Μενού Κλείσιμο

ΠΙΕΡΙΑ: Με πληρότητα 100% θα μεταφέρουν τα λεωφορεία τους μαθητές στα σχολεία! – Στα κάγκελα γονείς και εκπαιδευτικοί!

Τίποτα φαίνεται δεν έχει διδαχθεί ή ακούσει η πολιτεία περί διασποράς του ιού σε μέσα μεταφοράς, αποφασίζοντας να μην ισχύει περιορισμός επιβατών σε λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές. Το μέτρο ισχύει και για την Πιερία, παρότι εδώ και μερικές μέρες έχει γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, αφού τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά.

Την πραγματικά απίστευτη καταγγελία, αν σκεφτεί κανείς τα μέτρα που ισχύουν στις σχολικές μονάδες για την προστασία της υγείας, έχουν κάνει από κοινού η ΕΛΜΕ Πιερίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κατερίνης.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, καλούν τους αρμόδιους (Πολιτεία, Περιφέρεια και Δήμους), «να ενεργήσουν άμεσα» ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία, αναφέρουν μεταξύ άλλων «…κι αφού το τελευταίο διάστημα, μέρα με τη μέρα, οι προτάσεις των θεσμικών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των γονέων,   σχετικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, πέφτουν στο κενό, μαθαίνουμε ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 – ΦΕΚ 3780Β΄/8-9-2020/άρθρο 21), τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών δύνανται να μετακινούνται με πληρότητα θέσεων στο 100% κατά παρέκκλιση των άρθρων 6 έως 9 της προηγούμενης όμοιας Κ.Υ.Α. (Δ1α/ΓΠ.οικ.53080/28.8.2020Β΄ 3611).

Ειδικότερα για τον νομό Πιερίας, όπου, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη της διασποράς του ιού, έχουν επιβληθεί αυξημένα μέτρα κι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι για την τήρησή τους, η παλινωδία της Πολιτείας και στο θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, είναι όχι απαράδεκτη αλλά επικίνδυνη.»

Εκπαιδευτικοί και γονείς, καλούν τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, Περιφέρεια, Δήμους κ.α να ενεργήσουν άμεσα, για την επαναφορά του μέτρου της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών με την τήρηση των ασφαλών αποστάσεων, καθώς και για την υλοποίηση των υπολοίπων αιτημάτων – προτάσεων που ήδη, η ΕΛΜΕ Πιερίας, ο ΣΕΠΕ Πιερίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και  Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κατερίνης, κατέθεσαν αρμοδίως στις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ