Μενού Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: Να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη των 35 δισ.

Να μην διστάσει η κυβέρνηση και να χρησιμοποιήσει το «μαξιλαράκι» των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, «βάζοντας πλάτη» στην στήριξη της Ελληνικής οικονομίας (και της κοινωνίας) η οποία «βουλιάζει» στις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν, πως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει που θα ήμασταν σήμερα αν δεν είχαμε αποκρούσει τις ακραίες λογικές των μνημονίων που ήθελαν 2,5 εκ. ανασφάλιστους έξω από τα δημόσια νοσοκομεία, είσοδο με πέντε ευρώ σε όλους τους ασθενείς, περαιτέρω συρρίκνωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και κλείσιμο ολόκληρων νοσηλευτικών μονάδων προς όφελος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Όπως αναφέρουν, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει πως αν η Ελλάδα σώθηκε μια φορά με την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που καταφέραμε το καλοκαίρι του `18, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια ακραίας λιτότητας, σήμερα μπορεί να σωθεί και για δεύτερη φορά, χάρη στην επιλογή να δημιουργήσουμε το μαξιλάρι ασφαλείας των 35 δισ. ευρώ. «Αυτό το μαξιλάρι μπορεί να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», λένε χαρακτηριστικά, θέση την οποία εξέφρασε και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, να μη διστάσει ο πρωθυπουργός να αξιοποιήσει άμεσα, αυτή τη σημαντική παρακαταθήκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα τη μεγάλη κρίση της επιδημίας που απειλεί την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας, πρότεινε επίσης να διεκδικήσει η κυβέρνηση τη μείωση των στόχων από εφέτος κατά 1,5% του ΑΕΠ, δηλαδή για 3 περίπου δισ. και ταυτόχρονα να ζητήσει, δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 2 δισ., να μη συνυπολογιστούν στους δημοσιονομικούς στόχους. «Δηλαδή, συνολικά, τουλάχιστον 5 δισ. να χρηματοδοτήσουν την αντιμετώπιση της κρίσης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Τούτες τις ώρες όλοι οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Χειροκροτάμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τους ανθρώπους που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να ζήσουμε οι υπόλοιποι. Αλλά όσοι έχουμε θέση ευθύνης δεν αρκεί να χειροκροτάμε. Οφείλουμε και να πάρουμε αποφάσεις για να τους στηρίζουμε έμπρακτα. Τόσο αυτούς όσο και καθέναν και καθεμιά που θα έχει απώλειες από την κρίση. Ας γίνει η κρίση αυτή η αφορμή να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας», είπε σε πρόσφατη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ