Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη: «Συνωστισμός» στην πλατεία – «αραιώνουν» τα ράφια στα σούπερ μάρκετ

Ο καλός καιρός φαίνεται να μην αποτελεί σύμμαχο στην πρόληψη κατά του κορονοϊού, αφού πολλοί συνδημότες μας επέλεξαν να περάσουν την ώρα τους στην πλατεία Ελευθερίας.

Το οξύμωρο είναι πως οι πιο «απείθαρχοι» στις οδηγίες των οδηγών είναι οι ηλικιωμένοι οι οποίοι στο σύνολό τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που μπορεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρότερα προβλήματα από τον ιό.

Μιλώντας με στέλεχος αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Κατερίνης, οι ηλικιωμένοι είναι και οι πιο «απείθαρχοι» αφού τις προηγούμενες μέρες αψηφώντας τις εντολές, όχι μόνο δεν έμειναν στο σπίτι τους, αλλά κατέκλυσαν τα σούπερ μάρκετ. «Σε κάποιες περιπτώσεις που είχα το θάρρος να τους συστήσω να μην ψωνίσουν, θύμωναν και κάποιοι αντιδρούσαν και απρεπώς», αναφέρει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός.

Αντίθετα, πιο γρήγορα από όσο θα αναμέναμε έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα οι (υποτίθεται από τη φύση τους) ατίθασοι νέοι. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είτε αυτό λέγεται κινητό, είτε τάμπλετ, είτε βιντεοπαιχνίδια, παραμένουν στο σπίτι τους, προτιμώντας να επικοινωνούν με τις παρέες τους μέσω των γνώριμων για αυτών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ότι αφορά τον εφοδιασμό των σούπερ μάρκετ σε απαραίτητα είδη καθαριότητας, υπάρχει σχετική έλλειψη στα ράφια, ωστόσο οι αποθήκες είναι γεμάτες και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε σύντομα να γεμίσουν και πάλι. Εξάλλου, ότι αγορές σε καθαριστικά ήταν να γίνουν έγιναν τις προηγούμενες μέρες, οπότε για το επόμενο διάστημα η πλειοψηφία των νοικοκυριών είναι καλυμμένη σε χαρτικά και καθαριστικά.

Το eptanews.gr σας παραθέτει μια σειρά φωτογραφιών από σημεία της πόλης και ράφια σούπερ μάρκετ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ