Μενού Κλείσιμο

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Δωρεάν η εκπαίδευση ξενοδόχων και υπαλλήλων στα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα

Σε φάση επανεκκίνησης έχουν εισέλθει και οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα λόγω της αναστολής λειτουργίας τους. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και η φετινή θερινή σεζόν δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, αφού οι ξενοδόχοι καλούνται να εφαρμόσουν μια σειρά υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των εργαζομένων τους, αλλά και των πελατών τους.

Στο πλαίσιο των νέων δεδομένων η δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, (καθώς και σε άλλους φορείς, όπως οι Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια, με την ΚΥΑ υπ’ αρ. 1881/29.5.2020) για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του COVID-19.
Με την ίδια ΚΥΑ οι φορείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην χρεώνουν για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τις επιχειρήσεις και αποτελεί προϋπόθεση το υλικό της εκπαίδευσης να έχει εγκριθεί από το υπουργείο Τουρισμού με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ.
Επιπροσθέτως, το υγειονομικό σήμα που βεβαιώνει πως η τουριστική επιχείρηση τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα χορηγείται ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, από το ΞΕΕ για τα κύρια καταλύματα και από το Υπουργείο Τουρισμού για τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτό προβλέπεται στην εν λόγω ΚΥΑ.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ