Μενού Κλείσιμο

Προβλήτα Παραλίας – Τι σχεδιάζει ο Δήμος για το… μέλλον της

Η αποκατάσταση της προβλήτας στην Παραλία που επί χρόνια αποτελούσε «πληγή» για την περιοχή είναι σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών, μέσα από τις οποίες καθίσταται ασφαλέστερη για δημότες και επισκέπτες. Ωστόσο, ο Δήμος Κατερίνης, δεν φαίνεται να «αρκείται» σ’ αυτές τις εργασίες, σχεδιάζοντας την… «ανάπτυξη» της στο εγγύς μέλλον, αναγνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη υποδομή έχει εξελιχθεί σε «τουριστική ατραξιόν» για την Παραλία

Η είδηση προέκυψε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης) και από την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος στα μέλη του συμβουλίου.

Ο Κώστας Κουκοδήμος, έκανε αναφορά στον αγώνα δρόμου (των τελευταίων οκτώ μηνών) προκειμένου να λύσει μια χρόνια εκκρεμότητα και να ξεκινήσει η αποκατάσταση μιας ετοιμόρροπης και επικίνδυνης προβλήτας, η οποία όμως ήταν στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος των χιλιάδων ξένων επισκεπτών της Παραλίας.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες, λεπτομέρειες του έργου ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα», ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας προαναγγέλλοντας την πρόθεση της διοίκησής του να την επεκτείνει.

«Να ξέρετε ότι θα κάνουμε και μια καινούργια μελέτη για την προβλήτα, θα ζητήσουμε την επέκτασή της, διότι μας δίνεται και αυτή η δυνατότητα. Θα τη μεγαλώσουμε κι άλλο για να την κάνουμε μια πιο μόνιμη κατασκευή»,  είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κατερίνης.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Κουκοδήμος ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πως ο Δήμος έχει καταθέσει ήδη αίτημα στο Υπουργείο Μεταφορών για χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε ασφαλτοστρώσεις.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ