Μενού Κλείσιμο

«I can’t Breathe» – Το περιβαλλοντικό έγκλημα συνεχίζεται στον Πέλεκα

Σε μια ακόμη καταγγελία προχώρησαν πολίτες, μέλη της ομάδας «I can’t Breathe» αφού η εικόνα των υδάτων στον Πέλεκα ήταν αποκαρδιωτική. Η εμφανής ρύπανση δεν αφήνει σε κανέναν το περιθώριο να κλείσει τα μάτια στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, ένα έγκλημα διαρκές το οποίο δεν σταμάτησε ούτε την περίοδο των εορτών.

Με νέα ανάρτηση, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών «I can’t Breathe», έθεσε προ των ευθυνών τους τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τις προηγούμενες μέρες, αποδεικνύουν ότι παρά την κινητοποίηση των πολιτών, το «έγκλημα» συνεχίζεται και οι «αυτουργοί» δεν φαίνεται να πτοούνται.

Στην ανάρτησή της η ομάδα αναφέρει: «Κανένας μας δεν απολαμβάνει τον ρόλο του καταγγέλλοντος / διαμαρτυρόμενου. Δυστυχώς, εξωθούμαστε. Στην αυγή του 2021, ο Στέφανος ανάρτησε ένα ντροπιαστικό βίντεο. Σήμερα το πρωί (02/01/2021), η Ζωή ανάρτησε φωτό από την τάφρο. Μεταβήκαμε άμεσα, επιτόπου.

Σας παραθέτουμε το φωτογραφικό υλικό με επισημείωση της θέσης λήψης τους.

Έγινε καταγγελία στην αστυνομία ενώ το υλικό εστάλη και στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας. Επιπλέον, εστάλη με προσωπικό μήνυμα (messenger) στους βουλευτές, στην αντιπεριφερειάρχη και στον δήμαρχο, με την πρόταση-πρόσκληση για διενέργεια αυτοψίας (σας την παραθέτουμε).

Δεδομένου ότι, το βίντεο του Στέφανου , αφορά τον Πέλεκα νότια της γέφυρας στο ύψος της εμποροπανήγυρης, σκεφτήκαμε να δούμε πως είναι τα νερά του ποταμού καθώς αυτός έρχεται βορειοδυτικά της Ανδρομάχης. Διαπιστώσαμε ότι, τα νερά του ποταμού πριν αυτά σμίξουν με τα (μαύρα) νερά της τάφρου, είναι διαυγή. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η εικόνα της μόλυνσης που τράβηξε ο Στέφανος, προέρχεται από την τάφρο.»

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών «I can’t Breathe», στο μήνυμά της στις αρχές του τόπου, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «κάποιοι συμπολίτες μας, παραμένουν απείθαρχοι στους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους», ζητώντας αυτοψία στο σημείο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ