Μενού Κλείσιμο

«Κόντρα» για το… όνομα, με αφορμή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου

Την αντίδραση του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» προκαλεί ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, με τίτλο «Δημοτικό Συμβούλιο: Καμιά ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν εργαζόμενους και πολίτες»

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση (η οποία κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) γίνεται αναφορά στην ενημέρωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επιστολή του προέδρου του Δ.Σ. Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας η οποία στάλθηκε στο Συμβούλιο μετά το περιστατικό ανάμεσα σε αιρετό και δημοτικής υπαλλήλου του Δήμου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου katerini.gr αναφέρει: «Με την άποψη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα, απρεπή συμπεριφορά αιρετού εναντίον υπαλλήλου του Δήμου, συντάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης, κατά την συνεδρίαση του σώματος στις 10 Μαρτίου 2021.

Ο κ. Θεοφάνης Τερζόπουλος, ενημέρωσε το Συμβούλιο για την επιστολή του προέδρου των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας Χρήστου Κομπατσιάρη η οποία εστάλη μετά την επίθεση που δέχτηκε υπάλληλος του Δήμου από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Τσιαμπέρα. Στην επιστολή (με ημερομηνία 3/3/2021) καταγγέλλεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά, «ως ανάρμοστη και απρεπή».

«Είμαστε αιρετοί και ως αιρετοί έχουμε δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις μας, είναι μεγαλύτερες από τους υπόλοιπους πολίτες. Ως αιρετά πρόσωπα είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι, είμαστε οι άνθρωποι που αποφασίζουν, είτε είμαστε στην διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση και για αυτό το λόγο η συμπεριφορά μας θα πρέπει να είναι πάντοτε άψογη, όχι μόνο στους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά σε όλους τους πολίτες. Για τους λόγους αυτούς, η όποια απρεπή συμπεριφορά είτε απέναντι σε υπάλληλο, είτε απέναντι σε πολίτη, είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καταδικάζοντας κι αυτός από την πλευρά του, τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο κ. Τερζόπουλος, ολοκληρώνοντας την ενημέρωση επί της επιστολής του Δ.Σ. των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, είπε πως δεν θα ήθελε να επεκταθεί περισσότερο, ζητώντας από τους συναδέλφους του, να είναι πιο προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους.

«Επί της τοποθέτησης μου, δεν έγινε καμία παρέμβαση από κάποιον δημοτικό σύμβουλο. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι εξέφρασα πλήρως τις απόψεις όχι μόνο του σώματος, αλλά κυρίως τη λογική», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Κλείνοντας τις δηλώσεις του, επανέλαβε πως ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν συμπεριφορές που προσβάλουν εργαζόμενους και δημότες.

Πολίτες σε Δράση: Φτάνει πια! Σοβαρευτείτε!

Σε ανακοίνωσή τους οι «Πολίτες σε Δράση», ζητούν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να «ανακαλέσει άμεσα το αναληθές και προσβλητικό δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο και το θεσμό του Προέδρου», σημειώνοντας πως «δεν ξέρουμε σε ποιο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται το Δελτίο Τύπου της διοίκησης σε σχέση με την καταδίκη του κ. Τσιαμπέρα, αλλά σε αυτό που εμείς συμμετείχαμε την 10 Μαρτίου 2021, δεν αναγνώστηκε καμιά επιστολή, δεν έγινε καν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ζητήθηκε η θέση μας και φυσικά δεν έγινε καμιά αναφορά στο όνομα του εν λόγω Δημοτικού Συμβούλου.»

Στη συνέχεια οι Πολίτες σε Δράση αναφέρουν «Κατανοούμε ότι ο κ. Δήμαρχος “έθαψε” το θέμα στη συνεδρίαση και επέλεξε ουσιαστικά να σταλεί ένα ακόμα εξωπραγματικό Δελτίο Τύπου για να αμβλύνει τη δυσφορία των υπαλλήλων.

Μας προκαλεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε άλλες περιπτώσεις επέλεξε την σιωπή, όταν δέχονταν προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές, από τον ΙΔΙΟ τον Δήμαρχο, άλλοι Δημοτικοί υπάλληλοι.

Είναι τουλάχιστον υποκριτική και επιλεκτική η ευαισθησία σας, κύριε Πρόεδρε”, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, οι Πολίτες σε Δράση

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ