Μενού Κλείσιμο

Πανδημία Κορονοϊού: Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος» εκτιμά για την πανδημία Κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν φανταζόμουν όταν ανέλαβα πρωθυπουργός, που η πρώτη προτεραιότητα τότε ήταν η οικονομία και η δημόσια τάξη, ότι θα βρεθούμε ξαφνικά να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: μια κρίση έξαρσης του προσφυγικού, υποκινούμενη ουσιαστικά από την Τουρκία και ταυτόχρονα μια παγκοσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία φαίνεται να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και σίγουρα θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία».

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος και βασικό του μέλημα αποτελεί να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν. «Η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και παράλληλα να μην πέσουν όλα τα περιστατικά μαζί στο σύστημα υγείας, στο οποίο ζητά να έχουμε εμπιστοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία», και καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες: «Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος», λέει χαρακτηριστικά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ