Μενού Κλείσιμο

Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό φορέων της Πιερίας και Υπουργού Τουρισμού

Με τη συμμετοχή και του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του υφυπουργού Μάνου Κόνσολα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη τουριστικών φορέων της Πιερίας, αλλά και του προέδρου του Επιμελητηρίου. Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν επίσης οι τρεις δήμαρχοι του νομού, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η αντιπεριφερειάρχης.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με πρωτοβουλία (και πρόσκληση) του βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου και από πλευράς τουριστικών φορέων συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκη, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευαγγελία Ξυπτερά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Κ. Σιμόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Camping Πιερίας Θ. Παπαθανασίου.

Τι ζήτησε ο προέδρος του ΕΒΕ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στους βασικούς προβληματισμούς που απασχολούν τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού επισημαίνοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα οι, επιβεβλημένες από τις συνθήκες, αποφάσεις, ώστε να οχυρωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο “πιστοποιητικό υγείας” με το οποίο θα ταξιδεύουν οι τουρίστες, επισημαίνοντας ότι αυτό θα αυξάνει το κόστος των διακοπών τους  (σε κάποιες χώρες θα κοστίζει έως και 70 ευρώ ανά άτομο) λειτουργώντας, ενδεχομένως, ως ανασταλτικός παράγοντας ταξιδιού προς την Ελλάδα. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ορθή διαχείριση των voucher τουρισμού, μέσω των οποίων μπορούν να στηριχθούν οι ξενοδόχοι και την ίδια στιγμή να παρέχονται αξιοπρεπείς διακοπές στους δικαιούχους.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα πάσης φύσεως τουριστικά καταλύματα ώστε οι επαγγελματίες του τουρισμού να μην παραμένουν σε ένα ρευστό όσο και αγχωτικό καθεστώς αναμονής. 

“Η Πιερία θα πρέπει να αξιοποιήσει το γεγονός ότι παρέμεινε πολύ χαμηλά σε κρούσματα κορωνοϊού και να προβάλει τη δυνατότητα των επισκεπτών της να απολαύσουν ασφαλείς διακοπές στην Πιερία” τόνισε τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ