Μενού Κλείσιμο

Τέμπη / Ξεπέρασε τις 560.000 υπογραφές το ψήφισμα για απόδοση δικαιοσύνης

 

Πάνω από 560.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το ψήφισμα για το έγκλημα των Τεμπών, με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του συλλόγου Τέμπη 2023», η οποία έχασε την κόρη της στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, έχει ήδη 564.141, αριθμός που αυξάνεται ανά λεπτό.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας»

Μπορείτε να δείτε εδώ το ψήφισμα.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ