο δεν ζητάμε πιστοποιητικό πολιτικών  ή κομματικών φρονημάτων. Διαπιστευτήριο για κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο είναι η αγάπη για τον τόπο.»

Όπως διαβεβαίωσε, η πρόταση που καταθέτει στους δημότες Κατερίνης, «δεν είναι μόνο μια πρόταση για τα προβλήματα και την ανάπτυξη της πόλης. Αφορά και κάτι παραπάνω. Είναι μια πρόταση σωστής πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στους δημότες, χωρίς αλαζονεία, ειρωνεία, μιζέρια, αδιαφορία, εκδικητικότητα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, είπε ότι ο ίδιος δεν έμαθε να «γαντζώνεται στις καρέκλες, το απέδειξα στο παρελθόν και το αποδεικνύω και σήμερα», αφήνοντας τη «σιγουριά» της βουλευτικής έδρας και της επόμενης εκλογής για να ξεκινήσει μια σημαντική «μάχη» για την αλλαγή σελίδας στον Κατερίνη.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ