Μενού Κλείσιμο

Καλή Χρονιά!!!

Ιανουάριος

Αγαπημένους και μονιασμένους βρίσκει το 2018 τους Πιεριείς, οι οποίοι αφού επένδυσαν στην Δ.Ο.Υ. το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν, προέβησαν σε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των τραπεζικών τους λογαριασμών που «στραγγίστηκαν» κατά το προηγούμενο έτος για τη σωτηρία της πατρίδος.
Στην Κατερίνη πανηγυρικός είναι ο τόνος της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο με απόφαση σταθμό (στην ιστορία της πόλης) αποφασίζει κατά πλειοψηφία, να προμηθευτεί (με διεθνή διαγωνισμό) 100 χιλιόμετρα κορδέλα εγκαινίων. Ο μόνος που διαφωνεί, είναι ο αντιδήμαρχος Τάκης Λεμονόπουλος. «Τι να τα κάνουμε 100 χιλιόμετρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι «99 χιλιόμετρα είναι υπεραρκετά.»
Υπέρ της απόφασης ψηφίζει ο Άλλος Δρόμος και η Λαϊκή Συσπείρωση, με την προϋπόθεση ότι η κορδέλα θα είναι κόκκινη και θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε τελετές εγκαινίων έργων, που σκοπό έχουν την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών. Μειοψηφεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Με σκεπτικισμό υποδέχεται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. «Δεν εμπλεκόμαστε σε θέματα των Δήμων, όμως μην τυχόν και τολμήσουν να εγκαινιάσουν δικό μας έργο» προειδοποιούν «κύκλοι» της Περιφέρειας.
Λάθος χαρακτηρίζεται η απόφαση για διεθνή διαγωνισμό από το Επιμελητήριο. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, σε δηλώσεις του τονίζει ότι η διαδικασία «αποκλείει» τις ντόπιες κορδελό – επιχειρήσεις του νομού, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αντίστοιχες του εξωτερικού.
Εν τω μεταξύ με τον ερχομό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πιερία και με σκοπό να αντιμετωπιστεί η αυξημένη προσέλευση υποψηφίων για υποψήφιοι βουλευτές στη Ν.Δ., αποφασίζεται η εγκατάσταση μηχανήματος αριθμοδότησης στα γραφεία της ΝΟΔΕ ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν και αριθμό προτεραιότητας.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Φεβρουάριος

Κατόπιν ενεργειών των τριών κυβερνητικών βουλευτών, λειτουργεί το μουσείο στον Μακρύγιαλο και επαναπατρίζονται οι ξενιτεμένοι αρχαιολογικοί θησαυροί της Πιερίας. Η προσπάθεια των τριών για επαναπατρισμό και των Ελγινείων μαρμάρων είναι σε καλό δρόμο. Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής μας, καταθέτει ερώτημα μαζί με άλλους 69 συναδέλφους, σχετικά με το σύστημα υγείας στην Πιερία και συγκεκριμένα πότε και εάν θα σοβατιστεί και θα βαφεί το κτίριο του ΙΚΑ Κατερίνης.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης, χρησιμοποιεί τα πρώτα μέτρα της κορδέλλας για να εγκαινιάσει το νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην Γανόχωρα. Στην επιστροφή από εκεί και αφού το φέρνει ο δρόμος εγκαινιάζεται και το νέο λίφτιγκ του επί της Εθνικής Αντιστάσεως κειμένου Υδατόπυργου. Τρία καμμένα φωτιστικά σώματα που λαμπραίνουν τον πύργο, αντικαθίστανται πάραυτα.
Οι παραδόσεις στο νομό εξακολουθούν να τηρούνται μετ΄ ευλαβείας οπότε ένα τσικνονέφος καλύπτει τον Πιερικό ουρανό την αντίστοιχη Πέμπτη ενώ τα εδέσματα προσφέρονται στην έξυπνη οικολογική επαναφορτιζόμενη λαδόκολλα καθότι η πλαστική σακούλα κοστίζει πιο πολύ από την πανσέτα.
Εν τω μεταξύ μετά από ουσιαστική συζήτηση, κορδέλα σε βαθύ κόκκινο με ροζ σφυροδρέπανα, προτείνει ο Μπάμπης ο Παπαδόπουλος, για να τιμηθούν και τα 101 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης.
Ροδοκόκκινο ζητά να είναι ο Άλλος Δρόμος, βαθύ σκούρο γαλάζιο «σαν την Ελληνική καρδιά του Πάνου του Καμμένου» προτείνει για χρώμα κορδέλας ο Νίκος Μακρίδης κατακεραυνώνοντας όσους προσπαθούν να εμπλέξουν τα κομματικά στην αυτοδιοίκηση. Από τη συζήτηση απέχει ο Γιώργος Κυριακίδης, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν έλαβε εγκαίρως την εισήγηση του θέματος.
Η κορδέλα εγκαινίων, γίνεται αντικείμενο συζήτησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου. «Ευτυχώς προνοήσαμε και δεν κάναμε ούτε ένα έργο, που να απαιτεί εγκαίνια και κόψιμο κορδέλας και δεν βάλαμε σε περιπέτειες τον τόπο», τονίζει ο Κώστας Δημόπουλος, καταχειροκροτούμενος και εν μέσω επευφημιών.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Μάρτιος

Ανώτατη Σχολή Τουρισμού ιδρύεται στην Λεπτοκαρυά του Δήμου Δίου Ολύμπου μετά από προσπάθεια κυβερνητικού βουλευτή. «Δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και δεν πρόκειται να γνωμοδοτήσει θετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο για αμφιβόλου προέλευσης σχολές, ειδικά όταν αυτές είναι έξω από γαλαρίες», σχολιάζουν οι γνωστοί κύκλοι της Περιφέρειας. Δεν υπάρχει προηγούμενο ίδρυσης σχολής σε χωριό προειδοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σημειώνοντας ότι αν προχωρήσει η απόφαση ενδεχομένως να ζητήσει πίσω τα χρήματα από το έργο η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κι αυτός ο Μάρτης δεν λείπει από την σαρακοστή, οπότε με το κλείσιμο ενός χρόνου λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνομικού, ο Δήμαρχος Λαγδάρης προβαίνει σε απολογισμό.
Εν όψει του Ορθόδοξου Πάσχα, που σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εγκαινιάζεται στην Παραλία Κατερίνης η νέα βιοκλιματική, συμπαγής, ακλόνητη και ασφαλής προβλήτα η παρακείμενη του Ιερού Ναού.
Επιπλέον εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Κατερίνης, ίνα εορτασθεί η άφιξη του φυσικού αερίου στην πόλη μας.
Το θέμα της οριστικής ονομασίας της γείτονος FYROM κλείνει, μία ακόμη εθνική επιτυχία επιτυγχάνεται και σε ένδειξη καλής θέλησης, οι Σκοπιανοί ενθουσιασμένοι από την στάση των ΑΝ-ΕΛ, δωρίζουν στο Νοσοκομείο Κατερίνης, μηχάνημα ποζιτρονικής απεικόνισης γνωστού και ως PET SCAN.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Απρίλιος

Η πρωταπριλιά φέτος δυστυχώς πέφτει Κυριακή, ημέρα που δεν εκδιδόμεθα και έτσι χάνουμε την ευκαιρία να πούμε καμιά αλήθεια. Το Άγιο Πάσχα έρχεται με το έμπα του Απρίλη και όλοι οι εθελοντικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι τρέχουν να δείξουν το ευαίσθητο κοινωνικό τους πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό οι «Ολυμπιάδες», προεξαρχούσης της Έφης Μπάσδρα, διοργανώνουν εκδήλωση μετά ομιλίας του προέδρου Παρασκευά, στον καταυλισμό των τσιγγάνων παρά τον Λεύκο ποταμό.
Στο μέτωπο των εγκαινίων σειρά έχει το μέγαρο πρώην ιδιοκτησίας Τσαλόπουλου, που τρέπεται σε βιοκλιματικό μουσείο σακούλας. Χάρτινες, πλαστικές, υφασμάτινες, τσίγγινες και λοιπές σακούλες εκτίθενται σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Μηχανές παραγωγής, εκτύπωσης, συσκευασίας και τυποποίησης παρουσιάζονται για να τονίζουν την ευγένεια της απόφασης κατάργησης της ρυπαρής σακούλας που κατέπνιξε όλους τους ΧΥΤΑ της επικράτειας.
Ορισμένοι υποψήφιοι για υποψήφιοι στη ΝΔ, παρόλο που έχουν πάρει αριθμό προτεραιότητας, αποφασίζουν να προβούν σε μια πιο αποφασιστική ενέργεια. Τάπρας, Θεοτόκης, Τόνας και Μωυσιάδης, υπακούοντας στη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν να κληρωθεί η υποψηφιότητα κι όλοι να στηρίξουν τον πιο τυχερό. Η κλήρωση γίνεται, φευ όμως ο κλήρος πέφτει στο γενναίο αουτσάιντερ Πολύκαρπο Αδαμίδη. Ολοι αναρωτιούνται πως έγινε αυτό και όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δάκτυλο Αβραμόπουλου. Τελικά άπαντες οι υποψήφιοι επανακάμπτουν στην άποψη να επιλεγεί ο άριστος, οπότε και ηρεμούν.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.

Μάιος

Πρόβλημα δημιουργείται με το έργο της προμήθειας κορδέλας εγκαινίων, όταν διαπιστώνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη του 2017. Το όργανο συγκαλείται εκ νέου στα μέσα Μαΐου, για την επείγουσα αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος.
Ένταση επικρατεί, όταν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει σχετική εισήγηση. Οι τόνοι ανεβαίνουν και απειλούν μέχρι και με αποχώρηση από το συμβούλιο, καταγγέλλοντας προχειρότητα της διοίκησης στον χειρισμό σημαντικότατων υποθέσεων της πόλης.
Ευτυχώς η πλειοψηφία εγκρίνει το θέμα, η προμήθεια κορδέλας συνεχίζεται και έτσι μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα η τελετή εγκαινίων του νέου Πάρκου Δημοκρατίας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Σύμπασα η νυν και η επόμενη πολιτική ηγεσία του τόπου, παραβρίσκεται στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Κατερίνης συγκινημένος από την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας, αναγγέλει και την σύντομη αποπεράτωση του υπό εκκρεμή κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου, κατ΄ άλλους Θεάτρου.
Βιοκλιματικός βοτανικός κήπος, καινούργια παιδική χαρά, πισίνες με παπάκια, γέφυρες, διαδρομές κυβολίθων, νέα κράσπεδα, χημικές τουαλέτες, ευκολίες για Α.Μ.Ε.Α., φρέσκο γκαζόν, πολλά μα πάρα πολλά δένδρα και κάμποσες σκιερές θέσεις στάθμευσης, συνιστούν κάποια από τα πολλά και μοντέρνα στοιχεία του νέου Πάρκου.
Η τεράστια όμως αφανής καινοτομία του Πάρκου είναι ότι αρδεύεται από νερό του Πέλεκα. Για μια ακόμη φορά η διοίκηση έδειξε το μέγεθος της τεράστιας οικολογικής της συνείδησης και αποδέχθηκε πρόταση της Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα ώστε με ένα υπόγειο μπάι πας, νερό από το ποτάμι έρχεται και ποτίζει όλα τα φυτά του Πάρκου. Διά αυτού του τρόπου εξευμενίστηκε ο θυμωμένος ποταμός και δεν θα ξανα υπερχειλήσει όσο κι αν βρέξει.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Ιούνιος
Η αρχή του καλοκαιριού βρίσκει όλους τους πολιτισμένους Πιεριείς ενωμένους και με μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθούν την συνέντευξη τύπου του νεοεκλεγέντος Προέδρου και του νεοδιορισμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα με δεκάδες απεσταλμένους μεταδίδουν τα όσα πρωτόγνορα γίνονται στην συνέντευξη που δεν είχε ξαναζήσει ο νομός. «Αυτά που ξέρατε, ξεχάστε τα. Η υψηλή κουλτούρα είναι για τους λίγους και όχι για τους πολλούς. Η νέα διοίκηση παρουσιάζει την «νέα προσέγγιση», που είναι κοντά στον λαό και πηγάζει από αυτόν. Το πρόγαμμα του φετινού Φέστιβαλ, δεν θα περιλαμβάνει ακαταλαβίστικες αρχαίες τραγοκωμωδίες, ούτε σύγχρονους θεατρικούς ακροβατισμούς. Το πρόγαμμα επίσης δεν συμπεριλαμβάνει Μπρέγκοβιτς, Εβόρα, Πρωτοψάλτη, Μαρινέλλα και άλλους οφ στριμ αοιδούς και καλλιτέχνες. Η φετινή άποψη στηρίζεται στα λαϊκά άσματα της Γωγώς Τσαμπά, του Γιάννη Φλωρινιώτη, του Γιώργου Μάγκα και πολλών άλλων προβεβλημένων ινδαλμάτων. Στο κομμάτι της υποκριτικής το φετινό πρόγαμμα στηρίζεται στον δημοφιλέστερο όλων των Ελλήνων ηθοποιών, στον Μάρκο Σεφερλή που θα παρουσιάσει το νέο του έργο «Ο Ιζνογκούτ υποψήφιος Δήμαρχος».
Ενθουσιασμένοι ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ανακοινώνουν ότι στηρίζουν τον θεσμό με τη νέα διοίκηση, χρηματοδοτούν τη «νέα προσέγγιση» με τέσσερα (4,00) εκατομμύρια ευρώ και καπαρώνουν τα καλύτερα τραπέζια πίστα.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Ιούλιος

Την υπόσχεση ότι η προμήθεια κορδέλας εγκαινίων θα χρηματοδοτηθεί από το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης απέσπασε ο δήμαρχος Κατερίνης από τον Ζαν Κλοντ. Ο κ. Χιονίδης μαζί με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές Πιερίας κατάφεραν αυτήν την επιτυχία, ασκώντας ασφυκτικό πρέσιγκ στον αρμόδιο, μετά από ταξίδι αστραπή στο σπίτι του, στο Λουξεμβούργο. Πληροφορίες που θέλουν τον αντιπολιτευόμενο βουλευτή να μην έχει προσκληθεί, ελέγχονται.
Ομως ο Κώστας Κουκοδήμος, δείχνει για άλλη μια φορά ότι βάζει πάνω από τον εαυτό του, το συμφέρον του τόπου. Πείθει το νέο ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «ΕΨΙΛΟΝ», κύριο Ιβάν, το τηλεπαιχνίδι «Survival Secret 2018», να διοργανωθεί στην αποδιοργανωμένη παραθαλάσσια περιοχή του Κορινού, γνωστή και ως «βιοκλιματικός οικισμός ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ». «Καλέ, πού θα τρέχουμε τώρα κατακαλόκαιρο. Θα συγκαούμε, καλύτερα στην Κουρούτα» διαμαρτύρεται ο επίδοξος παρουσιαστής του σόου, κ. Φουρνιώτης. Εξωφρενικό χαρακτηρίζει το γεγονός ο Αντώνης Μάντζιος ενώ ο Άλλος Δρόμος και η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζουν την ιδέα, δηλώνοντας ότι οι λαϊκές ανάγκες δεν επιτρέπουν την εκπομπή αυτή, μια παραγωγή που επιβάλλεται στην τοπική κοινωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. «Θέλουμε να συμφωνήσουμε, αλλά δεν μας αφήνετε περιθώρια συνεννόησης», δηλώνει ο Νίκος Μακρίδης, προτείνοντας την απόσυρση του θέματος και τη συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα φέρει κοινή πρόταση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Με ικανοποίηση ο δήμαρχος ανακοινώνει τα θετικά της πρότασης και δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον βουλευτή.
Περί τα τέλη Ιουλίου 2018, το Πρωτοδικείο μας εκδίδει την απόφαση, επί της αίτησης που είχε καταθέσει η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, ένα χρόνο πριν. Στην πραγματικότητα το δικαστήριο με αυτό τον τρόπο επικροτεί την είσοδο της γείτονος στο ΝΑΤΟ με το νέο της όνομα «Ανατολική Αλβανία – Σκόπια».
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Αύγουστος

Αν και ο Αύγουστος είναι ο μήνας της ραστώνης, αυτό δεν εμποδίζει το Δήμο Κατερίνης να συνεχίσει με ένταση τις τελετές εγκαινίων. Στο τελευταίο πριν τις διακοπές δημοτικό συμβούλιο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε και θα μπει σε λειτουργία το Αιολικό Πάρκο Πιερίων. «Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, που αποδεικνύει ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες του, χωρίς να λογαριάσουν κόπο και χρόνο, μπορούν να φέρουν σε πέρας και το πιο δύσκολο έργο», δηλώνει ο αναπληρωτής δημάρχου. Δέκα έξη χιλιόμετρα κορδέλας δαπανώνται στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που ολοκληρώνεται με την βοήθεια μερικών διμοιριών ΜΑΤ, αφού η δημοφιλία της εγκαταστάτριας ΤΕΚΑΛ, χωλαίνει κάπως αυτή την περίοδο.
Το κλίμα της περιοχής όμως έρχεται να ταράξει η λειτουργία των 16 ανεμογεννητριών. Κύμα ψύχους εξαπλούται στο νομό, με αποτέλεσμα ντάλα καλοκαίρι, να χιονίσει στο Ελατοχώρι, οι παραλίες να αδειάσουν και οι πολίτες να βγάλουν από τις ντουλάπες τα χειμωνιάτικα. Λύση στο πρόβλημα του κρύου δίνει ο φίλος πρέσβης της Ταϊβάν που αντί για διαδραστικούς πίνακες, προσφέρει, μετά από ενέργεια του Κώστα Κουκοδήμου, δέκα χιλιάδες μάλλινες κουβέρτες, μάρκας «Βέτλανς Ταϊπέϊ», ώστε να ζεσταθεί λίγο το κοκκαλάκι μας. «Κανείς δεν θα μας μετατρέψει σε Ροβανιέμι», προειδοποιεί ο δήμαρχος σε έκτακτη συνέντευξη που παραχωρεί για το θέμα, όπου ανακοινώνει πως το ζήτημα θα επανεξεταστεί. Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Σεπτέμβριος

Με αυτά και μ΄ εκείνα φτάσαμε αισίως στο φθινόπωρο. Εποχή του καλού σταφυλιού και του καλού πανηγυριού. Τη σκυτάλη πρώτη πέρνει η Κατερίνη με την Εμποροπανήγυρή της, η οποία αφενός φέτος είναι διπλάσια σε μέγεθος, αφετέρου ο χώρος που την φιλοξενούσε, έχει συρρικνωθεί μετά την περυσινή ορμητική ροή του θυμωμένου Πέλεκα. Την λύση στο θέμα της χωροθέτησης της πανηγύρεως δίνει η εθελοντική ομάδα με την προσφορά του Καπνικού Σταθμού.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας κατερχόμενος από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει το πανηγύρι του Αιγινίου και δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ανάπτυξη της λαϊκής οικονομίας.
Το γεγονός όμως του μήνα, όπως κάθε χρόνο, είναι η διοργάνωση των «Ολυμπίων εν Δίω». Μία αξιέπαινη προσπάθεια, στελεχών της ΔΙΔΕ Πιερίας, που φέτος σπάει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. Σαράντα χιλιάδες μαθητές και συνοδοί φιλοξενούνται στο νομό και όλες οι κρατικές και ιδιωτικές δομές επιστρατεύονται για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η κάθετη αύξηση στον αριθμό των συμμετεχόντων οφείλεται στην απόφαση των ιθυνόντων να προβούν σε άνοιγμα και προς το δυτικό ημισφαίριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι στη φετινή εκδήλωση εκτός από Αυστραλούς, Αφγανούς, Περσάδες, Ουκρανούς να συμμετέχουν και Ινκας, Μάγια, Αζτέκοι και Απάτσι. Ρίγη συγκίνησης δονούν σύμπαν το αρχαίο θέατρο Δίου, όταν ερυθρόδρεμοι ινδιάνοι αποδίδουν Σοφοκλέους Αντιγόνη. Τριγμοί οστών αρχαίων μακεδόνων μάλλον οφείλονται στην επίλυση του Μακεδονικού.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.

 


Οκτώβριος

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία, η 9η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση που διοργάνωσε το ΕΒΕΠ. Φανερά ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπόσχεται μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση για το επόμενο έτος και θυμίζει με νόημα οτι η 10η έκθεση ξεκινά τις παραμονές των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μεγάλος ενθουσιασμός επικρατεί στον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης μόλις γίνεται γνωστός ο πληθυσμός των δρομέων που τρέχουν για την Κατερίνη το 2018. Πάνω από 42.000 δρομείς ξεκινούν από το Κτήμα Δρούγκα όπου είναι φέτος η αφετηρία του δρόμου και προς έκπληξη όλων τον αγώνα κερδίζει μία δρομέας Α.Μ.Ε.Α. πάνω σε τροχήλατο αναπηρικό αμαξίδιο με διπλό διαφορικό.
Εν τω μεταξύ μεγάλη αναταραχή επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους της Κατερίνης, εξ αιτίας της έναρξης λειτουργίας του συστήματος «Πληρώνω ότι πετώ». Ουδείς κάτοικος πετά σκουπίδια στον κάδο του, διότι αυτό κοστίζει και αποθέτει τα χύμα απορρίματά του στον κάλαθο του γείτονα. Η πρακική αυτή του ξεφορτώματος οδηγεί σε σκουπιδοαναρχία, γεγονός που αναγκάζει την διοίκηση να προχωρήσει στην πρόσληψη 365 δημοτικών αστυνομικών, που θα επιβλέπουν τη νόμιμη αποκομιδή.
Στο πολιτικό πεδίο τεράστια εντύπωση και αναταραχή δημιουργεί η ανακοίνωση του τέως Υφυπουργού του νομού μας, ότι προτίθεται να εκτεθεί ως υποψήφιος στις εκλογές του 2019.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Νοέμβριος

Με έκθεση φωτογραφίας έργων που εγκαινιάστηκαν αλλά και όσων θα εγκαινιασθούν, μόλις ολοκληρωθεί η προμήθεια της κορδέλας εγκαινίων, ξεκινούν τα Αικατερίνεια 2018. Παράλληλα, γίνεται και έκθεση κορδέλας, από έργα που εγκαινιάστηκαν στην Κατερίνη, από το 1928 έως το 2007. Την έκθεση που φέρει τον τίτλο «κορδέλες και μνήμες άλλης εποχής» επισκέπτονται χιλιάδες Κατερινιώτες. Μικρή εμπλοκή παρουσιάζεται στην προμήθεια κορδέλας, αφού η προμηθεύρια εταρεία «ΤΕΚΑΛ ΚΟΡΔΕΛΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΟΕ», ζητά ολιγοήμερη παράταση για την παράδοσή της. Η παράταση εγκρίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς απρόοπτα.
Το 2018 είναι η χρονιά που τα «ΘΑ» που σπείραμε δεν φύτρωσαν με αποτέλεσμα το μεν υπαίθριο αμφιθέατρο στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου να παραμένει ακόμη στα σχέδια, ο δε πολύγλωσσος έντυπος οδηγός προσκηνυμάτων εκ παραδρομής δεν περιλαβάνει την Ελληνική γλώσσα ως εκ τούτου οι γηγενείς, χωρίς οδηγό δεν γνωρίζουν που να προσκηνύσουν.
Τον Νοέμβριο στην τοπική επικαιρότητα θα κυριαρχήσει η κίνηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσει, εν όψει εκλογών, για μια ακόμη φορά σε αλλαγές προσώπων, με στόχο την επιτάχυνση του περιφερειακού έργου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός αντικατάστασης προσώπων, αντιπεριφερειαρχών, εντεταλμένων και προέδρων, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «βασικοί» στις θέσεις της ομάδας που κυβερνά τν Περιφέρεια.
Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.


Δεκέμβριος

Για τις 15 Δεκεμβρίου ορίζεται η τελετή εγκαινίων του Περιφερειακού Δρόμου της Κατερίνης. Αν και ακόμη δεν έχει παραδοθεί η κορδέλα από την προμηθεύτρια στο δημαρχείο δεν ανησυχούν. «Η ημέρα παράδοσης, συμπίπτει με την ημέρα εγκαινίων και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι λίγο πριν την εκδήλωση το κουτί με την κορδέλα θα είναι στο χώρο των εγκαινίων» ισχυρίζονται οι αρμόδιοι.
Όμως μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει την επιτροπή παραλαβής της κορδέλας την 15η Δεκεμβρίου ημέρα εγκαινίων του Περιφερειακού Δρόμου. Η προμηθεύτρια εταιρεία παραδίδει κανονικά το κουτί με την κορδέλα, αλλά εντός αυτού, αντί για κορδέλα εγκαινίων, υπάρχει κορδέλα κοπής δένδρων! «Κορδέλα μου ζητήσατε κορδέλα σας έφερα, διότι εγώ τέτοιες κορδέλες διαθέτω» απαντά η εταιρεία, προκαλώντας ταραχή…
Τελικά, τα εγκαίνια του Περιφερειακού Δρόμου αναβάλλονται.
Όμως εγκαίνια γίνονται στο Πάρκο των Χρωμάτων, τα φώτα ανάβουν και η κορδέλα μετά από πρόταση του δημάρχου, μεταφέρεται εκεί και στολίζεται με φώτα αποτελώντας την «ατραξιόν» των Χριστουγέννων 2018 στην Κατερίνη.
Το 2018 φεύγει, ιδιαίτερα παραγωγικό για την πόλη της Κατερίνης και το νομό της Πιερίας. Με μια μεγάλη γιορτή άπαντες υποδέχονται το 2019 στην πλατεία Ελευθερίας… Ένα 2019 με τρέλα, αλλά… χωρίς κορδέλα!
Καλή χρονιά!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ