Μενού Κλείσιμο

Απίστευτη η ανταπόκριση των Πιεριέων για την ενίσχυση στο ΕΚΑΒ Πιερίας – Ένα ακόμη «θαύμα» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης

Συγκινητική είναι για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση των Πιεριέων σε ένα ακόμη κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, αυτή τη φορά για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Πιερίας.

Μόλις χθες, μετά από επικοινωνία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας με τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας, διαπιστώθηκε η έλλειψη ειδικών στολών για τους υπαλλήλους που καλούνται να διακομίσουν ασθενείς με Covid-19.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης κινητοποιήθηκε άμεσα και αφού πρώτα εξασφάλισε σε συνεργασία με τον σύλλογο Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο την προμήθεια 300 στολών υψηλής προστασίας για την μεταφορά ασθενών, κάλεσε τους Πιεριείς να συνδράμουν καταθέτοντας ότι ποσό επιθυμούν σε τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά και επιπλέον εξοπλισμού.

Μέσα σε λίγες ώρες δεκάδες δωρητές είχαν ήδη καταθέσει στον σχετικό τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.695 ευρώ, ενώ η σχετική λίστα που ώρα με την ώρα μεγαλώνει, δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. Τα επόμενα 24ωρα το ποσό αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά, αφού το συγκεκριμένο ποσό είναι μόνο από μια Τράπεζα. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις υπόλοιπες τράπεζες θα «φανεί» στον σχετικό λογαριασμό σε κάποιες ώρες.

«Μακάρι να μην τις χρειαστεί ποτέ τις στολές αυτές το ΕΚΑΒ, αλλά από την στιγμή που επιβεβαιώσαμε τις ελλείψεις, έπρεπε να δράσουμε» αναφέρει στην eptanews.gr  ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. Ο Ηλίας Τσολακίδης, συμπλήρωσε πως την ώρα του πολέμου είναι επικίνδυνος ο επιμερισμός των ευθυνών. Αυτό που προέχει είναι να εξοπλίσουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής για να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούν, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσολακίδης, δεν θέλησε να σχολιάσει τα «περί ψευδών ειδήσεων» για ελλείψεις του ΕΚΑΒ Πιερίας, ωστόσο συμπλήρωσε πως «εμείς θα έχουμε τις στολές στην αποθήκη μας και μακάρι να μην χρειαστούν ποτέ και για κανέναν. Ωστόσο, με όλη μας την καρδιά είναι στη διάθεσή τους»

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, μπορούν να καταθέτουν ότι ποσό επιθυμούν στον παρακάτω λογαριασμό:

Καπνικός Σταθμός Κατερίνης
IBAN: GR71 0172 2550 0052 5510 1380 536

PIREUS BANK BIC: PIRBGRAA
Αιτιολογία κατάθεσης: ΕΚΑΒ + το ονοματεπώνυμό σας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ