Μενού Κλείσιμο

Στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» το δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Δίου – Ολύμπου, με 750.000 ευρώ

Στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε το έργο που αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης στον Παλαιό Παντελεήμονα και στην επέκταση του οικισμού των Νέων Πόρων, προϋπολογισμού 765.000 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης  Δίου – Ολύμπου (ΔΕΥΑΔΟΛ). Το έργο προβλέπει την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης του οικισμού του Παλαιού Παντελεήμονα προς το υφιστάμενο δίκτυο του οικισμού του Νέου Παντελεήμονα καθώς και την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης της επέκτασης του οικισμού των  Νέων Πόρων.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η πράξη πλαισιώνεται και με συνοδό υποέργο αρχαιολογικής επίβλεψης των σχετικών εργασιών.

Σύμφωνα με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, πρόκειται για έργο υψηλής σημασίας, καθώς αναμένεται να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα των δικτύων αποχέτευσης τόσο στον οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα όσο και στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή των Νέων Πόρων.

«Ο Δήμος μας προετοιμάζεται και θα υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης στους άξονες προτεραιότητας του προγράμματος, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που παρέχει. Ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δίου Ολύμπου

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ