Μενού Κλείσιμο

Πιερία: Χαλάζι, βροχή και διακοπή ρεύματος

Έντονο «αποτύπωμα» άφησε στην Πιερία η κακοκαιρία «Θάλεια» που έπληξε από το απόγευμα την Πιερία.

Όσοι «εκτιμούσαν» πως θα πρόκειται για ένα από τα γνωστά καλοκαιρινά μπουρίνια, διαψεύστηκαν αφού το λιγότερο που προκάλεσε ήταν η ακύρωση προγραμματισμένων ανοιχτών εκδηλώσεων, όπως τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο αρχαίο Θέατρο του Δίου.

Η «Θάλεια» προκάλεσε ζημιές στη βόρεια Πιερία, όπου σημειώθηκε  χαλαζόπτωση και μάλιστα ιδιαίτερα έντονη, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες. Πλημμυρικά φαινόμενα (ευτυχώς) δεν αναφέρθηκαν αφού μπορεί κατά τόπους να σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες, ωστόσο η διάρκειά τους δεν ήταν μεγάλη.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι Πιεριείς, ήταν η διακοπή στην ηλεκτροδότηση η οποία σημειώθηκε στις 9 το βράδυ. Για σχεδόν 2 ώρες όλος ο νομός έμεινε στο σκοτάδι, εξαιτίας βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, από όπου ουσιαστικά ηλεκτροδοτείται και ένα μεγάλο κομμάτι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιες περιπτώσεις κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, να απεγκλωβίσει άτομα από ανελκυστήρες, ενώ για προληπτικούς λόγους η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στις σήραγγες.

Πάντως πλήρης αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από το πέρασμα της «Θάλειας» θα γίνει με το φως της αυριανής ημέρας

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ