Μενού Κλείσιμο

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Γιατί επιλέγω το συνδυασμό «Επιμελητηριακή Πορεία»

 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΑ ΧΕΡΙΑ
Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου είναι έμπειρος επιχειρηματίας και ιδρυτής της εταιρείας κατασκευής υφασμάτων και εσωρούχων, DOM, γνωστής για την δημιουργία της σειράς εσωρούχων VERO, από το 1993. 
Οργάνωσε ιδιόκτητο εταιρικό δίκτυο εμπορικών καταστημάτων, όπου διατίθενται τα προϊόντα VERO.
Προμηθεύει, επίσης, 680 επιπλέον σημεία πώλησης, ανά την Ελλάδα, με την παραγωγή της. 
Παρά την οικονομική επιτυχία και μεγέθυνση της εταιρείας, ο ίδιος και η οικογένεια του προτιμούν να κρατούν την παραγωγή των προϊόντων τους σε τοπικό επίπεδο. Έτσι, η εταιρία στεγάζει όλες τις εγκαταστάσεις της (εκτάσεως 4.500τμ) στην Πιερία, από όπου και κατάγεται ο ιδρυτής της.
Εκτός από την επιχειρηματική του εμπειρία έχει αποδείξει τις διοικητικές του ικανότητες, τόσο στον συνδικαλισμό, όπου διετέλεσε πρόεδρος του Βιοτεχνικού κλάδου ένδυσης Πιερίας, αποτελουμένου από 75 επιχειρήσεις και 5800 εργαζομένους, όσο και από τις θέσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας και του αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, από όπου συνεχίζει και παράγει σημαντικό έργο μέχρι σήμερα.
Είναι πρόεδρος της “Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος” επί δύο συνεχείς θητείες και έχει εργαστεί σκληρά για την εξάλειψη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, που πλήττουν την Ελληνική Οικονομία, το νόμιμο εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό.
Για την έντονη και εξωστρεφή του ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα, το Ευρωκοινοβούλιο τον συμπεριέλαβε στα επίτιμα μέλη του.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Υπό την ηγεσία του, το Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την προώθηση και ενίσχυση της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας, προβάλλοντας τη δραστηριότητα, τα έργα και το σχεδιασμό του, για την Αναβάθμιση της Εξωστρεφούς Πιερικής Επιχειρηματικότητας.
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ της χώρας, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια και Δημόσιους Οργανισμούς, κατέλαβε την τρίτη νικηφόρα θέση.
Μετά από το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Αστυνομία, κατακτώντας μια θέση στην απονομή των τριών θεσπισμένων βραβείων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Έλαβε, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΦΗΜΗΣ ΜΝΕΙΑΣ, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, που οργάνωσε το Υπουργείο.
 Ως αναγνώριση της συμβολής του στην προσπάθεια για την “Ισχυροποίηση της εξωστρέφειας και την υποστήριξη της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων”.
ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ
Αγωνίστηκε για την αναγνωρισιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής Μυδιών της Πιερίας, στην ελληνική αλλά και σε ευρωπαϊκές αγορές (Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία) με αποτέλεσμα την αύξηση πώλησης μυδιών πάνω του 100% της αρχικής τιμής (από 0.40€ σε 0.90€-1.00€ το κιλό).
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cherry Love EU, για την προώθηση των Πιερικών κερασιών στην αγορά της Αιγύπτου. Η καμπάνια προωθήθηκε από τα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας και αύξησε την προβολή του προϊόντος μας.
Συμμετείχε με περίπτερο σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπως η «TTR Bucharest 2023», όπου προώθησε τις επαφές μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων Πιερίας και Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας (ΑΝΑΤ).
Επίσης, συμμετείχε στις  εκθέσεις της Σερβίας, της Αλβανίας και σε αυτές του εσωτερικού, προωθώντας το Τουριστικό Προϊόν της Πιερίας και οργανώνοντας Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις.
ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ, διαφημιστική εκστρατεία Πανελλαδικού επιπέδου, μέσω καναλιών πανελληνίου βεληνεκούς (ΣΚΑΪ, ΕΡΤ, ALPHA, MEGA, OPEN), με διαδικτυακά μέσα και μέσω εφημερίδων και περιοδικών Πανελλήνιας κυκλοφορίας, καθώς και του ειδικού Τουριστικού περιοδικού της Αεροπορικής εταιρείας «AEGEAN», καθιστώντας την Πιερία, βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων, έναν από τους πιο  ισχυρούς προορισμούς του εσωτερικού Τουρισμού και έναν από τους πιο αγαπημένους των κατοίκων των Αθηνών και του Αττικού λεκανοπεδίου.
Απόδειξη αποτελεί η κατάταξη της Πιερίας στη δεύτερη θέση, Πανελλαδικά, στις προτιμήσεις των δικαιούχων ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
Διοργανώνει με επιτυχία επί 12 συναπτά έτη, την  Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συμμετέχουν 140 έως 150 επιχειρήσεις και φορείς, κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ
Κατοχύρωσε, ως Επιμελητήριο, για τα μέλη του, το Ευρωπαϊκό Συλλογικό Εμπορικό Σήμα «Olympus Pierian Chamber», ενισχύοντας και κατοχυρώνοντας την αναγνώριση και την εγγύηση της ποιότητας των Πιερικών προϊόντων και υπηρεσιών, σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Με αυτόν τον τρόπο, η Πιερική παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών αποκτά ισχυρή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΙΜΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «OLYMPUS PIERIAN CHAMBER»,
ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ.
Η ΠΙΕΡΙΑ, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Επιμελητηρίου Πιερίας, συμπεριλήφθηκε  στο Χάρτη των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το γεγονός αυτό της προσδίδει τεράστια Τουριστική προστιθέμενη αξία, η οποία υποστηρίζεται και προωθείται από το δυναμικό δίκτυο Τουριστικών καταλυμάτων και καταστημάτων Εστίασης της ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΙΔΡΥΣΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας. Ενισχύοντας τη συλλογική μνήμη των Πιεριέων και ενδυναμώνοντας την αίσθηση της συνεχούς και αδιάλειπτης παράδοσης και εξέλιξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του τόπου, έχοντας , ως βασικό στόχο, την εξοικείωση  της νεολαίας με την επιχειρηματικότητα και την κινητροδότηση, ώστε να ασχοληθεί με αυτή.
Την Έκθεση επισκέφθηκαν από την 01/11/2023, ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της, 4500 επισκέπτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ τα “Βραβεία Επιχειρηματικότητας”, όπου κάθε χρόνο τιμώνται οι καλύτερες επιχειρήσεις τις Πιερίας, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα και την προβολή τους σε εθνικό επίπεδο.
Προωθεί τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε εκθέσεις εθνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου επιπέδου όπως η «Food Expo», «TUTTOFOOD», «Horeca Expo», «Food Africa» και «Sahara Expo».
ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Με στόχο και όραμα την “ΠΙΕΡΙΑ 2030”, ψάχνει και βρίσκει τρόπους προβολής της επιχειρηματικής ζωής, της γαστρονομίας και της τοπικής παραγωγής της Πιερίας. Με αποτέλεσμα τη δημιουργία δεκάδων αφιερωμάτων για τα τοπικά προϊόντα, τις συνταγές και τις εξελίξεις καινοτόμων δράσεων των επιχειρήσεων μας, σε τηλεοπτικά δίκτυα και περιοδικά με πανελλαδική εμβέλεια.
Το Επιμελητήριο Πιερίας, εκμεταλλευόμενο την από 17/09/2021 έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου, το οποί αντικατέστησε το Βασιλικό Διάταγμα του 1938, έχει ήδη ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ (MASTER PLAN) για τη «Διερεύνηση της Προοπτικής, των Δυνατοτήτων & των Τρόπων Αξιοποίησης του Ολύμπου σε Αναπτυξιακή Κατεύθυνση».
Με στόχο: 
Να επιτύχει την ουσιαστική αύξηση των επισκεπτών με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον. Νέες μεθόδους αγροτικής παραγωγής, αλλά και νέα αγροδιατροφικά μοντέλα.
Παραγωγική ανασυγκρότηση του δευτερογενούς τομέα. Απεξάρτηση της οικονομίας από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού με σκοπό την αποφυγή οικονομικού κινδύνου από διεθνείς συγκυρίες. Προώθηση της κοινωνικής συνοχής και βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού. 
Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης προτάσεις όπως: 
Αναβάθμιση καταφυγίων. Παρεμβάσεις σε μονοπάτια. Προσβασιμότητα οδικού δικτύου. Σταθμοί ελέγχου εισόδου και ασφάλιση ζωής και ατυχημάτων. Ίδρυση Επιστημονικού σταθμού παρακολούθησης της κλιματικής αλλαγής. Ίδρυση Σχολής Ποιμενικής, Κτηνοτροφίας και Τυροκομίας. Μεταποίηση προϊόντων ορεινής παραγωγής (όπως κρέατα, αβγά, μέλι, αρωματικά βότανα). Ίδρυση τουριστικών μονάδων, πάρκων και μουσείων (Φυσικής Ιστορίας, Βοτανικός Κήπος, Μυθολογικό Πάρκο). Δημιουργία Ποδηλατοδρόμων, Πεζοπορίας bike and hike. Συντήρηση Αναψυκτήριων. Εγκατάσταση Τελεφερίκ τουριστικού σκοπού. Εγκαταστάσεις Αθλημάτων Βουνού (αερολέσχη-ελικοδρόμιο, πίστα moto cross, πίστα mountain bike Ολυμπιακών προδιαγραφών). Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στο Λιτόχωρο. Συντήρηση, βελτίωση, ανάδειξη και αποκατάσταση υφισταμένων κτιρίων και έργων της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου. 
Χάρη στο έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον Όλυμπο, το Επιμελητήριο Πιερίας επελέγη να παραστεί στην προγραμματισμένη, Ειδική Θεματική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών της Βουλής, όπου και θα παρουσιάσει τα τεράστια πλεονεκτήματα της αειφορικής αξιοποίησης του Ολύμπου.
  
ΓΙΑΤΙ ΖΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΡΑΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ, εμπνέεται από τις φρέσκες ιδέες τους και τις εφαρμόζει προσθέτοντας την δική του εμπειρία, αποφεύγοντας λάθη ή βιαστικές κινήσεις.
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, το οποίο προώθησε την ψηφιοποίηση των υπηρεσιακών διαδικασιών, όπως τις άυλες (απομακρυσμένες) υπογραφές. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση, κατά 90%, σχεδόν, της ανάγκης για φυσική παρουσία των μελών μας στα γκισέ μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», που παρέχει τη δυνατότητα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, να καταχωρούν αιτήματα για εύρεση Εργασίας και Προσωπικού, βοηθώντας στην τόνωση της ανεργίας και στην κάλυψη των αναγκών των τοπικών επιχειρήσεων γρηγορότερα και με αμεσότερο τρόπο.
Δημιούργησε την τράπεζα πληροφοριών φερεγγυότητας, προς χρήση των μελών του, ώστε να προστατεύονται κατά το δυνατόν περισσότερο και να είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερες οι οικονομικές και εμπορικές τους συναλλαγές, που πραγματοποιούνται εκτός Νομού.
Εγκατέστησε δύο Διαδραστικούς Πληροφοριακούς Πίνακες ( Info Kiosk), στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης και μπροστά από το Δημαρχείο του Λιτοχώρου, προκειμένου να διευκολύνονται οι επισκέπτες στην διαμονή, στην εστίαση και στην περιήγησή τους με σύγχρονα ψηφιακά μέσα.
ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ, στο κέντρο της πόλης μας, με σκοπό την κατάρτιση, ενημέρωση, και εκπαίδευση σε διάφορες δεξιότητες, των μελών, ώστε αυτά να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν κάθε νέα πρόκληση τεχνολογική ή επαγγελματική. 
Ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς, που αφορούν τους επιχειρηματίες της Πιερίας και φροντίζει να λαμβάνουν την απαραίτητη τεχνογνωσία με τη διοργάνωση δεκάδων εξειδικευμένων σεμιναρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων. Μερικά παραδείγματα: σεμινάριο τεχνικών ηλεκτροκίνησης  «Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη», σεμινάριο με θέμα «Υποχρεώσεις & κλείσιμο Ηλεκτρονικών Βιβλίων (πλατφόρμα MY DATA) για το έτος 2022», ενημερωτική εκδήλωση «Φορολογικές Υποχρεώσεις επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή», παρουσίαση της Δέσμης Δράσεων “Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ” και “Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ” του Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα”, ΕΣΠΑ 2021-2027.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Έχει αποδείξει την αφοσίωση του στο Επιμελητήριο και την προσήλωση του στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων και εγχειρημάτων, μέσα από την πολυετή εμπειρία του σχετικά με την εκμετάλλευση  των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων, προς όφελος των Πιερικών Επιχειρήσεων.
Δρα πάντα με γνώμονα ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες, που έχουν αποδεδειγμένη εγκυρότητα, με στόχο την επιτυχία κάθε νέας δράσης του Επιμελητηρίου σε συνδυασμό με μηδαμινή σπατάλη πόρων.
Συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν η μελέτη για τη θαλάσσια σύνδεση Πιερίας – Χαλκιδικής – Σποράδων, και μελέτες βιωσιμότητας των βιομηχανιών επίπλου και μεταλλικών κατασκευών.
ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ
Το Επιμελητήριο Πιερίας, συνεπές προς το καθήκον του, διατηρεί τακτική επαφή με τα Παραγωγικά Υπουργεία και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα δεκάδες επιτυχημένες παρεμβάσεις σε οικονομικά, φορολογικά και αναπτυξιακά θέματα, προωθώντας σταθερά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του επιχειρείν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κατωτέρω παρεμβάσεις των τελευταίων εβδομάδων:
Σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου, επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο, που διαδραματίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και πρότεινε ευεργετικό μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας που τις ταλαιπωρεί.
Εισηγήθηκε τη θέσπιση ενός προγράμματος δόσεων 90 μηνών για την αποπληρωμή των οφειλών των επιχειρήσεων προς τον ΕΦΚΑ, απαλλαγμένη από πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρότεινε τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, το ελάχιστο κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, έτσι ώστε, το πραγματικό μισθολογικό κόστος να παραμείνει συμβατό με τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι να ωφεληθούν ουσιαστικά από την μισθολογική αύξηση, που αποφάσισε η Κυβέρνηση.
«Ξεφεύγοντας» από τα στενά Επιμελητηριακά καθήκοντά του, σε Ανοικτή Επιστολή του, προς τη Διοίκηση της εταιρείας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», αναφέρεται στα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα, που δημιουργούνται σε βάρος της ασφάλειας των χρηστών του τμήματος της ΠΑΘΕ, εντός των ορίων της Πιερίας, των χερσαίων μεταφορών, του τουρισμού και του εγχώριου και διεθνούς εμπορίου, εξαιτίας των υπερβολικά χρονοβόρων, απαραίτητων όμως, έργων συντήρησης των «γεφυρών άνω διαβάσεων» και της πυροπροστασίας της σήραγγας ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Χαρακτηριστικό δείγμα της αποτελεσματικότητας  του Επιμελητηρίου Πιερίας, δόθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν με σκληρή δουλειά σε 24ωρη βάση και κατόπιν συνεχών και επιμόνων εισηγήσεων και παρεμβάσεων του, δεν έμεινε καμία Πιερική επιχείρηση (ΚΑΔ), εκτός των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας, ευνοϊκών φορολογικών και άλλων ρυθμίσεων, καθώς και από το πρόγραμμα των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, προς όφελος τόσο των επιχειρηματιών, όσο και των εργαζομένων.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ
Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου δεν αμείβεται για το έργο του.
Έχει δημιουργήσει ομάδες και δομές ανθρώπων που προωθούν τη δημοκρατική λήψη αποφάσεων. Τα μέλη αυτών των ομάδων νοιάζονται για το Επιμελητήριο και εργάζονται επίσης χωρίς κάποια αμοιβή. 
Παρά την έντονη δραστηριότητα του ως επιχειρηματίας, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την ιδιότητα του προέδρου προς ίδιον όφελος ή της επιχείρησης του. 
 ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον του Επιμελητηρίου επόμενη θητεία, η οποία θα είναι και η τελευταία για τον κ. Χατζηχριστοδούλου, στοχεύει στην ολοκλήρωση του πολυετούς έργου του, ώστε να κληροδοτήσει γερά θεμέλια στους επόμενους και εξασφαλίσει τη διαρκή αποδοτικότητα του Επιμελητηρίου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: 
Tη σκληρή προσπάθεια, που απαιτείται για την υλοποίηση της μελέτης για την Αξιοποίηση του Ολύμπου.
Τη διάδοση και την ευρεία χρήση του Ευρωπαϊκού Συλλογικού Εμπορικού Σήματος.
Την υλοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας και της τεχνολογικής «Θερμοκοιτίδας» στην Πιερία.
Τη συμβολή μας, χάρη στη τεχνογνωσία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,  στη δημιουργία του  ΒΙΟ.ΠΑ. Κατερίνης.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι ο μόνος, που αποδεδειγμένα μπορεί να αξιοποιήσει με σύνεση τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της ερχόμενης θητείας. Η χρηματοδότηση αυτή, ενδέχεται να είναι η τελευταία που θα λάβουμε από την ΕΕ και επομένως η πιο σημαντική για το μέλλον των επιχειρήσεων  της Πιερίας.
Η ηγεσία του έως τώρα εμπνέει αφοσίωση, έχει όραμα και επέδειξε την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, σηματοδοτώντας μια μετασχηματιστική εποχή για την Πιερία και το Επιμελητήριό της.
Πάνω από όλα όμως διαθέτει «ΠΝΕΥΜΑ ΟΜΑΔΑΣ», αξιοποιώντας το Ανθρώπινο Δυναμικό του Διοικητικού του Συμβουλίου, το οποίο εργάζεται με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια για τη διαρκή αναβάθμιση της Τοπικής Οικονομίας.
Καταλήγοντας επισημαίνουμε ότι:
ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.
 ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ  ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΚΟΤΕΡΟΥΣ 
ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΞΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΟΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
Υπογραφή
Συνδυασμός «Επιμελητηριακή Πορεία»
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ