Μενού Κλείσιμο

Τηλεδιάσκεψη τουριστικών φορέων της Πιερίας με την Κ. Νοτοπούλου – Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξή τους

Τηλεδιάσκεψη  με εκπροσώπους του Τουριστικού κλάδου που πλήττονται από τις συνέπειες της Πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και με την συμμετοχή της Τομεάρχη του κόμματος Κατερίνας Νοτοπούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η Βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, o συντονιστής του τμήματος Τουρισμού Π. Αρανίτης , η συντονίστρια ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Δ.Αρίσση, η Πρόεδρος της ΕΞΕ Πιερίας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ευαγγελία Ξυπτερά, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και διαμερισμάτων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γιώργος Ζωγράφος, ο Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Νίκος Παυλίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Κατερίνης Νίκος Ντούλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, οι εκπρόσωποι των φορέων τουριστικού κλάδου εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και αφορούν την χρηματοδότησή τους, τη διευκόλυνση  του οδικού τουρισμού  και την κατοχύρωσή τους υγειονομικά λόγω πανδημίας.

Κατέθεσαν αναλυτικά προτάσεις που θεωρούν  ότι θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν το τουριστικό προϊόν και θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν την φετινή χρονιά.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, να μειωθούν οι συνέπειές της και να καταφέρουν να μείνουν όρθιοι εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικά για την Πιερία, λόγω της θέσης της, ένα μεγάλο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού σε συνδυασμό με ένεση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και η στόχευση στα Βαλκάνια – φυσικά με την προϋπόθεση υγειονομικού πρωτοκόλλου και μαζικών τεστ- μπορούν να ενισχύσουν την περιοχή. Το θέμα είναι, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν οι άνθρωποι του τουρισμού θα διεκδικήσουν σθεναρά την κάλυψη των αναγκών τους και αν η κυβέρνηση θα στηρίξει τον τουρισμό αντί να βυθίζει την ελληνική οικονομία. Ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι η Marketing Greece, αλλά οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι και στην Πιερία.

«Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και της οικονομίας της Πιερίας, οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχτούν. Οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι του τουριστικού κι επισιτιστικού κλάδου δεν μπορούν να βλέπουν άλλο την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείνει τα μάτια και να αδιαφορεί» δήλωσε η Μπέττυ Σκούφα.

Τέλος συμφώνησαν να συναντηθούν πάλι, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να επικαιροποιηθούν και να επαναπροσδιοριστούν οι προτάσεις και οι δικές τους, αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ