Μενού Κλείσιμο

Στην δεκάδα ο «προορισμός» Πιερία για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού

Περισσότερες από 7,7 χιλιάδες επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, σημειώνοντας αύξηση 151% σε ετήσια βάση.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός, η Πιερία, είναι στην 9η θέση των επιλογών των δικαιούχων, με 298 επιταγές του ΟΑΕΔ και ποσοστό 3,8%, ενώ η Χαλκιδική είναι στην 6η θέση με 365 επιταγές και ποσοστό 4,7%. Πιερία και Χαλκιδική είναι οι μοναδικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες είναι στη δεκάδα των επιλογών, ενώ κορυφαία προτίμηση για τους δικαιούχους του προγράμματος αποτελεί η Λευκάδα με ποσοστό 11,2%

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ, τον Σεπτέμβριο ενεργοποιήθηκαν 4.845 επιταγές του βελτιωμένου και ενισχυμένου Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-21 που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, καθώς και 2.882 επιταγές του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2019-20 που παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. 

Σε συνδυασμό με τις 91.400 επιταγές που ενεργοποιήθηκαν το καλοκαίρι, η συμμετοχή των δικαιούχων φέτος στο τετράμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου άγγιξε τις 100.000 επιταγές που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ. Επιπλέον, περισσότεροι από 9.100 δικαιούχοι ενεργοποίησαν επιταγές ακτοπλοϊκών μετακινήσεων το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικά, οι 25 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα τον Σεπτέμβριο είναι οι εξής:

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ