Μενού Κλείσιμο

Αλλάζουν «χέρια» και οι τρεις δήμοι

Πιερία

Απόλυτα διαφορετικό θα είναι το αυτοδιοικητικό σκηνικό στην Πιερία και όχι μόνο λόγω των αλλαγών που έφερε ο Κλεισθένης με τη θέσπιση της απλής αναλογικής, αλλά και σε θέματα πρόσωπων. Η 1η του Σεπτέμβρη, θα βρει στο τιμόνι των δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού τρεις νεοεκλεγμένους δημάρχους, που καλούνται να κερδίσουν το στοίχημα της συναίνεσης.

Στο Δήμο Κατερίνης, μετά από μια ιδιαίτερα έντονη προεκλογική περίοδο και μια τελευταία εβδομάδα όξυνσης των παθών και των αντεγκλίσων νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Κουκοδήμος. Ο Σάββας Χιονίδης, μετά από μια 12ετή θητεία παραδίδει την «σκυτάλη» στον μεγάλο αντίπαλό του και ετοιμάζεται να επιστρέψει στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Δήμου, διαθέτοντας την πιο πολυπληθή ομάδα συμβούλων από τους άλλους τέσσερις συνδυασμούς.

Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, ο απερχόμενος (πλέον) δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, γνώρισε τη συντριβή από Βαγγέλη Γερολιόλιο ο οποίος καλείται να κάνει πράξη το όνομα του Συνδυασμού του (ΣΥΝΘΕΣΗ) σε έναν δήμο που παραδοσιακά κυριαρχούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις και οι προσωπικές φιλοδοξίες. Έχοντας τον αέρα των 20 μονάδων της πρώτης Κυριακής, μάλλον εύκολα ο Βαγγέλης Γερολιόλιος έπιασε το 63%. Αντίθετα ο Κώστας Δημόπουλος, πλήρωσε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κρατήσει ενωμένη τη δημοτική του παράταξη και πολύ γρήγορα ο Δήμος μπήκε σε περιπέτειες. Ήδη το ποσοστό που έλαβε την πρώτη Κυριακή (20%) ήταν απογοητευτικό για μια δημοτική παράταξη η οποία είχε στην πλάτη της μόλις μια θητεία.

Στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ο Βαγγέλης Λαγδάρης θα παραδώσει το Δήμο στον κ. Μανώλα, ο οποίος κατάφερε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου γύρου και να λάβει 57% πετυχαίνοντας μια καθαρή νίκη. Οι συσχετισμοί δεν βοήθησαν τον κ. Λαγδάρη να πετύχει την ανανέωση της θητείας του, παρά τη γενική εντύπωση που είχε δημιουργήσει για ένα αξιοπρεπές έργο στο δήμο του και έτσι θα αναγκαστεί να ξαναεπιστρέψει στα έδρανα της αντιπολίτευσης μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Λαγδάρης, θα διαθέτει την μεγαλύτερη σε αριθμό συμβούλων παράταξη.

Όπως και να έχει οι συσχετισμοί δυνάμεων στα τρία δημοτικά συμβούλια θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία ή την αποτυχία του Κλεισθένη. Εξάλλου είναι αποδεδειγμένο ότι η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται κυρίως από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα νέα δημοτικά συμβούλια και τη διάθεση που θα δείξουν να συνεργαστούν…

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Τα νέα της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ