Μενού Κλείσιμο

«Ανάσα» από το ΥΠΕΣ για τα ληξιπρόθεσμα του Δήμου Κατερίνης – Για συνεργασία με καλά αποτελέσματα κάνει λόγο ο δήμαρχος

Η διαβεβαίωση του Υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Κατερίνης προς ιδιώτες, οδηγεί τη διοίκηση στου δήμου σε «επανασχεδιασμό». Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία επηρεάζει και το ύψος του δανεισμού, το οποίο φαίνεται τελικά να επαναπροσδιορίζεται πολύ χαμηλότερα από όσο είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος Κατερίνης για να καλύψει την «τρύπα των χρεών» και να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, αναγκάστηκε να καταφύγει σε δάνειο ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ και αφού πρώτα προχώρησε σε αύξηση δημοτικών τελών.

Όπως φαίνεται τελικά ο Δήμος δεν θα κάνει χρήση του συμφωνημένου δανείου ή ενός πολύ μεγάλου μέρους του. Μετά από συνεχείς συναντήσεις και αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν διαμορφώσει άποψη για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, υπάρχει δέσμευση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως έχει διευκρινιστεί η αποπληρωμή δεν θα αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές γενικής διακυβέρνησης τις οποίες υποχρεούται να καταβάλλει ο δήμος. Πιθανότατα, η πληρωμή των συγκεκριμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών θα γίνει από το συγκεκριμένο δάνειο το οποίο τελικά υπολογίζεται ότι δύσκολα θα ξεπεράσει το 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση, πρώτο μέλημα μας ήταν η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του δήμου Κατερίνης. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά δεν εγκαταλείψαμε τις προσπάθειές μας για ουσιαστική οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η καλή συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο συνεχίζεται με καλά αποτελέσματα. Πέρα από το ότι ένα μεγάλο κομμάτι χρεών αναμένεται να φύγει από τις πλάτες του Δήμου μόλις υλοποιηθεί η διαβεβαίωση του υπουργού, τα συγκεκριμένα χρήματα θα κατευθυνθούν στην αγορά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, οπότε τα οφέλη είναι πολλά και για όλες τις πλευρές», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ