Μενού Κλείσιμο

«Ενωτικοί» νικητές και ηττημένοι

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της β’ Κυριακής

Με ικανοποίηση αποδέχτηκαν το αποτέλεσμα οι νικητές των εκλογών του β’ γύρου και με απόλυτο σεβασμό οι ηττημένοι. Σάββας Χιονίδης και Βαγγέλης Λαγδάρης, έσπευσαν να συγχαρούν (και) μέσω των δηλώσεών τους αντιπάλους τους, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους συνδημότες τους, που με την ψήφο τους έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους.

Από την άλλη, οι νικητές εμφανίστηκαν ενωτικοί με τον Κώστα Κουκοδήμο, να ευχαριστεί τους 283 υποψηφίους του συνδυασμού του, διαβεβαιώνοντας πως το δημαρχείο της Κατερίνης, θα γίνει το «σπίτι» όλων των Κατερινιωτών. Στα επινίκια της Κατερίνης, συμμετείχε (δικαιωματικά) και ο Γιώργος Νταντάμης, σημειώνοντας πως οι διαιρέσεις και οι αφαιρέσεις σταματούν και πλέον ξεκινούν οι πολλαπλασιασμοί και οι προσθέσεις για τον Δήμο Κατερίνης.

Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη δήλωσή του προς τους δημότες αναφέρει: «Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,

εκλέξατε Δήμαρχο Κατερίνης για την νέα δημοτική θητεία 2019-2023 τον Κώστα Κουκοδήμο.

Ο νέος Δήμαρχος αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας και τις ευχές μας για μια δημιουργική θητεία.

Ακόμα περισσότερο, οφείλουμε όλοι να του προσφέρουμε αμέριστη συμπαράσταση για να πετύχει καλό και αγαθό έργο.

Έως σήμερα ενωμένοι πετύχαμε πολλά. Οι αντιπαραθέσεις των εκλογικών αναμετρήσεων ανήκουν στο χθες. Γιατί ενωμένοι μπορούμε ακόμα περισσότερα και καλύτερα.

Σας ζητώ να στηρίξετε με την καθημερινή σας συμμετοχή και την καλόπιστη κριτική το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και το νέο Δήμαρχο Κατερίνης.

Προσωπικά έχω για όλους σας ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σας χρωστώ ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου δώσατε 12 χρόνια να σας εκπροσωπώ ως Δήμαρχος Κατερίνης και να δουλεύω καθημερινά για το κοινό καλό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και για τους συνοδοιπόρους μου, την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου και όλους όσους τόσα χρόνια στάθηκαν δίπλα μου σύμμαχοι.

Κρατώ μέσα μου την αγάπη σας, οδηγό για τα επόμενα βήματα μου.

Ο Δήμος Κατερίνης πρωταγωνιστεί σε Μακεδονία και Ελλάδα.

Μπορεί ακόμα καλύτερα και σε αυτή τη προσπάθεια με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσω να συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις.

Η δουλειά για το καλό του τόπου μας δεν τελειώνει ποτέ, όπως άλλωστε και η αγάπη κάθε καλού πατριώτη.»

Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ο νικητής των εκλογών Βαγγέλης Γερολιόλιος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της Κυριακής μεγάλη τιμή και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τον ίδιο.

Στη δήλωσή του ο νέος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου αναφέρει: «Οι εκλογές τελείωσαν και ανέδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη βούληση του εκλογικού σώματος. Η μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας περιόδου. Είναι για μας μεγάλη η τιμή και ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη.

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας την ένταση της προεκλογικής περιόδου και βαδίζουμε με σύνεση και σύνθεση στην επόμενη μέρα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες και να συγχαρώ έναν προς έναν τους συνεργάτες μου και όλους όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή νίκη. Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους όσοι εκτέθηκαν στη κρίση των συνδημοτών μας σε οποιονδήποτε συνδυασμό κι αν ανήκουν.

Τέλος, συγχαίρω τους νεοεκλεγέντες αιρετούς και τους καλώ να υπηρετήσουμε τον δήμο μας όπως του αξίζει.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.»

Ενωτικός, εμφανίστηκε και ο νικητής της μάχη της Πύδνας-Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, ο οποίος αναφέρει σε γραπτή του δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Γνωρίζω ότι οι ευθύνες μου όχι μόνον προς αυτούς, αλλά προς όλους τους δημότες του δήμου μας είναι πολύ μεγάλες και θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ.
Οι εκλογές τελείωσαν χθες το βράδυ. Από σήμερα το πρωί, όλοι ενωμένοι στον αγώνα για το καλό του δήμου μας.
Το χρωστάμε στον τόπο μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.»

Τον κ. Μανώλα συγχαίρει με μήνυμά του και ο Βαγγέλης Λαγδάρης. Ο απερχόμενος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, σε δήλωσή του ανάφερε: «Μετά τα αποτελέσματα της 2ης Κυριακής, θέλω ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες, τους φίλους και τους ψηφοφόρους μας, καθώς και όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία.

Συγχαρητήρια στον Α. Μανώλα για τη νίκη που κατέγραψε. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, αγωνιζόμενοι με όλες τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ