Μενού Κλείσιμο

Πιερία – Οργή και απογοήτευση για το «αιφνιδιαστικό» μπλόκο στους Σέρβους

«Σοκ» προκαλεί στους επαγγελματίες του τουρισμού της Πιερίας (αλλά και της υπόλοιπης βόρειας Ελλάδας) η απόφαση της τελευταίας στιγμής να μην ανοίξουν τα σύνορα για τους επισκέπτες από τη Σερβία.

Σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου, παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

«Παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της, η ισχύς της με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.19030/17.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών »Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19» (Β’ 916), όπως είχε παραταθεί με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.25134/14.4.2020 (Β’ 1419) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29837/13.5.2020 (Β’ 1839) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, έως και τις 30.6.2020», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης ήρθε λίγες ώρες πριν αρθεί το lockdown  στον τουρισμό, χωρίς καμιά προειδοποίηση και ενώ εκατοντάδες Σέρβοι είχαν ξεκινήσει με προορισμό την Ελλάδα και την Πιερία. Αποτέλεσμα ήταν οι μεν επισκέπτες να «εγκλωβιστούν» στα σύνορα και απογοητευμένοι να πάρουν το δρόμο της επιστροφής, οι δε επαγγελματίες της περιοχής μας να μείνουν πραγματικά «ξεκρέμαστοι».

«Πως θα κάνουμε προγραμματισμό όταν όλα αλλάζουν στο παρά πέντε και χωρίς προειδοποίηση;» είναι το ερώτημα που απευθύνει η Ευαγγελία Ξυπτερά προς την κυβέρνηση, σχολιάζοντας την παράταση των κλειστών συνόρων για τους Σέρβους.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κάνει λόγο για «ακόμη ένα χτύπημα στον ήδη ταλαιπωρημένο ελληνικό τουρισμό» και για απόφαση που αποτελεί μεγάλη «δυσφήμιση ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα.»  Όπως υποστηρίζει η κ. Ξυπτερά, η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της όχι μόνο στους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και σε όλες τις τουριστικές αγορές. Την μία στιγμή ο πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα ανακοινώνει ότι τα σύνορα ανοίγουν στις 15/6 και την άλλη ξαφνικά, στις 14/6 , χωρίς καμία άλλη ενημέρωση εκδίδεται ΦΕΚ που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα μέχρι τις 30/6».

Η πρόεδρος της ΕΞΕΠ διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε εγκαίρως το συγκεκριμένο μπλόκο στους Σέρβους τουρίστες, ενώ επισημαίνει πως η συγκεκριμένη απόφαση αλλά και ο τρόπος που ελήφθη, προκαλεί «οργή και αναστάτωση στους ξενοδόχους που με μηδενικές κρατήσεις και με πολλές οικονομικές δυσκολίες ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία τους.»

Μπέττυ Σκούφα: Η κυβέρνηση απέδειξε την ανικανότητά της

«Δυστυχώς η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απέδειξε την ανικανότητά της», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν στήριξε οικονομικά τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του τουρισμού αλλά με τις σπασμωδικές και του ποδαριού ενέργειές της ψαλιδίζει και τις ελάχιστες ελπίδες των τουριστικών επιχειρήσεων να σηκώσουν κεφάλι.»

Η κ. Σκούφα καλεί την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί επιτέλους», υπενθυμίζοντας πως εκτός από την επικοινωνία και τα προπαγανδιστικά, δωρεάν, αλλά άνευ ουσιαστικού περιεχομένου τριήμερα του «Μωυσή» στην Σαντορίνη υπάρχουν και οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων του τουρισμού τις οποίες αγνοεί επιδεικτικά. «Εκτός από τα νησιά μας υπάρχει και η Βόρεια Ελλάδα, η Πιερία. Επιτέλους κοιτάξτε και προς τα εδώ. Φτάνει πια!» καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Σκούφα

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ